reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

Moim zdaniem teraz ta cała wyprawka to bardzo duży wydatek finansowy i trzeba to sobie rozkładać, bo i inaczej to by nie wystarczyło na raz. Kiedyś też to wszystko było tańsze, ludzie sobie oddawali, i chyba dlatego też tego nie rozumieją.
Ja ostatnio jak mojej mamie powiedziałam cena fotelika to aż prawie spadła z krzesła, mimo tego że jest młoda, ale jak jej wytłumaczyłam bezpieczeństwo, atesty itp itd to nie zaprzeczyła, lecz zrozumiała.
A nie takie styropianiaki na których my jezdziłysmy [emoji16]

I też kiedyś nie było tych wszystkich bajerów, które teraz są must have typu monitor oddechu, elektroniczna niania [emoji16]
Tato mnie kiedyś zapytał czy pamiętam jak jeździłam w żuku w wózku 😐🤦‍♀️no tak średnio bym powiedziała 😅

reklama
Fajnie ze tak myslisz twoje samopoczucie jest najwazniejsze chcesz miec wyprawke wczesniej bo da ci to komfort psychiczny to nikomu nic do tego .
Doświadczenie mnie nauczyło tego że nie ma co czekać jakbym miała wszystjo kupić po porodzie to została bym z niczym córka przyszła na świat miesiąc przed terminem i jestem z siebie dumna że wyprawkę robiłam już koło 17tyg. Inaczej była bym pozamiatana tym bardziej że wózek na zamówienie i też musiałam czekać 😊 także Kochana rób tak jak Ty uważasz za stosowne i by mieć spokojna głowę 😊

Ja wozka nie pamiętam za to jest uwieczniony na zdjęciach 😂 niebieska bryka 😂😂
Ja jestem pierworodna i wozek ktorym jezdzilam posluzyl jeszcze mojej siostrze i bratu a co najlepsze jest w tak super stanie ze jak przyjade do pl na wakacje za rok z dzidzią to nie bede miala problemu zeby ją do niego wlozyc a nie jeszcze swoj z austrii tachać 😅 jest staromodny ale ma swoj urok 😂

Cześć Dziewczyny 😊 dopiero usiadlam i teraz tak myślę kurcze boli mnie spojenie łonowe... Będę musiała w środę o tym powiedzieć lekarzowi. Wczorajszą nospa pomogła zasnęłam spokojnie 😊córka już od rana szaleje a ja mam łeb jak sklep pogoda mnie chyba dobije znowu wysokie ciśnienje i ból głowy...

Oj tak, pogoda dzisiaj barowa :(
Mnie spojenie też pobolewa, muszę zacząć zapisywać, co mam lekarzowi powiedzieć 😁

Ja wozka nie pamiętam za to jest uwieczniony na zdjęciach 😂 niebieska bryka 😂😂

Kurczę, ja miałam taki super wozek retro granatowy 😍 Niestety rodzice sprzedali, a byłabym gotowa go odrestaurować 😁

No tesciowa to mistrz zabobonów, na wszystko znajdzie jakiś 🤣🤣🤣
A co do rodzicow tak. Wsparcie niesamowite aż szczerze mowiac jestem w szoku bo nigdy jakos nie odczulam od nich tyle takiego nwm... ciepła i wszystkiego jak od czasu jak sie dowiedzieli o ciąży 😅
Wiesz co u mnie tak samo, niby zawsze bylo w miare ok, choc z ojcem to nieraz klotnie, ja wyjechalam z PL, bo czulam juz jakas taka depresje, wlasciwie wyjechalam na wakacje i postanowilam tu zostac. Ale pozniej jak juz bylam w ciazy i im powiedzialam to dopiero jakas taka milosc i troska sie w nich ujawnila ❤️

Moim zdaniem teraz ta cała wyprawka to bardzo duży wydatek finansowy i trzeba to sobie rozkładać, bo i inaczej to by nie wystarczyło na raz. Kiedyś też to wszystko było tańsze, ludzie sobie oddawali, i chyba dlatego też tego nie rozumieją.
Ja ostatnio jak mojej mamie powiedziałam cena fotelika to aż prawie spadła z krzesła, mimo tego że jest młoda, ale jak jej wytłumaczyłam bezpieczeństwo, atesty itp itd to nie zaprzeczyła, lecz zrozumiała.
A nie takie styropianiaki na których my jezdziłysmy [emoji16]

I też kiedyś nie było tych wszystkich bajerów, które teraz są must have typu monitor oddechu, elektroniczna niania [emoji16]
Jakie styropianiaki, ja tam jestem z czasow kiedy jeszcze nie bylo pasow w samochodach 😅 I pieluchy tetrowe mialam. Ze starszym bratem akurat moja mama byla u siostry w Kanadzie, to tam luksusy i mial pieluchy jednorazowe 😉
Hej Dziewczyny!
Ja dziś już spakowana,zaraz ruszamy z mężem nad morze, żeby trochę wypocząć :) staramy sobie robić na wyjazdach detoks od telefonów, dlatego nie będę miała do Was zbyt dużego dostępu, żeby na bieżąco śledzić forum. Mam nadzieję, że wybaczycie :)
Trzymam kciuki za Wasze wizyty i za lepsze samopoczucie :) dobrego weekendu!

PS. Wczoraj udało mi się dorwac w Lidlu super koszulki dla ciężarnych - za dwie zapłaciłam 19 zł, a są super jakości i już wiem, że w najbliższych miesiącach będę w nich chodzić :) warto zaglądać do wyprzedażowych koszy, było ich pełno
Milego wypoczynku! 😁🏖️ Bawcie sie tam dobrze i pozdrow polskie morze ode mnie, bo wieki tam nie bylam 😉❤️

Właśnie sprawdzilam pogodę i nie jest zachwycająca 😞😞 dziś i jutro cały dzien deszcz ☔dopiero od poniedzialku ma sie pojawic 🌞tak wiec ciężki weekend przed nami i naszymi głowami😥

Co do kłuć. To ja mam takie jakby od pępka do pochwy, ale nie w srodku tylko boczna scianka (tak to czuje) i to jest normalne tak? Zdarza sie czasem 2 dni pod rzad a czasem przez tydzien nic. Wiem juz sie przewijalo kilka razu ale musze odswiezyc informacje 😅 macie tak rowniez? Zapisalam sobie i w piatek bede meczyc lekarza o to. Wczoraj np jak mnie tak mocno zakuło to usiadlam i w po chwili zaczelam czuc ruchy maluszka.
Tak tez mam takie kłucia i tez pytałam lekarza i jak są takie objawy 2-3 w tyg to mówi, ze to żadne objawy 😂 tylko norma a tez mam czasem dziennie z 4 razy ostanio przez 3 dni a teraz np od 2 dni zero 😜

reklama
Kochane ja Wam wrzuce moja bryke 😍
IMG-20180726-WA0023.jpg

Do góry