reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

reklama
Mój skończone 7 tyg i zjada 90ml co około 2.5- 3H nie da rady zjeść więcej czasem tylko jak ma dłuższą przerwe ponad 3 h to zje 110ml karmiony jest mm. My już jesteśmy po pierwszym szczepienie zwykłymi szczepionkami +rota. Po szczepienie ok było nie goraczkowal... dałam mu tylko dwie razy przeciwbólowe żeby to nóżki nie bolały... A jak waszym dzieciaczkom idzie leżenie na brzuszku? Podnoszę już swobodnie głowę?

Jaka cisza na forum 🙂 czyżby wszyscy zajęci opieka nad maluszkami? Mam pytanie ile mleka zjadają na dobę dzieciaczki? I czy ktoś już po szczepieniach jak zareagowały maleństwa? u nas szczepienie przesunie się w czasie bo lekarz do końca lutego jest na zwolnieniu
Nasz zjada 125-140 ml 8/9 razy na dobe. Okolo 1100 ml na dobe pokarm odciagany. Przybiera sporo no ale co zrobie jak dziecko sie domaga. Wczoraj byla polozna i nic nie powiedziala tylko tyle ze duzo przybral i zeby na razie nie dawac mu wiecej. Taki urok glodomora. My mamy szczepienie w piatek..

Mój skończone 7 tyg i zjada 90ml co około 2.5- 3H nie da rady zjeść więcej czasem tylko jak ma dłuższą przerwe ponad 3 h to zje 110ml karmiony jest mm. My już jesteśmy po pierwszym szczepienie zwykłymi szczepionkami +rota. Po szczepienie ok było nie goraczkowal... dałam mu tylko dwie razy przeciwbólowe żeby to nóżki nie bolały... A jak waszym dzieciaczkom idzie leżenie na brzuszku? Podnoszę już swobodnie głowę?
Mój leży i podnosi główkę, a ostatnio opanował przewracanie się z brzucha na plecy.

My cwiczymy z malym i unosi glowke ale na chwile i nie za wysoko. Ma skonczone 6 tygodni. Nie obraca w jedna strone bo ma chyba przykurcz miesni. Jak lezy na plecach to obraca ja ale na brzuchu nie za bardzo. Mamy fizjo umowionego i mamy nadzieje ze to pomoze.

My cwiczymy z malym i unosi glowke ale na chwile i nie za wysoko. Ma skonczone 6 tygodni. Nie obraca w jedna strone bo ma chyba przykurcz miesni. Jak lezy na plecach to obraca ja ale na brzuchu nie za bardzo. Mamy fizjo umowionego i mamy nadzieje ze to pomoze.
Mój wcześniej lepiej podnosił główkę a teraz kładzie głowa na na boku I wkłada rączkę do buzi tak jakby chciał przeczekać aż go obrócę na plecki Też upodobał sobie jedną stronę ale ja przekręcam go na drugą i tak walczymy🙂

reklama
Mój skończy 7 tyg w piątek i je bardzo podobnie jak twój jeżeli troszkę dłużej pośpi to domaga się więcej tak samo wieczorem ma większy apetyt I pierwsza przerwa nocna trwa zwykle ok 4h A myślałam że je za mało- uspokoiłas mnie 🙂

Do góry