reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

reklama
My dzisiaj po kontroli słuchu i bioderek. Mały całe szczęście słyszy dobrze, bioderka też ok, ale lekarz kazał nosić obszerne ubranka nie takie jak wskazuję rozmiar dziecka do tego po każdej zmianie pieluchy mam kłaść go na 3 minuty na brzuchu i nogi ułożyć jak żabie. Wy też macie takie zalecenia?

My dzisiaj po kontroli słuchu i bioderek. Mały całe szczęście słyszy dobrze, bioderka też ok, ale lekarz kazał nosić obszerne ubranka nie takie jak wskazuję rozmiar dziecka do tego po każdej zmianie pieluchy mam kłaść go na 3 minuty na brzuchu i nogi ułożyć jak żabie. Wy też macie takie zalecenia?
Moja Paulinka ma 6 tygodni bez 3 dni i waży 4600 g. Właśnie wróciliśmy z usg bioderek, wszystko ok. Pediatra też zaleciła żeby dziecko miało nóżki na żabkę. Nie kazała mi dawać dicofloru, bo dziecko jest na piersi, jest to pokarm bezresztkowy, a to że się pręży i napina tzn. że musi się nauczyć, bo teraz napina brzuszek i zamyka odbyt jednocześnie, a z czasem załapie, że musi napiąć brzuszek a odbyt otworzyć i wtedy będzie kupka. W razie gdyby było już bardzo ciężko to nacisnąć palcem w odbyt w momencie napięcia brzuszka i wtedy kupka pójdzie. Na piersi może nawet raz w tygodniu tylko robić kupkę i to normalne. Takich rzeczy się dowiedziałam😉 no i mamy karmiące muszą pamiętać o witaminach dla siebie☺️Ja nic nie brałam do tej pory i dziś kupiłam, a Wy bierzecie coś?

Nie my nie dostalismy w sumie zadnych.. a masz napisane jakie katy ma w stawach? Bo nam napisal i powiedzial tylko ze prawidlowe. Ja mojego czesto klade ba brzuchu

Moja Paulinka ma 6 tygodni bez 3 dni i waży 4600 g. Właśnie wróciliśmy z usg bioderek, wszystko ok. Pediatra też zaleciła żeby dziecko miało nóżki na żabkę. Nie kazała mi dawać dicofloru, bo dziecko jest na piersi, jest to pokarm bezresztkowy, a to że się pręży i napina tzn. że musi się nauczyć, bo teraz napina brzuszek i zamyka odbyt jednocześnie, a z czasem załapie, że musi napiąć brzuszek a odbyt otworzyć i wtedy będzie kupka. W razie gdyby było już bardzo ciężko to nacisnąć palcem w odbyt w momencie napięcia brzuszka i wtedy kupka pójdzie. Na piersi może nawet raz w tygodniu tylko robić kupkę i to normalne. Takich rzeczy się dowiedziałam😉 no i mamy karmiące muszą pamiętać o witaminach dla siebie☺️Ja nic nie brałam do tej pory i dziś kupiłam, a Wy bierzecie coś?
Ja zazywam od 2 trymestru i nadal prenatal duo :) a widzisz. Mnie pediatra zalecila sama podawac dicoflor ja tego nie zamierzalam robic. Powiedziala, ze ze wzgledu na ciecie cesarkie mam mu podawac do skonczonego 6 tygodnia. Pomimo tego, ze mowilam ze karmie swoim.

U nas na brzuszku też nie za długo bo zaraz się denerwuje 😆 ale głowę podnosi na troszkę. My 56 pomału 62 tylko u mnie to taka kruszynka się urodziła 2550🙂

O dobrze wiedzieć bo ja nic nie biorę a karmie piersią.. U nas też jest problem z kupka. Tak raz dziennie jest ale trochę pracy ja to kosztuje

reklama
Do góry