reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

My juz po wizycie :) maly wazy 850 g w 25+1 i Pani doktor mowila ze przyrasta prawidlowo. Lezy miednicowo czyli pupka w dol i mowila ze prawdopodobnie to on zdecyduje o rodzaju porodu a nie moje wskazania :D zrobila nam 3d i 4d i w koncu moge sobie go wyobrazic 😍mowila ze jest wszystko w porzadku nawet z jego biedna miedniczka i za 4 tyg mam III prenatalne a jutro czeka mnie krzywa..

reklama
Cześć dziewczyny:) ja po wizycie wszystko podobno dobrze i w wynikach badań i ogólnie, mały waży 917g, a mamy 27 tydzień skończony. Martwi mnie tylko trochę to, że zmienił pozycję i odwrócił się nóżkami w dół więc na dzień dzisiejszy grozi mi cesarka, ale Pani doktor powiedziała, że ona wierzy w grzeczność dzidziusia i że jeszcze się odwróci ;) pozdrawiam i powodzenia na dzisiejszych wizytach :)
Mój też teraz leży dupka do dołu, na poprzedniej wizycie był już główka do dołu. Ja już poznaje po tym jak kopie. I panicznie się boje cesarki bo mój lekarz sn pośladkowego się nie podejmie, już pytałam, i się tylko modle żeby się przestał już kręcić i dobrze ułożył

Cześć dziewczyny:) ja po wizycie wszystko podobno dobrze i w wynikach badań i ogólnie, mały waży 917g, a mamy 27 tydzień skończony. Martwi mnie tylko trochę to, że zmienił pozycję i odwrócił się nóżkami w dół więc na dzień dzisiejszy grozi mi cesarka, ale Pani doktor powiedziała, że ona wierzy w grzeczność dzidziusia i że jeszcze się odwróci ;) pozdrawiam i powodzenia na dzisiejszych wizytach :)
To już duże dziecko nie martw się na pewno jeszcze zmieni pozycje zmieni 🙂
Kurczę to mój jest duży bo ma podobną wagę ale jestem w 25 tygodniu

Hej. Byłam u tej położnej, godzinę sluchalam o porodzie i pielęgnacji noworodka, karmieniu...a przecież to wszystko wiem...
Mały miał wysoki puls ale nie wiem ile... jeśli echo serca wykaże że dalej coś z serduszkiem jest nie tak to będę pewnie rodzić w Olsztynie...90km od domu...

To ja myślałam że mój jest za duży bo dodatkowo zmagam się z cukrzycą a tu straszą makrosomia I w kółko powtarzają że lepsza jest troszkę niższa waga niż za wysoka
Zawsze można sprawdzić siatki centylowe: Link do: Waga dziecka w kolejnych tygodniach ciąży - TABELA - Kalendarz Ciąży

Ale myślę że póki lekarz nic nie mówi to nic tylko się cieszyć :)

Ja jutro mam badania, mam nadzieję że podejrzę młodego. Za tydzień w piątek 3 prenatalne - już nie umiem się doczekać :)
Dziś zaczynam 7 miesiąc! ❤️😁

Zawsze można sprawdzić siatki centylowe: Link do: Waga dziecka w kolejnych tygodniach ciąży - TABELA - Kalendarz Ciąży

Ale myślę że póki lekarz nic nie mówi to nic tylko się cieszyć :)

Ja jutro mam badania, mam nadzieję że podejrzę młodego. Za tydzień w piątek 3 prenatalne - już nie umiem się doczekać :)
Dziś zaczynam 7 miesiąc! ❤😁
Trzymam kciuki za dobre wiadomości 🙂 U mnie teraz miesiąc przerwy do kolejnej wizyty A 3 prenatalnych nie robię - odradzil mi mój lekarz stwierdził że I tak zrobi dokładniejsze pomiary w trakcie wizyty

reklama
Ja juz po krzywej co przeszlam to nawet nie pisze. Cukier mam ponizej normy wiec teraz zastanawiam sie jak to jest w druga strone :/ ja pytalam swoja wlasnie o 3 prenatalne i mowila ze kazdej pacjentce zaleca a ona ma certyfikat i sama wykonuje. Ogolnie bylam nastawiona ze i tak bede je robic bo maly ma problem z miedniczka. Wczoraj w nocy myslalam ze nic nie pospie. Maly tak latal mi w brzuchu, ze nie wiedzialam czy cos sie mu dzieje.. ostatecznie musialam zrobic sobie 2 drzemki juz dzisiaj 😁

Do góry