Mogłabyś podzielić się wiedzą jakie to ćwiczenia bo tez mam problemy z wstaniem z lozka tak bolą mnie więzadła po prostu chodzę jak kaczkaJa dostałam od fizjo kilka ćwiczeń na rozluźnienie miednicy i mięśni dna miednicy. Staram się robić codziennie, może będzie łatwiej podczas porodu. Co do ćwiczeń oddechowych to po prostu oddech przeponowy, ale to mam w miarę ogarnięte dzięki jodze.
reklama
W 36 i 4 moje dziecko waży 3800 jak to powiedziała Pani na izbie jest klocemDuza waga tzn ile i w ktorym tygodniu?
ElaStyczna
Fanka BB :)
Ojej miejmy nadzieje, ze nic sie zlego nie wydarzy i calo z tego wyszliscie bedzie duzy chlopHej dziewczyny jestem po wizycie maly wazy już 3600g I jak dalej będzie rósł w takim tempie to szacowana waga powyżej 4 kg Już boję się porodu mam nadzieję że wcześniej zdecyduje się wyjść Poza tym wracając od lekarza zaliczyłam stłuczka gość centralnie w nas wjechał I wylądowałem na IP zrobili mi ktg dodatkowo mam obserwowac czy nic się nie dzieje I w razie czego jechać na IP
ElaStyczna
I jak tam u was kochana?I ja trafiłam do szpitala, dziś na wizycie wysokie ciśnienie i odesłał mnie lekarz na badania do szpitala, a jako że jestem dzień po terminie to pewnie będą wywoływać.
Póki co czekam na przyjęcie w zależności od wyniku covid.
Nie ma tego złego Gdybym nie trafiła na izbę z powodu tego upadku to nie dowiedziałabym się że powinnam mieć wywoływaną ciąże w 38 tyg ze względu na moje bezpieczeństwo, mój lekarz prowadzacy twierdzi że powinnam robić naturalnieOjej miejmy nadzieje, ze nic sie zlego nie wydarzy i calo z tego wyszliscie bedzie duzy chlop
Martini4
W przychodni 166/100, po 20 min 144/100 a przy przyjęciu do szpitala miałam 155/100.O kurde,a jakie miałaś to ciśnienie?
Teraz dostałam tabletkę i ciśnienie spadło do 123/89 wiec poprawione
Jutro rano badania i decyzja jak będziemy wywoływać poród
Martini4
Póki co ciśnienie uspokojone - jutro z rana dalsze decyzjeI jak tam u was kochana?
anikpol
Aktywna w BB
Poprzednie ciąże siłami natury. Teraz też jak się nic nie wydarzy będzie poród naturalny. Bardziej stresuje mnie ta sytuacja z koronawirusem, że będę sama, bo przy poprzednich miałam męża przy sobie i bardzo mi pomógł, a teraz nie wiem jak to będzieJa to mówią jedni boją się nieznanego a drudzy znanego a poprzednie ciążę jak zakończone sn czy CC ?
ibu
Aktywna w BB
Wszelkie krążenia i półokręgi miednicą, ruszanie przód-tył - w podporze, w pozycji kolankowo-łokciowej, siedząc na piętach, na piłce. Ruszanie miednicą w siadzie - jakby się poprawiając na krześle, jedno drugie biodro. Rozciąganie wnętrza ud, w leżeniu (nogi o ścianę), w siadzie (stopy złączone blisko miednicy), itp.Mogłabyś podzielić się wiedzą jakie to ćwiczenia bo tez mam problemy z wstaniem z lozka tak bolą mnie więzadła po prostu chodzę jak kaczka
Generalnie polecam się trochę porozciągać, oczywiście z głowa i umiarem, żeby nic nie uszkodzić, powinnaś poczuć się lepiej.
reklama
Madzialena8787
Dziewczyny ja też dziś po wizycie... mały waży 3500g... mam rozwarcie na prawie 2 palce... mały naciska mocno na szyjke takze pomału coś się zaczyna rusza... po badaniu odczuwam dużo skurczy ale doktorka mówiła że tak może byc... dostałam juz skierowanie do szpitala za tydzień kolejną wizytę no chyba że się coś zacznie to mam jechać do szpitala...