ibu
Aktywna w BB
Oo, to niezły przeskok! Ja liczę chociaż na 3kg, najwyżej podtuczymy jak już wyjdzie.Podrośnie mój w 33+5 miał 2049g a teraz skok do 2800
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Oo, to niezły przeskok! Ja liczę chociaż na 3kg, najwyżej podtuczymy jak już wyjdzie.Podrośnie mój w 33+5 miał 2049g a teraz skok do 2800
Pewnie i wychodzenie będzie lżejszeOo, to niezły przeskok! Ja liczę chociaż na 3kg, najwyżej podtuczymy jak już wyjdzie.
Juz od 2 tyg liczę ruchy zaczynam o 9 I zaznaczam o której zaliczyłam 10 ruchów I tak każdego dnia chociaż mój też bardziej kręci się rano i późnym wieczorem a w trakcie dnia jest spokojny może dlatego ze się chodzi to słabo czuje się ruchyA powiedzcie mi proszę liczycie ruchy płodu w ciągu dnia? Jeśli tak to w jaki sposób?
No ja właśnie dziś zaczęłam te metodę plus w aplikacji jest licznik mierzenia kopnięć w trakcie 2 h powinno być ich 10, więc wybieram sobie 2 pory w ciągu dnia i liczę ile czasu to zajęłoLiczenie ruchów robie od 30tyg- zalecenie położnej. Zaczynam też od 9, ale mały coraz mniej ruchliwy i teraz często kończę po 14tej lub nawet 15tej.
Dla mnie ruch to początek każdego jego kręcenia sie,a nie każde smyrnięcie w trakcie jednego obrotu
Kurde moj juz nie kopie.. bardziej tak sie wierci, przesuwa albo wypina/wyciaga.No ja właśnie dziś zaczęłam te metodę plus w aplikacji jest licznik mierzenia kopnięć w trakcie 2 h powinno być ich 10, więc wybieram sobie 2 pory w ciągu dnia i liczę ile czasu to zajęło
Mój też już nie kopie. Najczęściej rusza się z rana, jak się obudzę i wieczorem jak chce iść spać ;dKurde moj juz nie kopie.. bardziej tak sie wierci, przesuwa albo wypina/wyciaga.
No właśnie a szczególnie lubią leniuchować jak jest np. dzień wolny od pracy i lekarze nie przyjmują ja też nie zawsze odczuwam kopnięcia, raczej rozciągnięcia i przechodzenie po skórze no właśnie.. ja zawsze staram się mieć coś słodkiego w szafce bo gdyby nie to można by zwariowaćMój też już nie kopie. Najczęściej rusza się z rana, jak się obudzę i wieczorem jak chce iść spać ;d
Ja nie liczę na godzinę bo bym co chwila miała mini-zawał. Podchodzę do tego że jak czuję rano, to potem raz na jakiś czas jak leże to wsłuchuję się czy coś tam się dzieje
Czasem jest ciężko, bo młody też ma swoje dni. Ostatnie dwa dni to w ciągu dnia chyba cały czas spał, musiałam zjeść coś słodkiego i trochę poruszać brzuchem by dał znać. Ale w sumie się mu nie dziwie, bo ja też bym tylko spała :d
Mi powiedziała, że KTG robi się tylko,gdy ciąża jest zagrożona lub przenoszona, innych podstaw do tego badania nie ma. Aczkolwiek ja przez wzgląd na mój głupi charakter (ciągle się martwię) mogę przychodzić 2 razy w tyg. tylko dla swojego świętego spokoju. Mam tą przyjemność, że moja gin prowadząca ciążę ma takie urządzenie u siebie w gabinecieJa mam detektor tętna więc jak długo nie daje znaku to go podsłuchuję wczoraj lekarka mi powiedziała, że od poniedziałku mam robić ktg raz w tygodniu, ale niestety taka usługa tam gdzie dzwoniłam jest dostępna tylko dla ich pacjentek więc w sumie nie wiem jak mam to ugryźć.. Czy Wy też macie takie zalecenie?