Tak to jest taka profilaktyka z tymi nóżkami na żabkęMy dzisiaj po kontroli słuchu i bioderek. Mały całe szczęście słyszy dobrze, bioderka też ok, ale lekarz kazał nosić obszerne ubranka nie takie jak wskazuję rozmiar dziecka do tego po każdej zmianie pieluchy mam kłaść go na 3 minuty na brzuchu i nogi ułożyć jak żabie. Wy też macie takie zalecenia?
reklama
O ja myślę też o tym ile trwało próbowanie?Moja mała 62 nosi a mamy już 2 miesiące muszę się też pochwalic: dzisiaj pierwszy raz udało nam się chustonoszenie dopiero hehe
Emolium żel na ciemieniuchę po 4 dniach stosowania zniknęła, nakłada się 30 minut przed kąpielą a następnie myje główkę. W razie potrzeby można użyć szczotki ale ja nie stosowałam.Dziewczyny po wyjeciu Juleczki z chusty zauważyłam ciemieniuche. Proszę o rady co warto kupić w aptece. Wiem ze temat był poruszany ale może ma ktoś jakiś środek cud żebyśmy się szybko z tym uwinely
anikpol
Aktywna w BB
Mi wpieła zdjęcie USG do książeczki zdrowia i napisała "odwodzenie prawidłowe L1B P1B zalecono kontrolę po 3 m-cu życia" tłumaczyła mi, że u dzieci są jakieś widełki -wartości odchyleń, ale nie pamiętam do ilu, a Paulinka ma 1 na lewym i prawym bioderku i to jest prawidłowoPowiedział tylko, że prawidłowe i kontrola za dwa miesiące dziewczyny jutro mamy szczepienie i mega się boję
anikpol
Aktywna w BB
No i nie wiem co robić czy jej dawać czy nie...chyba przestanę i zobaczymy co się będzie działoJa zazywam od 2 trymestru i nadal prenatal duo a widzisz. Mnie pediatra zalecila sama podawac dicoflor ja tego nie zamierzalam robic. Powiedziala, ze ze wzgledu na ciecie cesarkie mam mu podawac do skonczonego 6 tygodnia. Pomimo tego, ze mowilam ze karmie swoim.
Mojemu dicoflor nie spasował i pediatra poleciła latopic, ale mój to alergikNo i nie wiem co robić czy jej dawać czy nie...chyba przestanę i zobaczymy co się będzie działo
Uczę ja od uwaga: 3 tygodnia życia Julka nie lubi być przyciśnięta do mnie. Dzisiaj sprawnie zawiazalam ta chuste ale zostawiłam trochę luzu na kark tak żeby mogła zachować dystans po 10 minutach usnela i wtedy ja do siebie przytuliłam i zaciagnelam chuste mocniej...O ja myślę też o tym ile trwało próbowanie?
no a tak to codziennie starałam się ja wkładać do chusty ale krzyczała tylko.
reklama
U mnie stwierdził że w tym momencie jest wszystko dobrze I kolejną kontrolę również wyznaczył jak mały skończy 3 m-c ale nic nie zanotował w książeczce aż byłam zdziwionaMi wpieła zdjęcie USG do książeczki zdrowia i napisała "odwodzenie prawidłowe L1B P1B zalecono kontrolę po 3 m-cu życia" tłumaczyła mi, że u dzieci są jakieś widełki -wartości odchyleń, ale nie pamiętam do ilu, a Paulinka ma 1 na lewym i prawym bioderku i to jest prawidłowo