reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2020

To ja zaczynam się bać czy wszystko ok czy nadejdą problemy. Póki co odpukać młody nie ma problemów z brzuszkiem, je aż za dużo, śpi w nocy w miarę spokojnie - coś czuję że to cisza przed burzą 😂

Jedyny problem to trądzik, zastanawiam się kiedy zejdzie i czy na pewno to trądzik 😟
Na tradzik polecam krem oliatum atopic trojaktywny u nas się sprawdził po kilku smarowaniach jest duże poprawa. A mały miał i potówki i tradzik jednocześnie.

reklama
Moje drogie dziewczyny ja z kolei borykam się teraz z grzybica sutków 😱😭 może ma ktoś dla mnie jakieś mądre rady? Położna mówi że nadkazilam swoje rany na sutkach a ze jestem przemeczona to mnie złapało. Boli, piecze, jak mała ssie to mam wrażenie jakby kroili mnie nożem a jak przestaje to potem pali przez około godzinę. Smaruje maścią clotrimazolum i biore Nestatyne w tabletkach. Ktoś to miał i powie mi ile to jeszcze może trwać? Momentami myślę o zaprzestaniu karmienia piersią 😢 małą obserwuje w kierunku plesniawek ale nie ma nic póki co...

Moje drogie dziewczyny ja z kolei borykam się teraz z grzybica sutków 😱😭 może ma ktoś dla mnie jakieś mądre rady? Położna mówi że nadkazilam swoje rany na sutkach a ze jestem przemeczona to mnie złapało. Boli, piecze, jak mała ssie to mam wrażenie jakby kroili mnie nożem a jak przestaje to potem pali przez około godzinę. Smaruje maścią clotrimazolum i biore Nestatyne w tabletkach. Ktoś to miał i powie mi ile to jeszcze może trwać? Momentami myślę o zaprzestaniu karmienia piersią 😢 małą obserwuje w kierunku plesniawek ale nie ma nic póki co...
Może spróbuj odciągać pokarm i dawać małej butelką? Ja na początku miałam tak pogryzioną brodawkę, że właśnie czułam jakby mnie kroili, gdy przystawiałam synka. Po jakichś dwóch, trzech dniach odciągania z chorej piersi (mały jadł z jednej i był dopychany tym co odciągnęłam) i wietrzenia non stop, nawet w sumie w nocy, było o wiele lepiej i mogłam zacząć go karmić normalnie. Grzybicy co prawda nie miałam, ale może i w tym przypadku takie podejście się sprawdzi. :) Trzymam kciuki, żeby było lepiej!

Ostatnia edycja:
Witamy🙂 zawsze jak jest nas wiecej to raźniej A jak rozwija się maluszek?
Ogólnie jakoś dużo spokojniej niż przy córce ale to też dawno było więc może mi się tylko wydaje 🤭🤭🤭 brzuszek nas męczy dostaliśmy krople cesario dla dzieci po cc bo srał po 6 albo i więcej razy a teraz kupy co 2 3 dni ale widać że się bardziej męczy kręci wierci albo to od jedzenia bo kp na szczęście w nocy w miarę śpi więc jakoś funkcjonuje przy dwójce

Hej my dzisiaj zaliczyliśmy wizytę u neurologa całe szczęście wszystko dobrze tylko mały upodobał sobie jedną stronę i mamy zaprosić rehabilitanta który nam pokaże jak go nosić, kłaść żeby mu się to nie utrwaliło bo może wtedy dojść do skrócenia mięśnia szyi.

Cześć :) rośnie jak na drożdżach. Waży ok 4.8kg a 9.01 mial miesiac. Od dwóch nocy przesypia jednorazowo 4.5h wiec jest nadzieja. Ropieje nam tylko jedno oko znów :(. Neurologa mamy jutro

Hej dziewczyny co u Was Jak rosną maleństwa? Mój jest mega marudny i śmiejemy się że sen ma reglamentowany bo kilka minut snu i znów marudzi
Ja ponoć moim rodzicom nie spałam 2 lata. Potrafili mnie 2 czy 3 godziny usypiać i budziłam się nawet po 15 minutach. Mówią, że młody ma identycznie jak ja 😋. Oby z wiekiem to się zmieniło

Hej my dzisiaj zaliczyliśmy wizytę u neurologa całe szczęście wszystko dobrze tylko mały upodobał sobie jedną stronę i mamy zaprosić rehabilitanta który nam pokaże jak go nosić, kłaść żeby mu się to nie utrwaliło bo może wtedy dojść do skrócenia mięśnia szyi.
Co Cię niepokoilo że wybraliście się do neurologa?

reklama
Mój też preferuje tylko jedna stronę jak śpi to zazwyczaj głowę na zwrócone w jedna stronę... zastanawiam się czy to normalne czy nie

Do góry