reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

My dzisiaj po kontroli słuchu i bioderek. Mały całe szczęście słyszy dobrze, bioderka też ok, ale lekarz kazał nosić obszerne ubranka nie takie jak wskazuję rozmiar dziecka do tego po każdej zmianie pieluchy mam kłaść go na 3 minuty na brzuchu i nogi ułożyć jak żabie. Wy też macie takie zalecenia?
Tak to jest taka profilaktyka z tymi nóżkami na żabkę 🙂

reklama
Dziewczyny po wyjeciu Juleczki z chusty zauważyłam ciemieniuche. Proszę o rady co warto kupić w aptece. Wiem ze temat był poruszany ale może ma ktoś jakiś środek cud żebyśmy się szybko z tym uwinely 😊

Dziewczyny po wyjeciu Juleczki z chusty zauważyłam ciemieniuche. Proszę o rady co warto kupić w aptece. Wiem ze temat był poruszany ale może ma ktoś jakiś środek cud żebyśmy się szybko z tym uwinely 😊
Emolium żel na ciemieniuchę po 4 dniach stosowania zniknęła, nakłada się 30 minut przed kąpielą a następnie myje główkę. W razie potrzeby można użyć szczotki ale ja nie stosowałam.

Powiedział tylko, że prawidłowe i kontrola za dwa miesiące :) dziewczyny jutro mamy szczepienie i mega się boję
Mi wpieła zdjęcie USG do książeczki zdrowia i napisała "odwodzenie prawidłowe L1B P1B zalecono kontrolę po 3 m-cu życia" tłumaczyła mi, że u dzieci są jakieś widełki -wartości odchyleń, ale nie pamiętam do ilu, a Paulinka ma 1 na lewym i prawym bioderku i to jest prawidłowo

Ja zazywam od 2 trymestru i nadal prenatal duo :) a widzisz. Mnie pediatra zalecila sama podawac dicoflor ja tego nie zamierzalam robic. Powiedziala, ze ze wzgledu na ciecie cesarkie mam mu podawac do skonczonego 6 tygodnia. Pomimo tego, ze mowilam ze karmie swoim.
No i nie wiem co robić czy jej dawać czy nie...chyba przestanę i zobaczymy co się będzie działo

O ja myślę też o tym 🙂 ile trwało próbowanie? 🙂
Uczę ja od uwaga: 3 tygodnia życia 😁 Julka nie lubi być przyciśnięta do mnie. Dzisiaj sprawnie zawiazalam ta chuste ale zostawiłam trochę luzu na kark tak żeby mogła zachować dystans 😁 po 10 minutach usnela i wtedy ja do siebie przytuliłam i zaciagnelam chuste mocniej...
no a tak to codziennie starałam się ja wkładać do chusty ale krzyczała tylko.

reklama
Mi wpieła zdjęcie USG do książeczki zdrowia i napisała "odwodzenie prawidłowe L1B P1B zalecono kontrolę po 3 m-cu życia" tłumaczyła mi, że u dzieci są jakieś widełki -wartości odchyleń, ale nie pamiętam do ilu, a Paulinka ma 1 na lewym i prawym bioderku i to jest prawidłowo
U mnie stwierdził że w tym momencie jest wszystko dobrze I kolejną kontrolę również wyznaczył jak mały skończy 3 m-c ale nic nie zanotował w książeczce aż byłam zdziwiona

Do góry