reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

A mam pytanko.. Jak dajecie maluchy na ramię do odbicia to ładnie leżą na tym ramieniu czy się prostują podnoszą główkę?
Mój się bardzo prostuje i podnosi główkę. Wogole zawlazylam ze pozycja do odbijania to jego ulubiona pozycja bo może obserwować wszystko wkoło co się dzieje... A w pozycji fasolki tylko chwilę chce być noszony... I zaraz się denerwuje..

reklama
Dziewczyny co stosujecie na ciemieniuche?
Stosowaliśmy olejuszkę ale słaby rezultat. Położna pokazała sposób z nasączonym wacikiem oliwką i pomogło 🙂. 2-3 razy dziennie wacikiem mocno nasączonym oliwką ściągnąć ciemieniuchę (delikatnie pocierając). Po tygodniu stosowania zostało nam tylko jedno miejsce na głowie a miał bardzo mocną.

A mam pytanko.. Jak dajecie maluchy na ramię do odbicia to ładnie leżą na tym ramieniu czy się prostują podnoszą główkę?
Moja maleńka nienawidzi tej pozycji od urodzenia niestety. Pierworodny spał podczas odbijania i zawsze dawał się tak nosić. A ona nie i koniec! Prostuje głowę i walczy i krzyczy. Dlatego też noszę ją w pozycji przodem do świata i żeby jej się nie nudziło chodzimy po domu, przeglądamy się w lustrze, szukamy kontrastów i wzorów bo bardzo je lubi, ja naśladuje różne dźwięki albo tanczyny. Odbija się nam do 3 razy nawet.

U nas to samo. Zaczęłam myśleć nad chustą
My mamy chuste ale od razu ostrzegam. Trzeba być stanowczym i sprytnym żeby się udało. Od miesiąca próbuje moja mała chustowac a ona tylko krzyk. Nie da się jej urobic poki co. To wcale nie jest takie łatwe jak pokazują na filmach na yt 🙃 a ja samozaparcie mam duże bo odkąd się urodziła nie jestem w stanie nic zrobić w domu a nadgarstki od noszenia małej mi okropnie siadają.

reklama
U nas zaczęły się problemy z brzuszkiem ☹️jak tylko skończyła 4 tygodnie to pręży się, wyciąga nóżki, napina puszcza bączki ale nic poza tym. Do tej pory robiła praktycznie co karmienie kupkę a dziś od godz.23 do tego czasu jeszcze nie zrobiła. Podaję jej dicoflor zobaczymy czy będzie poprawa. Słychać jak jej grasuje w tym brzuszku... kładę ją na brzuszku częściej, robimy rowerek ale nic z tego😣Co robić, chciałabym jej jakoś pomóc żeby się nie męczyła. Karmię piersią podpowiedzcie co mam jeść albo nie jeść żeby jej ulżyć?

Do góry