Tak, u mojego ma stwierdzona alergie skórną i jelitową na białko mleka krowiego. Ja musiałam odstawić wszystkie produkty, które mają coś wspólnego z krową, mały dostał latopic raz dziennie i mleko modyfikowane bebilon pepti ( jak dokarmiam). Dodatkowo pediatra zaleciła smarować buzię trójaktywnym kremem emolientowym.Czy u któregoś dzieciaczka wyszła alergia na mleko lub atopowe zapalenie skóry?
reklama
A jak się to objawilo?Tak, u mojego ma stwierdzona alergie skórną i jelitową na białko mleka krowiego. Ja musiałam odstawić wszystkie produkty, które mają coś wspólnego z krową, mały dostał latopic raz dziennie i mleko modyfikowane bebilon pepti ( jak dokarmiam). Dodatkowo pediatra zaleciła smarować buzię trójaktywnym kremem emolientowym.
Miał całą buzię obsypaną krostami i zamiast normalnej niemowlęcej kupki z takimi grudkami miał jednolity śluz który po złożeniu pieluszki i powtórnym otwarciu się ciągnął. Nam neurolog zaleciła szczepionkę 5 w 1Mamusie mam pytanie na temat szczepień.. Ponieważ niedługo mała kończy 2 miesiące zastanawiam się nad szczepieniami. Czy normalnie czy np 8w1.. U syna miałam 8w1 i było ok a teraz się zastanawiam.. U Was jak to wygląda
Martini4
Fanka BB :)
Bo właśnie mój ma takie suche,szorstkie i lekko czerwone płaty na nóżkach, brzuchu i rączkach. Będę teraz próbowała kąpać w emolientach i zobaczymy czy się poprawi. Skórę na twarzy ma gładką i miękką, więc zastanawiam się czego to objaw. Jak się nie poprawi to pójdę do dermatologa, ale chciałabym uniknąć zmiany mleka jeśli to nie będzie konieczne bo teraz nie mamy żadnych problemów z brzuszkiem ani kupkąTak, u mojego ma stwierdzona alergie skórną i jelitową na białko mleka krowiego. Ja musiałam odstawić wszystkie produkty, które mają coś wspólnego z krową, mały dostał latopic raz dziennie i mleko modyfikowane bebilon pepti ( jak dokarmiam). Dodatkowo pediatra zaleciła smarować buzię trójaktywnym kremem emolientowym.
Madzialena8787
Może ma poprostu sucha skórę? Mój też na brzuszku i i paczkach miał małe czerwone plamki chrosteczki pediatra kazał po kompieli go smarować balsamem. Zaczęłam go smarować balsamem z hipp i chrosteczki znikły... miał poprostu sucha skórę i przez to miał wysypkeBo właśnie mój ma takie suche,szorstkie i lekko czerwone płaty na nóżkach, brzuchu i rączkach. Będę teraz próbowała kąpać w emolientach i zobaczymy czy się poprawi. Skórę na twarzy ma gładką i miękką, więc zastanawiam się czego to objaw. Jak się nie poprawi to pójdę do dermatologa, ale chciałabym uniknąć zmiany mleka jeśli to nie będzie konieczne bo teraz nie mamy żadnych problemów z brzuszkiem ani kupką
Mój na twarzy ma takie krostki podobno to trądzik niemowlęcy ale też zastanawiam się nad alergią choć na ciele nic nie ma A jakie mleko podajesz? bo ja bebilon I nie jestem do końca zadowolonaBo właśnie mój ma takie suche,szorstkie i lekko czerwone płaty na nóżkach, brzuchu i rączkach. Będę teraz próbowała kąpać w emolientach i zobaczymy czy się poprawi. Skórę na twarzy ma gładką i miękką, więc zastanawiam się czego to objaw. Jak się nie poprawi to pójdę do dermatologa, ale chciałabym uniknąć zmiany mleka jeśli to nie będzie konieczne bo teraz nie mamy żadnych problemów z brzuszkiem ani kupką
Martini4
To muszę to sprawdzićMoże ma poprostu sucha skórę? Mój też na brzuszku i i paczkach miał małe czerwone plamki chrosteczki pediatra kazał po kompieli go smarować balsamem. Zaczęłam go smarować balsamem z hipp i chrosteczki znikły... miał poprostu sucha skórę i przez to miał wysypke
Nan opti pro 1.Mój na twarzy ma takie krostki podobno to trądzik niemowlęcy ale też zastanawiam się nad alergią choć na ciele nic nie ma A jakie mleko podajesz? bo ja bebilon I nie jestem do końca zadowolona
W szpitalu je podawali. My jesteśmy zadowoleni - kupa co dwa dni, bez problemu, zero kolek czy bóli brzuszka
Też i nas z brzuszkiem tak było pediatra kazała odstawić ostre wzdymajace i nabiał niby już nie bulgocze w brzuchu już gazów śmierdzących nie ma ale mamy skok więc jest rodeo a jak rodziłaś? Bo u mnie to była chyba przyczyną dostał am krople i spokójU nas zaczęły się problemy z brzuszkiem jak tylko skończyła 4 tygodnie to pręży się, wyciąga nóżki, napina puszcza bączki ale nic poza tym. Do tej pory robiła praktycznie co karmienie kupkę a dziś od godz.23 do tego czasu jeszcze nie zrobiła. Podaję jej dicoflor zobaczymy czy będzie poprawa. Słychać jak jej grasuje w tym brzuszku... kładę ją na brzuszku częściej, robimy rowerek ale nic z tegoCo robić, chciałabym jej jakoś pomóc żeby się nie męczyła. Karmię piersią podpowiedzcie co mam jeść albo nie jeść żeby jej ulżyć?
reklama