ElaStyczna
Fanka BB :)
Ile waza wasze dzieciaczki i ile maja dni?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
U mnie już 62 choć wchodzi w 56 ale są bardzo opiete i krępują ruchyJakie rozmiary ubranek wasze dzieciaczki już nosza?
Moja Paulinka ma 6 tygodni bez 3 dni i waży 4600 g. Właśnie wróciliśmy z usg bioderek, wszystko ok. Pediatra też zaleciła żeby dziecko miało nóżki na żabkę. Nie kazała mi dawać dicofloru, bo dziecko jest na piersi, jest to pokarm bezresztkowy, a to że się pręży i napina tzn. że musi się nauczyć, bo teraz napina brzuszek i zamyka odbyt jednocześnie, a z czasem załapie, że musi napiąć brzuszek a odbyt otworzyć i wtedy będzie kupka. W razie gdyby było już bardzo ciężko to nacisnąć palcem w odbyt w momencie napięcia brzuszka i wtedy kupka pójdzie. Na piersi może nawet raz w tygodniu tylko robić kupkę i to normalne. Takich rzeczy się dowiedziałam no i mamy karmiące muszą pamiętać o witaminach dla siebieJa nic nie brałam do tej pory i dziś kupiłam, a Wy bierzecie coś?My dzisiaj po kontroli słuchu i bioderek. Mały całe szczęście słyszy dobrze, bioderka też ok, ale lekarz kazał nosić obszerne ubranka nie takie jak wskazuję rozmiar dziecka do tego po każdej zmianie pieluchy mam kłaść go na 3 minuty na brzuchu i nogi ułożyć jak żabie. Wy też macie takie zalecenia?
Nie my nie dostalismy w sumie zadnych.. a masz napisane jakie katy ma w stawach? Bo nam napisal i powiedzial tylko ze prawidlowe. Ja mojego czesto klade ba brzuchuMy dzisiaj po kontroli słuchu i bioderek. Mały całe szczęście słyszy dobrze, bioderka też ok, ale lekarz kazał nosić obszerne ubranka nie takie jak wskazuję rozmiar dziecka do tego po każdej zmianie pieluchy mam kłaść go na 3 minuty na brzuchu i nogi ułożyć jak żabie. Wy też macie takie zalecenia?
Ja zazywam od 2 trymestru i nadal prenatal duo a widzisz. Mnie pediatra zalecila sama podawac dicoflor ja tego nie zamierzalam robic. Powiedziala, ze ze wzgledu na ciecie cesarkie mam mu podawac do skonczonego 6 tygodnia. Pomimo tego, ze mowilam ze karmie swoim.Moja Paulinka ma 6 tygodni bez 3 dni i waży 4600 g. Właśnie wróciliśmy z usg bioderek, wszystko ok. Pediatra też zaleciła żeby dziecko miało nóżki na żabkę. Nie kazała mi dawać dicofloru, bo dziecko jest na piersi, jest to pokarm bezresztkowy, a to że się pręży i napina tzn. że musi się nauczyć, bo teraz napina brzuszek i zamyka odbyt jednocześnie, a z czasem załapie, że musi napiąć brzuszek a odbyt otworzyć i wtedy będzie kupka. W razie gdyby było już bardzo ciężko to nacisnąć palcem w odbyt w momencie napięcia brzuszka i wtedy kupka pójdzie. Na piersi może nawet raz w tygodniu tylko robić kupkę i to normalne. Takich rzeczy się dowiedziałam no i mamy karmiące muszą pamiętać o witaminach dla siebieJa nic nie brałam do tej pory i dziś kupiłam, a Wy bierzecie coś?
Powiedział tylko, że prawidłowe i kontrola za dwa miesiące dziewczyny jutro mamy szczepienie i mega się bojęNie my nie dostalismy w sumie zadnych.. a masz napisane jakie katy ma w stawach? Bo nam napisal i powiedzial tylko ze prawidlowe. Ja mojego czesto klade ba brzuchu
O dobrze wiedzieć bo ja nic nie biorę a karmie piersią.. U nas też jest problem z kupka. Tak raz dziennie jest ale trochę pracy ja to kosztujeMoja Paulinka ma 6 tygodni bez 3 dni i waży 4600 g. Właśnie wróciliśmy z usg bioderek, wszystko ok. Pediatra też zaleciła żeby dziecko miało nóżki na żabkę. Nie kazała mi dawać dicofloru, bo dziecko jest na piersi, jest to pokarm bezresztkowy, a to że się pręży i napina tzn. że musi się nauczyć, bo teraz napina brzuszek i zamyka odbyt jednocześnie, a z czasem załapie, że musi napiąć brzuszek a odbyt otworzyć i wtedy będzie kupka. W razie gdyby było już bardzo ciężko to nacisnąć palcem w odbyt w momencie napięcia brzuszka i wtedy kupka pójdzie. Na piersi może nawet raz w tygodniu tylko robić kupkę i to normalne. Takich rzeczy się dowiedziałam no i mamy karmiące muszą pamiętać o witaminach dla siebieJa nic nie brałam do tej pory i dziś kupiłam, a Wy bierzecie coś?
Moja mała 62 nosi a mamy już 2 miesiące muszę się też pochwalic: dzisiaj pierwszy raz udało nam się chustonoszenie dopiero heheJakie rozmiary ubranek wasze dzieciaczki już nosza?