U
użytkownik-a
Gość
Miał ktoś biegunkę jako objaw ciazy ? Dolegliwość?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Mi progesteron w poprzedniej ciąży spadł z 26 do 10 i nie miałam nigdy plamień ani boli brzucha. Więc gdybym nie zrobiła badania, nawet bym nie wiedziałaDziewczyny mam pytanie. Wy wszystkie tak o tym progesteronie. A powiedzcie mi jak nie mam żadnych plamien i wogule to świadczy że progesteron jest na tyle wysoki żeby utrzymać ciąże czy to nie jest żaden wyznacznik?
Ja to w ogole mam wrazenie, ze w Polsce to od samego poczatku strasznie duzo lekow i badan zadaja. Ja pierwsza ciaze mialam w UK i tam nie bylo ani badan bety ani zadnych progesteronow, tutaj w Hiszpanii tak samo. Nie wiem co jest lepsze. Ale badanie jakies to bym chciala miec, a nie tak czekac az do 8-9 tygodnia.
Ja w DE jestem już po pierwszej wizycie i też nie mam żadnych badań. Może dopiero coś dostanę 20.04 na wizycie jak potwierdzi że ciąża "żyje"
Przepraszam pomylilam sie chodzilo mi o wizyte, nie o badania Tutaj pierwsza wizyta jest w 8-9 tygodniu. Czyli do tego czasu nawet nie bede wiedziec, czy w ogole serduszko bije. I z reszta nawet wtedy nie wiem czy zrobia mi usg.Ja w Austrii i na 1 wizycie progesteron i beta...ale jak pytalam kolezanki to ona nie musiala robic zadnych badan na 1 wizycie stąd jestem ciekawa czemu ja dostalam...
Też bym chętnie zrobiła dla świętego spokoju ale niestety jest to nie możliwe.Mi progesteron w poprzedniej ciąży spadł z 26 do 10 i nie miałam nigdy plamień ani boli brzucha. Więc gdybym nie zrobiła badania, nawet bym nie wiedziała
Ja idę na wizytę wtedy będzie mniej wiecej 7+5 (8tc) za wcześnie nie ma co też iść ponieważ nie u każdej w 6-7tc widać serduszko. A tak pójdziesz w okolicach 8-9tc i będzie już wszystko ładnie widaćPrzepraszam pomylilam sie chodzilo mi o wizyte, nie o badania [emoji2358] Tutaj pierwsza wizyta jest w 8-9 tygodniu. Czyli do tego czasu nawet nie bede wiedziec, czy w ogole serduszko bije. I z reszta nawet wtedy nie wiem czy zrobia mi usg.
Gratulacje[emoji3059][emoji3059]Hej wszystkim [emoji846]
U mnie wkoncu wyczekane 2 kreseczki[emoji4]
Dzień dobry, dziewczyny chciałbym nieśmiało do Was dołączyć. Nieśmiało, ponieważ jestem po dwóch stratach i czuję ogromny strach jak będzie tym razem. Obecnie jestem na samym początku, pierwszy pozytywny test wyszedł w piątek, 4 dni przed okresem. Zrobiłam wczoraj (dzień okresu) betę i wyszła 232, progesteron tylko 21 wiec od razu lekarka włączyła mi duphaston i luteine. Wizytę mam w przyszłym tygodniu. Modle się, aby tym razem się udało.