Na 26 grudnia ale powinnam zostać mama już prze świętamiA na kiedy macie termin z OM?
reklama
Klaudyna91
Fanka BB :)
Mnie niestety poród domowy się nie uda, płytki krwi niskie, zamkniętą najbliższą porodówka, ta dalszą jest za daleko według zaleceń położnej. U mnie na tyle dobrze że wiem że nie zabierają dziecka ani nie robią cyrków z karmieniem. Ale serce mi pękło ....
Naszykowalam torbę ale płakać mi się chce ciągle
ElaStyczna
Nie da sie tego jeszcze jakos podciagnac? Dieta, leki?Mnie niestety poród domowy się nie uda, płytki krwi niskie, zamkniętą najbliższą porodówka, ta dalszą jest za daleko według zaleceń położnej. U mnie na tyle dobrze że wiem że nie zabierają dziecka ani nie robią cyrków z karmieniem. Ale serce mi pękło ....
Klaudyna91
Za mało czasu, ciągle spadają a ja z adwa tygodnie mogę zacząć rodzic. No i jest wymóg że szpital w promieniu 30 km musi być a właśnie zamknęli, do kolejnego jest 45 km, prawie godzina jazdyNie da sie tego jeszcze jakos podciagnac? Dieta, leki?
healthy.mindset
Aktywna w BB
Jestem teraz w 34 tygodniu i bylam u lekarza na mierzeniu blizny po poprzedniej cesarce. Ma grubosc 1.8 mm. Powiedziala, ze takie minimum to 2.5 mm do porodu naturalnego a jeszcze miesiac przede mna wiec blizna bedzie jeszcze ciensza. Ale ze I tak to moja ginekolog zadecyduje ostatecznie. Ta lekarka robila tylko skan, tez jest ginekolog. Mowila, ze na moim miejscu by nie ryzykowala zycia bo macica moze tego nie wytrzymac przy dlugotrwalych skurczach. Zdolowala mnie na maksa....czy ktoras z was jest w podobnej sytuacji I wczesniej miala cesarke a chce rodzic naturalnie ? Wizyte z moja doktor mam za niecale dwa tygodnie.
ibu
Aktywna w BB
Chyba obniżył mi się dziś w nocy brzuch. Nie wiem czy się cieszyć, czy martwić. Niby lepiej się oddycha i można się trochę zgiąć, ale dziś dopiero 35+1, nie wiem czy to trochę nie za wcześnie...
Z drugiej strony nie miałabym nic przeciwko, żeby urodzić przed terminem, ale niech młody chociaż jeszcze 2 tygodnie wytrzyma...
Z drugiej strony nie miałabym nic przeciwko, żeby urodzić przed terminem, ale niech młody chociaż jeszcze 2 tygodnie wytrzyma...
healthy.mindset
Aktywna w BB
Obnizenie brzucha moze nastapic nawet na 4 tygodnie przed porodem takze spokojnieChyba obniżył mi się dziś w nocy brzuch. Nie wiem czy się cieszyć, czy martwić. Niby lepiej się oddycha i można się trochę zgiąć, ale dziś dopiero 35+1, nie wiem czy to trochę nie za wcześnie...
zeberka363
jestem szalona :-D
Hej
Jestem już po wizycie. Mały waży 2825g, czyli jednak nie jest taki wielki
Małopłytkowość coraz większą....teraz wyszło tylko 102.... ostatnio było niecałe 130,a norma od 150...
Miałam dwa razy robione ktg,bo za pierwszym razem za lekko naciskałam przycisk i ruchy mi sie nie zapisały
Brzuch jakby lekko zaczął opadać,kolejna wizyta za tydzień.
Ortopeda też zaliczony, barkiem tak mi powywijał że myślałam że mu przywale...teraz bark mocno boli... może dziś jak ból osłabnie to założę temblak .
Małopłytkowość coraz większą....teraz wyszło tylko 102.... ostatnio było niecałe 130,a norma od 150...
Miałam dwa razy robione ktg,bo za pierwszym razem za lekko naciskałam przycisk i ruchy mi sie nie zapisały
Ortopeda też zaliczony, barkiem tak mi powywijał że myślałam że mu przywale...teraz bark mocno boli... może dziś jak ból osłabnie to założę temblak .
ElaStyczna
A ktory dzis tydzien? U mnie z plytkami na razie w porzadku. Ostatnio mialam 280 wiec w normie ale biore zelazo na hemoglobine niska. Mnie dzis w nocy zlapal taki bol w krzyzach i podbrzuszu.. nie ukrywam ze myslalam ze cos sie swieci. Na szczescie trwal 2 minuty i do tej pory spokoj. Zauwazylam tez od kilku dni zwiekszona ilosc wydzieliny.. wczoraj juz po kapieli tyle.. przepraszam za wyrazenie wyplynelo ze mnie ze myslalam ze to wody.Hej
reklama
zeberka363
jestem szalona :-D
36 tydzień w trakcie.... wedle OM zostało mi 29 dniA ktory dzis tydzien? U mnie z plytkami na razie w porzadku. Ostatnio mialam 280 wiec w normie ale biore zelazo na hemoglobine niska. Mnie dzis w nocy zlapal taki bol w krzyzach i podbrzuszu.. nie ukrywam ze myslalam ze cos sie swieci. Na szczescie trwal 2 minuty i do tej pory spokoj. Zauwazylam tez od kilku dni zwiekszona ilosc wydzieliny.. wczoraj juz po kapieli tyle.. przepraszam za wyrazenie wyplynelo ze mnie ze myslalam ze to wody.