reklama
ElaStyczna
Fanka BB :)
Czyli powolutku cos sie dzieje )Cześć dziewczyny ja też już po wizycie dzisiaj 36+5tc, mały waży ok 2800, lekarka powiedziała, że rozwarcie na palec i skrócona szyjka o 1/3.
Hejka, ja też dziś po wizycie u mnie 35+3, mały waży 2920, u mnie też szyjka skrócona teraz ma 2,3 cm. Jestem na luteinie 2x dziennie, następna wizyta w 38 ciekawe kiedy każe odstawić luteinę. A mówiła Ci ile ma cm twoja szyjka?Cześć dziewczyny ja też już po wizycie dzisiaj 36+5tc, mały waży ok 2800, lekarka powiedziała, że rozwarcie na palec i skrócona szyjka o 1/3.
Nie powiedziała ile ma szyjka teraz, ale miała 4 cm wcześniejHejka, ja też dziś po wizycie u mnie 35+3, mały waży 2920, u mnie też szyjka skrócona teraz ma 2,3 cm. Jestem na luteinie 2x dziennie, następna wizyta w 38 ciekawe kiedy każe odstawić luteinę. A mówiła Ci ile ma cm twoja szyjka?
Podrośnie mój w 33+5 miał 2049g a teraz skok do 2800O, dziś jakieś grupowe odwiedzanie lekarzy. Ja też dziś po wizycie. Mój maluch chyba najmniejszy, 2300g 35+2. Może jeszcze trochę podrośnie do porodu.
Mi lekarka mówiła, że najlepiej o stałej porze i ma być ok 10 ruchów na godzinęA powiedzcie mi proszę liczycie ruchy płodu w ciągu dnia? Jeśli tak to w jaki sposób?
ElaStyczna
Fanka BB :)
Mnie mowila tylko ze mam liczyc ale nie powiedziala jak Najlepsze jest to, ze sa dni kiedy przez 2-3 h nic nie poczuje albo nie skupiam sie jakos nad tym a pozniej panika.. i wtedy klade sie i jak dalej nic to ruszam brzuch. Dzisiaj rano tak mialam
reklama
ibu
Aktywna w BB
Chyba jeszcze ani razu od początku ciąży nie liczyłam ruchów. Mały jest tak aktywny, że te zalecane 10 potrafi zrobić w mniej niż minutę. Rusza się najbardziej intensywnie rano i wieczorem, ale i w ciągu dnia potrafi dokopać. A w nocy chyba śpi razem ze mną albo po prostu jestem wyrodną matką i go ignoruję.A powiedzcie mi proszę liczycie ruchy płodu w ciągu dnia? Jeśli tak to w jaki sposób?