reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

My dzisiaj po kontroli słuchu i bioderek. Mały całe szczęście słyszy dobrze, bioderka też ok, ale lekarz kazał nosić obszerne ubranka nie takie jak wskazuję rozmiar dziecka do tego po każdej zmianie pieluchy mam kłaść go na 3 minuty na brzuchu i nogi ułożyć jak żabie. Wy też macie takie zalecenia?
Tak to jest taka profilaktyka z tymi nóżkami na żabkę 🙂

reklama
Dziewczyny po wyjeciu Juleczki z chusty zauważyłam ciemieniuche. Proszę o rady co warto kupić w aptece. Wiem ze temat był poruszany ale może ma ktoś jakiś środek cud żebyśmy się szybko z tym uwinely 😊

Dziewczyny po wyjeciu Juleczki z chusty zauważyłam ciemieniuche. Proszę o rady co warto kupić w aptece. Wiem ze temat był poruszany ale może ma ktoś jakiś środek cud żebyśmy się szybko z tym uwinely 😊
Emolium żel na ciemieniuchę po 4 dniach stosowania zniknęła, nakłada się 30 minut przed kąpielą a następnie myje główkę. W razie potrzeby można użyć szczotki ale ja nie stosowałam.

Powiedział tylko, że prawidłowe i kontrola za dwa miesiące :) dziewczyny jutro mamy szczepienie i mega się boję
Mi wpieła zdjęcie USG do książeczki zdrowia i napisała "odwodzenie prawidłowe L1B P1B zalecono kontrolę po 3 m-cu życia" tłumaczyła mi, że u dzieci są jakieś widełki -wartości odchyleń, ale nie pamiętam do ilu, a Paulinka ma 1 na lewym i prawym bioderku i to jest prawidłowo

Ja zazywam od 2 trymestru i nadal prenatal duo :) a widzisz. Mnie pediatra zalecila sama podawac dicoflor ja tego nie zamierzalam robic. Powiedziala, ze ze wzgledu na ciecie cesarkie mam mu podawac do skonczonego 6 tygodnia. Pomimo tego, ze mowilam ze karmie swoim.
No i nie wiem co robić czy jej dawać czy nie...chyba przestanę i zobaczymy co się będzie działo

O ja myślę też o tym 🙂 ile trwało próbowanie? 🙂
Uczę ja od uwaga: 3 tygodnia życia 😁 Julka nie lubi być przyciśnięta do mnie. Dzisiaj sprawnie zawiazalam ta chuste ale zostawiłam trochę luzu na kark tak żeby mogła zachować dystans 😁 po 10 minutach usnela i wtedy ja do siebie przytuliłam i zaciagnelam chuste mocniej...
no a tak to codziennie starałam się ja wkładać do chusty ale krzyczała tylko.

reklama
Mi wpieła zdjęcie USG do książeczki zdrowia i napisała "odwodzenie prawidłowe L1B P1B zalecono kontrolę po 3 m-cu życia" tłumaczyła mi, że u dzieci są jakieś widełki -wartości odchyleń, ale nie pamiętam do ilu, a Paulinka ma 1 na lewym i prawym bioderku i to jest prawidłowo
U mnie stwierdził że w tym momencie jest wszystko dobrze I kolejną kontrolę również wyznaczył jak mały skończy 3 m-c ale nic nie zanotował w książeczce aż byłam zdziwiona

Do góry