reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

Mój wcześniej lepiej podnosił główkę a teraz kładzie głowa na na boku I wkłada rączkę do buzi tak jakby chciał przeczekać aż go obrócę na plecki Też upodobał sobie jedną stronę ale ja przekręcam go na drugą i tak walczymy🙂
A uklada sie w literke c? Bo niestety nasz tak. Nasz lubi lizac pieluszki flanelowe wiec mu juz podkladam tylko tetrowe 😂

reklama
Jaka cisza na forum 🙂 czyżby wszyscy zajęci opieka nad maluszkami? Mam pytanie ile mleka zjadają na dobę dzieciaczki? I czy ktoś już po szczepieniach jak zareagowały maleństwa? u nas szczepienie przesunie się w czasie bo lekarz do końca lutego jest na zwolnieniu
U nas młody zjada między 840-960ml mleka dziennie. Z ilością butelek wygląda różnie ale najczęściej 7-8 karmień.

My już po pierwszych szczepieniach - Krzyś był tylko trochę bardziej senny tego dnia i tyle :) nie podawaliśmy nawet paracetamolu.

Mój skończone 7 tyg i zjada 90ml co około 2.5- 3H nie da rady zjeść więcej czasem tylko jak ma dłuższą przerwe ponad 3 h to zje 110ml karmiony jest mm. My już jesteśmy po pierwszym szczepienie zwykłymi szczepionkami +rota. Po szczepienie ok było nie goraczkowal... dałam mu tylko dwie razy przeciwbólowe żeby to nóżki nie bolały... A jak waszym dzieciaczkom idzie leżenie na brzuszku? Podnoszę już swobodnie głowę?
Staram się klaść codziennie Krzyśka na brzuchu. Sesja nie trwa długo bo tylko jak podniesie na chwilę głowę to zaczyna się denerwować i płakać. Więc maks 10min leży na brzuchu, stara się podnosić ale bardzo minimalnie. Ale widzę postęp bo jeszcze 2tyg temu nic nie podnosił, a teraz za każdym razem chociaż raz podniesie a potem głowa w bok i piąstka do buzi 😅

A uklada sie w literke c? Bo niestety nasz tak. Nasz lubi lizac pieluszki flanelowe wiec mu juz podkladam tylko tetrowe 😂
Zdarza się choć teraz coraz rzadziej ale odgina główkę do tyłu jak śpi - pediatra mówił że może cofać się pokarm I łatwiej mu się oddycha w tej pozycji a poza tym preferuje jedną stronę więc wymuszam tę drugą zawróciłam go w łóżeczku I podchodzę zawsze z tej której nie lubi

Zdarza się choć teraz coraz rzadziej ale odgina główkę do tyłu jak śpi - pediatra mówił że może cofać się pokarm I łatwiej mu się oddycha w tej pozycji a poza tym preferuje jedną stronę więc wymuszam tę drugą zawróciłam go w łóżeczku I podchodzę zawsze z tej której nie lubi
Wlasnie robimy tak samo. Zabaweczki tez kladziemy z tej strony na ktora nie chce odwracac. Tez macie tak ze na plecach maluchy wam spia 15 min a na brzuchu moglyby sie nie budzic wcale? 😂😂

Wlasnie robimy tak samo. Zabaweczki tez kladziemy z tej strony na ktora nie chce odwracac. Tez macie tak ze na plecach maluchy wam spia 15 min a na brzuchu moglyby sie nie budzic wcale? 😂😂
Nasza Mała budzi się co 2 h w nocy zje i dalej śpi. W ciągu dnia kładę ją na brzuszku jak widzę, że się pręży i wtedy 10 min poleży, główkę podnosi, pomęczy się troszkę i łatwiej jej zrobić kupkę potem. Na pleckach najlepiej jej się śpi jak ktoś ją trzyma na kolanach, gdy kogoś czuje. Jak ją odkładam do łóżeczka to się budzi często. Ostatnio spała na brzuszku z 2 h więc też jej lepiej ale to chyba przez ten brzuszek tak.

Nasza Mała budzi się co 2 h w nocy zje i dalej śpi. W ciągu dnia kładę ją na brzuszku jak widzę, że się pręży i wtedy 10 min poleży, główkę podnosi, pomęczy się troszkę i łatwiej jej zrobić kupkę potem. Na pleckach najlepiej jej się śpi jak ktoś ją trzyma na kolanach, gdy kogoś czuje. Jak ją odkładam do łóżeczka to się budzi często. Ostatnio spała na brzuszku z 2 h więc też jej lepiej ale to chyba przez ten brzuszek tak.
Dokladnie. Nasz wtedy tez popierduje sobie i kupke zrobi. Na plecach jak go poloze to spi dopoki czuje ze jestem obok. Jak tylko wstane to za minute slysze krzyk

reklama
Do góry