reklama
Ragda
Fanka BB :)
Ja mam prawie tydzień młodsza ciaze później byla owulacja i zagniezdzanieU mnie dziewczyny jest kiepsko.. Udało mi się zrobić z rana tsh, progesteron i betę. Wystraszyłam się Progesteronem bo miałam tylko 13 wiec szybko umówiłam się do lekarza i właśnie jestem po wizycie. Dostałam luteinę ale na USG sam pęcherzyk o 2 tyg mniejszy niż z OM... Nie robię sobie nadziei już teraz. We wtorek mam kolejna wizytę żeby zobaczyć w jakim kierunku to idzie... [emoji20][emoji20][emoji20]
Evela.6
Owulacje miałam raczej 17/03-18/03. Nie miałam monitoringu ale mam bardzo bolesne owulacje więc wiem. Jutro pójdę na kolejną betę bo laboratorium jest otwarte teraz tylko w weekendy więc zobaczymy jaki będzie przyrost.Mnie koszmary lecą jak jestem przemęczona, do tego stopnia że otwieram oczy i widzę np pająki chłodzące, teraz w ciazy tego nie mam ale mialam jak mala mi prawie w nocy nie spala I nie miałam jak dosypać..
Może spróbuj napić się kakao lub mleka przed snem, jesc lekko przed snem.
Co do progesteron to sprawdzałaś jakie są normy w ciazy ?
Nie stresuj się na zapas, wiesz kiedy miałaś owu ? Często jest tak ze ciąża jest młodsza niz myślimy, że względu na to że od owulacji do zapłodnienia nie minąć troche czasu, z tego co pamiętam to nawet 2 tyg.
Trzymam kciuki
L
Lebkuchen_mum
Gość
Ja nic takiego nie odczuwam wiec niestety nie pomoge.Dziewczyny 6 ciąża A ja zapytam was, mam drżenie wewnątrz podbrzuszu, jakby galaretką się trzęsą? Jakby delikatne wibracje.. nigdy w żadnej ciazy nie czułam czegoś takiego. Na ruchy stanowczo za wczesnie.. Ale co to za drżenie?
Evela.6
Byłabym przeszczesliwa jeśli u mnie by się okazała ta sama przyczyna !Ja mam prawie tydzień młodsza ciaze później byla owulacja i zagniezdzanie
martini6
Byłabym przeszczesliwa jeśli u mnie by się okazała ta sama przyczyna !
Ja tez mam o 5 dni młodsza ciąże już z OM główka do góry !!!
Akuku
Owulacje miałam raczej 17/03-18/03. Nie miałam monitoringu ale mam bardzo bolesne owulacje więc wiem. Jutro pójdę na kolejną betę bo laboratorium jest otwarte teraz tylko w weekendy więc zobaczymy jaki będzie przyrost.
Ok. Pamiętaj że jajko po obu może zaplodnic się nawet 2 dni po owu+kilka dni nawet 10 dni do zapłodnienia.
Są kobiety co w dniu miesiączki nie wykryje test ciazowy bo późno doszło do zapłodnienia. Kiedyś czytalam że nawet 21 dni po owu może wyjść pierwszy pozytywny test.
Na prawdę nie stresuj się na zapas.
Mi ciąża nawet z krwi nie wyszła (pierwsza) dopiero drugie badanie I stwierdzili ciaze.
I tu przy dobrze rozwijającej się ciazy dobre jest to że usg jest w ok 12 tyg bo kobiety się nie stersuja że nie widac, że serduszko nie bije itd.
Choć uważam że osoby z zagrożeniem powinny być monitorowane.
Akuku
@Piernik98 znalazlam coś takiego co prawda 9 tydz ciazy Ale wychodzi na to że tak może być.
Załączniki
L
Lebkuchen_mum
Gość
To mysle ze nie ma sie czym martwic. Ja za to mam dziwne "pulsowanie" miejsc intymnych tez sie balam co to a podobno ze taki efekt daje to ze narzady rodne sa teraz duzo bardziej ukrwione ciaza bywa zaskakująca@Piernik98 znalazlam coś takiego co prawda 9 tydz ciazy Ale wychodzi na to że tak może być.
reklama
Akuku
To mysle ze nie ma sie czym martwic. Ja za to mam dziwne "pulsowanie" miejsc intymnych tez sie balam co to a podobno ze taki efekt daje to ze narzady rodne sa teraz duzo bardziej ukrwione ciaza bywa zaskakująca
No wlasnie nie mogę znaleźć żadnego info skąd te drżenia, możliwe, że też ukrwienie.
Swoją drogą z tego ukrwienie kobiety miewają orgazmu w czasie snu, nie wierzyłam dopuki mnie nie dopadło w ostatniej ciazy w tej ciazy tez mnie już "zlapalo" dziwne uczucie .. I nie powiedziałabym, że mnie to cieszy.