reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

Cześć dziewczyny :)
Po wczorajszej wizycie jest ok,dzieć spał i nogi miał zaciśnięte,a do tego wypiął pupe i mimo usilnych starań lekarza-trząsł mi brzuchem na wszystkie strony aż mi sie na śmiech zbierało :D-nie udało sie potwierdzić,że fasolka to chłopak ;).
Wyszła mi małopłytkowość-137,a norma jest od 150,ale lekarz stwierdził że nie ma źle.
Dostałam skierowanie na krzywą cukrową-mam nadzieje, że nie puszcze tam pawia 8-)
Z om 7.12 z USG 2.12 i według om to połówkowe będzie 22+3 czyli z USG to już ponad 23 tydzień, a w sumie ja wiem dokładnie kiedy zaszłam i ten termin z usg jest prawidłowy, miałam owulację wcześniej
U mnie też z USG na 2,12 ;)
Hej dziewczyny mam pytanie jak wasza waga ciążowa??? bo mi dzisiaj stuknęlo 2 kg na plusie
Waga zaczeła lekko iść w końcu w góre,startowa to 76,potem spadło do 72,a teraz 74-więc rośniemy....niestety ochota na słodkie coraz większa 😅
W dniu wczorajszym próbowaliśmy zobaczyć płeć, niestety maluch podkurczył nózki i musimy poczekać do połówkowych ;(
Eh...co te dzieci w sobie mają,że tak sie wstydzą? 😄 a do 3go roku życia bedą chciały latać na golasa 😂

reklama
Hej dziewczyny mam pytanie jak wasza waga ciążowa??? bo mi dzisiaj stuknęlo 2 kg na plusie
Prawdopodobnie zaczynałam z waga 57kg. Nie wazylam się wtedy ale wydaje mi się, że trzymałam się mojej stałej wagi. Do połowy 3 miesiąca wzrosła do 61kg. Teraz w 21 tygodniu ciąży jest 62,5kg

Zaczynałam z wagą 62kg i w pierwszym trymestrze schudłam 2,5kg. W ciągu półtora miesiąca przytyłam 0,5kg.. Aktualnie ważę 60kg i nie ukrywam, że trochę mnie to martwi 🤷🏼‍♀️
Też ostatnio się o to martwiłam i pytałam ginekologa - powiedział że póki co mam się cieszyć i że największy skok jest w 3 trymestrze i póki na USG wychodzi że dziecko rośnie to nie ma się czym martwić :)

Dziewczyny...takie z Was chudzinki, że aż mi wstyd mojej wagi...mam tylko nadzieję że nie przekrocze 83kg- tyle mniej więcej ważyłam na koniec poprzednich ciąż 😅

Dziewczyny...takie z Was chudzinki, że aż mi wstyd mojej wagi...mam tylko nadzieję że nie przekrocze 83kg- tyle mniej więcej ważyłam na koniec poprzednich ciąż 😅
Haha, ja mam właśnie 83, poprzednia ciążę kończyłam z 90, a zaczynałam z 73. Teraz zaszłam mając 81 😭 nigdy w życiu tyle nie ważyłam bez ciąży. Ale trudno.

Też ostatnio się o to martwiłam i pytałam ginekologa - powiedział że póki co mam się cieszyć i że największy skok jest w 3 trymestrze i póki na USG wychodzi że dziecko rośnie to nie ma się czym martwić :)
Ja mam wyrzuty sumienia, że moze za mało jem, choć wydaje mi się że tak nie jest🤷🏼‍♀️ nie wiem czy dziecko rośnie odpowiednio bo usg miałam 17.06 (prenatalne) a następne mam 12.08 (połówkowe) więc się trochę denerwuje 🤯

U mnie już 5 -6 na plusie, ostatnio więcej złapałam, śmiać mi się chce bo w pierwszym trymestrze martwiłam się brakiem apetytu, mdłościami i słabym przyrostem wagi 😉 Teraz apetyt wrócił ze zdwojoną siłą, rzucam się na owoce, sorbety i leci. Na razie się nie stresuję bo z chłopakami po roku karmienia ważyłam mniej niż przed ciążami. Mam nadzieję, że teraz tez tak będzie 🙂

reklama
Do góry