reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

reklama
Ja mam detektor tętna więc jak długo nie daje znaku to go podsłuchuję :) wczoraj lekarka mi powiedziała, że od poniedziałku mam robić ktg raz w tygodniu, ale niestety taka usługa tam gdzie dzwoniłam jest dostępna tylko dla ich pacjentek więc w sumie nie wiem jak mam to ugryźć.. Czy Wy też macie takie zalecenie?
Tak,teraz wizyta co tydzień i co tydzień ktg- jesteśmy na tym samym etapie ciąży 🙂

Hmm no właśnie mi kazała przyjść na wizytę za 3 tygodnie, ale mam ją ze znakiem zapytania bo raczej mówiła, że już nie dotrwam, ale mam sobie prywatnie robić ktg raz w tygodniu, niestety w dzisiejszych czasach ciężko to ogarnąć.. Mówiła, że gdyby coś się działo to mam dzwonić, kontrolować ciśnienie i ruchy.

Hmm no właśnie mi kazała przyjść na wizytę za 3 tygodnie, ale mam ją ze znakiem zapytania bo raczej mówiła, że już nie dotrwam, ale mam sobie prywatnie robić ktg raz w tygodniu, niestety w dzisiejszych czasach ciężko to ogarnąć.. Mówiła, że gdyby coś się działo to mam dzwonić, kontrolować ciśnienie i ruchy.
Ja wizytę miałam 10.11 i miałam robione ktg, teraz następna wizyta 20.11 i też przed nią mam zrobić ktg. U mnie mam to w pakiecie Medicover :)

Ja wizytę miałam 10.11 i miałam robione ktg, teraz następna wizyta 20.11 i też przed nią mam zrobić ktg. U mnie mam to w pakiecie Medicover :)
Też byłam 10.11 kolejna wizyta będzie 1.12 mnie jeszcze nie wspominał o ktg tylko jakby coś się działo to koniecznie przychodzić na sprawdzenie a tak mam liczyć ruchy dziecka

Też byłam 10.11 kolejna wizyta będzie 1.12 mnie jeszcze nie wspominał o ktg tylko jakby coś się działo to koniecznie przychodzić na sprawdzenie a tak mam liczyć ruchy dziecka
Ja mam termin na 30.11 (z OM) więc myślę że dlatego już chciał robić ktg by sprawdzić czy coś się "zaczyna" :)
Po ostatniej wizycie już wiem że cytując lekarza do 8 grudnia będę miała dziecko na rękach :) więc konkretne odliczanie czas zacząć :))

Ja mam termin na 30.11 (z OM) więc myślę że dlatego już chciał robić ktg by sprawdzić czy coś się "zaczyna" :)
Po ostatniej wizycie już wiem że cytując lekarza do 8 grudnia będę miała dziecko na rękach :) więc konkretne odliczanie czas zacząć :))
To u Ciebie już blisko może zostaniesz pierwsza mama na wątku 😄 moj lekarz twierdzi że będę miała prezent na święta chce urodzić przed świętami bo wiadomo jak to jest w święta mało lekarzy bo tez chcą wolne

To u Ciebie już blisko może zostaniesz pierwsza mama na wątku 😄 moj lekarz twierdzi że będę miała prezent na święta chce urodzić przed świętami bo wiadomo jak to jest w święta mało lekarzy bo tez chcą wolne
Albo przenoszę :d jak to mówią - szyjka idealna do ciąży, ale nie do rodzenia ;p
Póki co biorę wiesiołka i piję herbatę z liści malin. Potem wejdą schody i mycie okien :d

Nie dziwię się, kto chciałby leżeć na święta w szpitalu :) choć z drugiej strony - ważne by urodziło się zdrowe :)

Powiedzcie mi proszę czy odczuwacie już jakieś skurcze przepowiadające? Bo ja się zastanawiam nad tym ale mnie się chyba jeszcze nie zdarzyło albo przegapiłam:D ewentualnie jakbyście mogły to do czegoś porównać?🧐

reklama
Do góry