reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2020

O, zobaczę co to za laska! Ja próbuję jakieś pilatesy i jogi dla ciężarnych ale mało to wciągające 😴
Bieżnia też brzmi spoko (zwłaszcza przed wypadem w góry @Rumiankowa ), chociaż tętno to mi skacze +milion już jak wchodzę na czwarte bez windy do domu ;)
Ja teraz w ciazy chcialabym joge, bede pytac lekarza w piatek bo wczesniej musialam lezec caly 1 trymestr plackiem...moze teraz wchodzi joga w gre. Mam nadzieje bo oszaleje w domu😳😱 dzis juz czulam tak okropna flustracje i irytacje z niewiadomych przyczyn ze poszlismy na spacer takim szybkim marszem i wlasnie pije mrozoną karmelową kawke 🥰

reklama
O, zobaczę co to za laska! Ja próbuję jakieś pilatesy i jogi dla ciężarnych ale mało to wciągające 😴
Bieżnia też brzmi spoko (zwłaszcza przed wypadem w góry @Rumiankowa ), chociaż tętno to mi skacze +milion już jak wchodzę na czwarte bez windy do domu ;)
No mnie też te jogi i pilatesy nie wciągają. Z takich statyczno-powolnych to porządny stretching musi być żeby mi się chciało.

Bieżnię właśnie wybrałam ze względu na te góry żeby chociaż trochę się rozchodzić. Chociaż prawda jest taka, że na bieżni idę szybciej niż w terenie (bo jednak co jakiś czas w niskie góry teraz z mężem jeździliśmy). I tak już wiem, że będziemy chodzić we dwójkę, na łatwiejsze trasy, wolniej i bez stresu żeby nadążyć za grupą :p

Hej dziewczyny!

Jeszcze nie zdążyłam nadrobić porannych zaległości, aktualnie czytam str. 2016 ale ponieważ muszę nieco ogarnąć dom, napiszę teraz o moich wynikach testu PAPPA, które dostałam dzisiaj.
T21: podstawowe 1:56 , skorygowane 1:61
T18: podstawowe 1:132, skorygowane 1:2634
T13: podstawowe 1:416, skorygowane 1:8317

Oczywiście skierowanie do genetyka i zalecana amniopunkcja.

Szczerze? Nie wiem co zrobię bo wbrew wszystkiemu uzyskane wyniki uważam za dobre. Dlaczego?
Znalazłam poradnik badań prenatalnych w necie i porównałam moje wyniki stężenia białka PAPPA i hormonu beta hCG i:
wyniki, które mogą wskazywać na podwyższone ryzyko trisomii 21 to:
obniżone stężenie białka PAPPA poniżej 0,5 MoM - u mnie 0,757 MoM
podwyższony hormon beta hCG powyżej 2,52 MOM - u mnie 1,637 MoM
podwyższony wskaźnik przezierności - u mnie w normie 2,1 mm

A poza tym, czuje że wszystko jest w porządku - nie wiem skąd ale po prostu tak czuję.
Już za 6 dni wizyta, zobaczymy co na to moja pani dr. Bez skierowania do genetyka się nie obędzie a potem? Zobaczymy :)

Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny wizytujące dzisiaj :*
Pewnie też bym nie robiła. Pamiętaj, że to przez wyjściowe (podstawowe) ryzyko masz tak a nie inaczej. Czyli nas dyskryminują ze względu na wiek [emoji6] skoro parametry w normie to powinno być ok [emoji3590]

Dziewczyny ale mnie wzdęcia dzisiaj dopadły😱czegos takiego jeszcze w życiu nie miałam. Nagle zaczął boleć mnie cały brzuch, żołądek, podbrzusze, od samych cyckow brzuch mi wywaliło, twardy jak kamień i tak mnie skręcało, że usiedzieć nie mogłam. Jakby ktoś mnie obwiązał liną i zaciskał. Nawet nie wiedziałam, że wzdęcia mogą być tak bolesne. Gdyby nie to że zaczęłam puszczać bąki i zaczęło troche przechodzić Chociaż jeszcze czuję się pełna i momentami mnie ściska to chyba bym pojechała na pogotowie bo w życiu bym się nie domyśliła ze to mogą być wzdęcia. Miała któraś tak? Co można zastosować na szybko żeby sie tak na przyszłość nie męczyć?
Wypiłam herbatę z kopru i teraz chodzę po domu i gazuje 😁

Dziewczyny ale mnie wzdęcia dzisiaj dopadły😱czegos takiego jeszcze w życiu nie miałam. Nagle zaczął boleć mnie cały brzuch, żołądek, podbrzusze, od samych cyckow brzuch mi wywaliło, twardy jak kamień i tak mnie skręcało, że usiedzieć nie mogłam. Jakby ktoś mnie obwiązał liną i zaciskał. Nawet nie wiedziałam, że wzdęcia mogą być tak bolesne. Gdyby nie to że zaczęłam puszczać bąki i zaczęło troche przechodzić Chociaż jeszcze czuję się pełna i momentami mnie ściska to chyba bym pojechała na pogotowie bo w życiu bym się nie domyśliła ze to mogą być wzdęcia. Miała któraś tak? Co można zastosować na szybko żeby sie tak na przyszłość nie męczyć?

A espumisan? Miałam tak na początku ciąży i pomagał

Mi herbatka koperkowa pomaga tez juz dzis piłam😄

No mi też pomogła ale jeszcze mnie trzyma trochę. Wolę się zaopatrzyć już awaryjnie w jakieś tabletki bo nie wiem kiedy i gdzie mnie dopadnie. Kurcze a u was też to przebiega aż tak boleśnie?

reklama
Do góry