reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

U mnie podobnie, najgorsze noce, tzn.zaśniecie, mały szaleje i każda pozycja męcząca. Ogólnie to zawsze byłam ,, nocnym markiem", a w ciąży godz.23 a ja odpływam 🙄. Za 2 miesiące pewnie będę mogła tylko zamarzyć...żeby tak spokojnie przespać całą noc hihi. Miłego weekendu 🌞

reklama
Zastanawiam sie czy da sie poczuc to ze dziecko sie obrocilo.. wczoraj na spacerze tak mi cos chluplo w brzuchu tak poczulam to strasznie w srodku jak taki bardzo mocny kopniak i pozniej bolala mnie prawa pachwina 🤔 balam sie normalnie ze zaraz urodze

Jak ja Wam teraz zazdroszczę, mój to jest tak spokojny.... Bardziej jak się wypnie gdzieś to czuję gule, o jakiś skokach i kopniakach mogę zapomnieć, raz na kilka dni. Mąż nadal nie poczuł.
Jak weekend ? U mnie bomba, u córki się skończyło na katarze a ja mam zapalenie oskrzeli....

Zastanawiam sie czy da sie poczuc to ze dziecko sie obrocilo.. wczoraj na spacerze tak mi cos chluplo w brzuchu tak poczulam to strasznie w srodku jak taki bardzo mocny kopniak i pozniej bolala mnie prawa pachwina 🤔 balam sie normalnie ze zaraz urodze
Nie wiem czy w takich "wczesnych" tygodniach idzie to wyczuć. Ostatnio miałam coś podobnego i 4 dni polała mnie prawa pachwina, a ostatnio na USG młody był pośladkowo ułożony.

Niby do 34 tygodnia ma czas :) ostatnio na materiałach że szkoły rodzenia było że nawet tydzień przed porodem może się przemieścić 😮😮😮😮

Jak ja Wam teraz zazdroszczę, mój to jest tak spokojny.... Bardziej jak się wypnie gdzieś to czuję gule, o jakiś skokach i kopniakach mogę zapomnieć, raz na kilka dni. Mąż nadal nie poczuł.
Jak weekend ? U mnie bomba, u córki się skończyło na katarze a ja mam zapalenie oskrzeli....
U mnie podobnie ruchy są delikatne I nie ma żadnych większych kopniakow aż zastanawiam się czy jest ok
Miłego dnia życzę 🙂

U mnie mały lata po całym brzuchu 😅 ale bardzo nie lubi jak leżę na lewym boku-mocno boksuje i dokucza mi wtedy ból więzadła...
Moja sis ma mi dać swój wózek i tak myśle jak go przewieść...autem nie bardzo,bo to 500km w jedną strone,może lepiej kurier albo pociągiem jak pojade to wziełabym go rozłożonego-tak jak przewozi sie rower...tylko nie wiem jak z kosztami...co o tym myslicie? 😅

[GROUP=]
U mnie mały lata po całym brzuchu 😅 ale bardzo nie lubi jak leżę na lewym boku-mocno boksuje i dokucza mi wtedy ból więzadła...
Moja sis ma mi dać swój wózek i tak myśle jak go przewieść...autem nie bardzo,bo to 500km w jedną strone,może lepiej kurier albo pociągiem jak pojade to wziełabym go rozłożonego-tak jak przewozi sie rower...tylko nie wiem jak z kosztami...co o tym myslicie? 😅

Chyba bym się nie męczyła i wysłała kurierem 🤔

[/GROUP]

No ja bym wzięła kurierem, koszt podobny myślę do pociągu, a nawet jak drożej to w ciąży ja bym się nie odważyła w taką trasę pociągiem bo plecy bolące i sikanie co chwilę

reklama
No ja bym wzięła kurierem, koszt podobny myślę do pociągu, a nawet jak drożej to w ciąży ja bym się nie odważyła w taką trasę pociągiem bo plecy bolące i sikanie co chwilę
Tą trasę pociagiem robię co 2 tygodnie...teraz planuje jechać 23go września...musze sie jakoś do końca przeprowadzić,a do tego odwiedzam dzieci...😔 Bardzo trudna to dla mnie sprawa,ale mam nadzieję że w końcu zamieszkają ze mną.

Do góry