reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

reklama
My tez dzis mielismy szczepienie. Maly wazy 5700 prawie a wybralismy 6w1, pneumokoki nfz i rotawirusy. Plakal strasznie i nawet jak do domu wrocilismy to ciagle plakal. Jak juz udalo sie go uspac to spal 6 h prawie jak nigdy.

My tez dzis mielismy szczepienie. Maly wazy 5700 prawie a wybralismy 6w1, pneumokoki nfz i rotawirusy. Plakal strasznie i nawet jak do domu wrocilismy to ciagle plakal. Jak juz udalo sie go uspac to spal 6 h prawie jak nigdy.
Mój dostał 5w1,pneumokoki i WZW na NFZ tak nam neurolog zaleciła więc miałam darmowe wszystkie, płakał tylko jak go szczepiła i też przespał resztę dnia. Grunt, że mamy to za sobą :)

Mój dostał 5w1,pneumokoki i WZW na NFZ tak nam neurolog zaleciła więc miałam darmowe wszystkie, płakał tylko jak go szczepiła i też przespał resztę dnia. Grunt, że mamy to za sobą :)
To super! My nie mielismy wskazan zadnych wiec musielismy zaplacic, ale te 2 uklucia to byl koszmar.. i nie wyobrazam sobie np 5 ukluc za jednym razem :( byle jeszcze te 2 dni jakos zlecialy.

To super! My nie mielismy wskazan zadnych wiec musielismy zaplacic, ale te 2 uklucia to byl koszmar.. i nie wyobrazam sobie np 5 ukluc za jednym razem :( byle jeszcze te 2 dni jakos zlecialy.
A jak Twój się zachowuje teraz? U mojego na jednej nóżce tylko widać ślad szczepienia i narazie jest wszystko dobrze:)

Dziewczyny czy któraś z Was ma problem z ropiejącymi oczkami maluszka? U mnie od urodzenia Małej ropieją albo jedno albo dwa. Na początku przemywałam solą fizjologiczną tak w szpitalu zalecili. Położna mi doradzila herbatką ze świetlika przemywać. Kilka dni był spokój, a dziś po nocy miała tak sklejone obydwa oczka, że nie mogła otworzyć. Co robić? Zastanawiam się czy nie iść do lekarza

Dziewczyny czy któraś z Was ma problem z ropiejącymi oczkami maluszka? U mnie od urodzenia Małej ropieją albo jedno albo dwa. Na początku przemywałam solą fizjologiczną tak w szpitalu zalecili. Położna mi doradzila herbatką ze świetlika przemywać. Kilka dni był spokój, a dziś po nocy miała tak sklejone obydwa oczka, że nie mogła otworzyć. Co robić? Zastanawiam się czy nie iść do lekarza
A czy to nie jest czasem zatkany kanalik łzowy?

Idź niech zobaczy to lekarz bo mogą to być zamykane kanaliki

reklama
My mieliśmy 4 ukłucia (NFZ) i młody płakał tylko przy ukłuciach, wychodząc już z gabinetu zapomniał o wszystkim i poszedł spać 😎 no i Potem był bardziej śpiący.

Do lekarza, koleżanka tak miała i okazało się że zatkany kanalik - poszła na zabieg do szpitala i wszystko wporządku 🙂

Do góry