reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

A jak Twój się zachowuje teraz? U mojego na jednej nóżce tylko widać ślad szczepienia i narazie jest wszystko dobrze:)
Caly czas by spal. W nocy jeszcze byl taki, ze nie dotykac i nie ruszac. Wtulil sie i ciagle spal i malo je przez to ze wiekszosc czasu spi. Ma na jednej zaczerwienienie i po rota mial jedna kupke luzna. Nie mial ani troche podwyzszonej temperatury co mnie cieszy bardzo.

reklama
Ja jeszcze się zastanawiam która wersję wybrać. Syn 6 lat temu miał 6w1 i jest wszystko w porządku. I teraz raczej też wybiorę 5w1 lub 6w1.
To teraz pneumokoki są na NFZ? Pytam bo te 6 lat temu miałam za darmo bo mały miał poniżej 2500kg a tak była płatna chyba 300 za dawkę.

Ja jeszcze się zastanawiam która wersję wybrać. Syn 6 lat temu miał 6w1 i jest wszystko w porządku. I teraz raczej też wybiorę 5w1 lub 6w1.
To teraz pneumokoki są na NFZ? Pytam bo te 6 lat temu miałam za darmo bo mały miał poniżej 2500kg a tak była płatna chyba 300 za dawkę.
Za darmo jest synflorix. Te 10 szczepow czy cos takiego a platne jest np 13 szczepow. U nas koszt 275 zl ale ja nie chcialam. Wystarczy ta na nfz

Hej dziewczyny jak u Was x karmieniem piersią? U mnie od wczoraj zapalenie piersi, masakra. Nagle popołudniu zaczęło mnie trząść zimno, gorączka, osłabienie i bóle mięśni tragedia. Pierś mnie nie bolała dopiero wieczorem jak brałam prysznic zorientowałam się, że pod lewym sutkiem mam czerwona plamę, była gorąca i jak dotknelam to mnie bolało. Okazało się, że zapalenie. W nocy nie spałam tylko karmiłam jak najczęściej Małą. W ciągu dnia tak samo, ściągnęłam też laktatorem jak za długo spała. Ogólnie jestem przerażona, osłabiona i obolała. Na teleporadzie dostałam antybiotyk. Mam przykładać ciepły okład przed karmieniem, nakarmić i zimny okład z rozbitej kapusty na koniec.

Hej dziewczyny jak u Was x karmieniem piersią? U mnie od wczoraj zapalenie piersi, masakra. Nagle popołudniu zaczęło mnie trząść zimno, gorączka, osłabienie i bóle mięśni tragedia. Pierś mnie nie bolała dopiero wieczorem jak brałam prysznic zorientowałam się, że pod lewym sutkiem mam czerwona plamę, była gorąca i jak dotknelam to mnie bolało. Okazało się, że zapalenie. W nocy nie spałam tylko karmiłam jak najczęściej Małą. W ciągu dnia tak samo, ściągnęłam też laktatorem jak za długo spała. Ogólnie jestem przerażona, osłabiona i obolała. Na teleporadzie dostałam antybiotyk. Mam przykładać ciepły okład przed karmieniem, nakarmić i zimny okład z rozbitej kapusty na koniec.
Ja niestety nie karmię piersią od początku mialam mało pokarmu i my jesteśmy na mm A cyca mój tylko ciumka sobie kilka razy w ciągu dnia... trzymaj sie bedzie dobrze 🤗

Mam pytanie o kupki. Jak rozpoznaje się czy jest śluz w kupie?
Staram się "analizować" kupki i jak złączę pampersa to się lekko ciągnie kupa ale nie widzę osobnego śluzu i zastanawiam się czy to normalne.

Mam pytanie o kupki. Jak rozpoznaje się czy jest śluz w kupie?
Staram się "analizować" kupki i jak złączę pampersa to się lekko ciągnie kupa ale nie widzę osobnego śluzu i zastanawiam się czy to normalne.
Ja jak raz podalam mm to mial zielone jakby glizdy w kupce. Polozna mowila ze to wyglada jak kisiel na pampersie

reklama
Do góry