reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

Ja też czekam na kwalifikacje do porodu do mnie położna ma przyjechać jakoś w okolicach 23 listopada
U mnie dalej pełne dwie doby trzymają niestety. A czekam na ostateczną kwalifikacje do porodu domowego więc jeszcze cholera wie jak to będzie. Że szpitala chcilaabym się wypisać jak najszybciej ale ponoć w moim szpitalu też robią problemy z tym.

reklama
Jeśli chodzi o komplety, to u mnie są: cienka czapeczka, body + pajac. Dodatkowo poza "kompletem" biorę lżejszy kombinezon i czapeczkę zimową + śpiworek do fotelika i pieluchę tetrową do ewentualnego przykrycia fotelika z góry, jeśli będzie mróz. ;)
To wlasnie mamy podobnie :) a body bierzesz z krotkim czy dlugim? Ja wybralam z dlugim.

To wlasnie mamy podobnie :) a body bierzesz z krotkim czy dlugim? Ja wybralam z dlugim.
Zapakowałam z długim, bo nie mam z krótkim z kopertowym zapięciem, a takie będzie mi o wiele łatwiej założyć. Chociaż pewnie będę przepakowywać, bo dostałam jeszcze paczkę ciuszków od teściowej, muszę ją przebrać. :D

Zwykle były to 3 dni ale przez wirusa skracają pobyt ;)

Dziś czuję, że młody jest nisko. I obudziłam się z dość silnym bólem pleców. A jak wasze samopoczucie? Ciekawe, która z nas pierwsza urodzi 😋
U mnie dziś całkiem przyzwoicie, chociaż noc średnio przespana. Zobiliśmy przemeblowanie, żeby zmieścić łóżeczko, więc śpię teraz na "nie swojej" połówce i w nocy jak chcę wstać do łazienki to muszę przedrzeć się przez poduszkową górę, która wcześniej była na środku łóżka, a teraz jest z brzegu. Nie wiem czy dam radę tak spać przez kolejne 5 tygodni. 😂

Cześć dziewczyny, ja z terminem na 14.12 :) zastanawiam się nad jednym bo większość z was bierze do szpitala body ,pajac + czapeczka. Ja mam body same z długim rękawem tak samo jak pajace. Wytłumaczcie mi proszę bo czegoś nie potrafię sobie wyobrazić, to znaczy, że niemowlakowi założyć podwójny długi rękaw ? :D

Cześć dziewczyny, ja z terminem na 14.12 :) zastanawiam się nad jednym bo większość z was bierze do szpitala body ,pajac + czapeczka. Ja mam body same z długim rękawem tak samo jak pajace. Wytłumaczcie mi proszę bo czegoś nie potrafię sobie wyobrazić, to znaczy, że niemowlakowi założyć podwójny długi rękaw ? :D
Taki maluszek po porodzie musi byc ubierany o ta jedna warstwe wiecej niz my czujemy ze powinien.. w brzuszku ma ponad 30 stopni wiec jak juz sie urodzi trzeba mu ta temperature jakos zwiekszac zeby bylo mu cieplo i komfortowo. Tak orzynajmniej czytalam..

Ja zakładam, że nie ma sensu zakładać podwójnego długiego rękawu niemowlakowi (chyba, że nie mamy po prostu innych ciuszków), przecież i tak będzie na pewno przykryty kocykiem lub w rożku. My w domu z reguły chodzimy w samej koszulce albo koszulce i bluzie. W szpitalach zawsze jest meeega ciepło, czasem nawet tak, że człowiek poci się od siedzenia w miejscu. A malucha i tak położne zawsze okręcają jak naleśnika. :p

Mam ten sam termin😁 ja biorę pajace i body z długim rękawem i krótkim, cienkie czapeczki skarpetki i niedrapki... I zobaczę jak będzie w szpitalu jak będzie ciepło założę body z krótkim jak zimno to z długim... zresztą polozne napewno powiedzą jak będzie lepiej dla dzieciątka... A na wyjście grubsza czapkę i kombinezon zimowy...

reklama
Dzis zaczęłam pakować walizkę I jestem w szoku ile rzeczy trzeba że sobą wziąść Myślałam o mniejszej kabinowce ale tam wszystkiego nie pomieszczę więc albo większą albo rzeczy dla dziecka spakuje osobno do torby Zastanawiam się tylko kto będzie taszczyl te bagaże?

Do góry