reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

Noe bylo ci nigdy przykro ze nie masz rodzenstwa czy raczej nie chcialas miec? Ja zawsze chcialam miec po siostrze jeszcze rodzenstwo no i brat sie udal 12 lat mlodszy ale siostra jak sie dowiedziala ze nie bedzie juz najmlodsza to byla tragedia...zreszta mimo ze brat juz ma 10 lat a ona 20 to dalej jest miedzy nimi problem 😒
Między moimi dziećmi jest 12 lat różnicy, a między synem a grudniowym maluchem będzie 14.... ale on wogole nie ma z tym problemu , mówi ze fajnie mieć rodzeństwo a tym bardziej ze młodsza siostra to go nie odstępuje na krok 😉😀

reklama
Noe bylo ci nigdy przykro ze nie masz rodzenstwa czy raczej nie chcialas miec? Ja zawsze chcialam miec po siostrze jeszcze rodzenstwo no i brat sie udal 12 lat mlodszy ale siostra jak sie dowiedziala ze nie bedzie juz najmlodsza to byla tragedia...zreszta mimo ze brat juz ma 10 lat a ona 20 to dalej jest miedzy nimi problem 😒
Wiesz za dziecka było mi przykro z biegiem czasu jakoś mniej. Miałam mieć rodzeństwo niestety moja mama poronila a później więcej się już na dziecko nie zdecydowala

Ja wczoraj dostałam nagłego bólu nerki - coś jak kolka nerkowa 🙁 na całe szczęście to nie było to i po jednej tabletce przeszło .... Ale miałam już czarne mysli.
Jeżeli chodzi o wyprawke to obecnie z mężem remontujemy salon aby był kącik dziecięcy. Czekamy na meble itp. dopiero jak wszystko urządzimy będę kupować ciuszki dziecięce. Chociaż jak będzie dziewczynka to mogę otrzymać od przyjaciółki 😀 jej maluda ma dopiero 8 miesięcy a wszystkie ciuszki ma mega słodkie 😀 chociaż wiadomo kupię też nowe.

Witam kobietki mam pytanie czy można w ciazy brać neoFuragin? Wyszły mi w badaniu bakterie mój lekarz to widział wczoraj i tylko zlecił kolejne badanie, nic nie przepisać. Ja w sumie oprócz częstych wizyt w toalecie też nic nie czuję. Ale problem jest tu że dzwoniłam wczoraj umówić sie na amniopunkcje między innymi kazała mi przyjść ze świeżym wynikiem CRP i powiedziała, że jeżeli wyjdzie stan zapalny w organizmie to mi nie zrobią. Amnipunkcje mam 1.07. Wizytę u gina 17.07 nawet jak by mi sie udało wcześniej to i tak dopiero w piątek. Zadzwonię do mojej rodzinnej we wtore mam nadzieję że ona mi pomoże ale zależy mi na tym żeby już zacząć działać. Podpowiedzcie co mam robić?
Przede wszystkim powtórzyć badanie moczu. Czasem wynik wychodzi nieprawidłowy przez błąd w samym pobieraniu. Druga sprawa to to ze nieliczne bakterie w moczu mogą się sporadycznie pojawiać co nie oznacza od razu podwyższonego CRP.

To ja dopytam czy są długie, bo ja z tych wysokich :(
Hmm pewnie zalezy od rozmiaru. Mam xs i mam tak w połowie uda.. Moze trochę dluzsza :)
No to w ich czasach wyglądało to zupełnie inaczej, dodatkowo wierzyli (i niestety nadal wierzą) w szereg głupiutkich zabobonów, i z tego to wynika ;) Fajnie, że masz takie wsparcie w rodzicach ❤
Ja mam zakaz noszenia łańcuszków 😂 bo dziecko sie owinie pępowina.. Ogolnie mase tego. Czerwona wstążka do wózka na uroki.. 😂 Tez mam rodzicow 60+, ale oni nie neguja moich decyzji bo mam za duża buzie 😂
Między moimi dziećmi jest 12 lat różnicy, a między synem a grudniowym maluchem będzie 14.... ale on wogole nie ma z tym problemu , mówi ze fajnie mieć rodzeństwo a tym bardziej ze młodsza siostra to go nie odstępuje na krok 😉😀
Ja mam taka różnice z rodzeństwem 15,13,12 lat :D i o dziwo to np. Pierwszy alkohol wypilam u brata na ogródku, spił mnie żebym wiedziala z czym to sie je 😂
Ale taki spoko kontakt złapaliśmy jak skonczylam 18 i mialam prawko i starszego chlopaka :D teraz juz mamy normalne kontakty.. :) nawet dzisiaj przyjeżdżają na popijawe 😁😂

O tak to jest prawda teraz sa zupelnieninne czasy i wgl. Zreszta 3/4 wyprawki bede miec w sierpnou co rodzice mi przywioza to jest rowno 4 msc przed terminem porodu...to tez nie jest nie wiadomo ile. Nigdy nie wiadomo kiedy sie cokolwiek tez stanie...oby nie oczywiscie. Ale np moj tato musial kupowac wyprawki sam dla wszystkich dzieci bo moja mama po 20 ktoryms tygodniu lezala po 3 msc w szpitalu a reszte az do dnia porodu w domu...i w takich sytuacjach lepiej juz miec jednak wyprawke niz czekac do ostatniej chwili... bo wiadomo kazda mama sama by chciala wszystko wyogladac...nie chcialabym zeby narzeczony musial wszystko sam kupic 😂😂😂 ja wychodze z zalozenia ze lepiej byc zabezpieczonym w kazdej sytuacji😂 no i boje sie ze moge miec predyspozycje po mamie do tych przedwczesnych porodow...mam nadzieje ze nie idzie to w genach 😭 choc na prenatalnych wyszlo ryzyko przed 34 tc bardzo niskie...licze ze sie z tym pokryje. Mam nadzieje ze moja 5cm szyjka bedzie sie skracac dopiero przed porodem 😅
Ja w poprzedniej ciąży nie zdążyłam wszystkiego skompletować, na szczęście dużo rzeczy czekało na nas po mojej siostrze także mąż musiał sobie poradzić sam oczywiście miał pomoc mojej i swojej mamy. Zreszta u mnie było tak że po 10 dniach wyszłam ze szpitala synek został przewieziony do szpitala obok i po miesiącu znowu do niego dołączyłam na prawie dwa tygodnie żeby pielegniarki mogły mnie nauczyć opieki nad nim w sumie miałam być z nim tydzień na pokoju ale dostał anemii i miał przetaczaną krew. W ten miesiąc gdzie dojeżdżałam do synka miałam chwilę żeby skompletować reszte wyprawki a w szpitalu nie potrzebował nic szczegolnego poza balsamem do ciała, kremem, pampersami, kocykiem. Ciuszki, tetry dawali swoje na ten czas.
Też jestem zdania że lepiej zacząć robić wcześniej wyprawkę, kompletować sobie po mału tym bardziej ze na raz to są duże koszty

Witam kobietki mam pytanie czy można w ciazy brać neoFuragin? Wyszły mi w badaniu bakterie mój lekarz to widział wczoraj i tylko zlecił kolejne badanie, nic nie przepisać. Ja w sumie oprócz częstych wizyt w toalecie też nic nie czuję. Ale problem jest tu że dzwoniłam wczoraj umówić sie na amniopunkcje między innymi kazała mi przyjść ze świeżym wynikiem CRP i powiedziała, że jeżeli wyjdzie stan zapalny w organizmie to mi nie zrobią. Amnipunkcje mam 1.07. Wizytę u gina 17.07 nawet jak by mi sie udało wcześniej to i tak dopiero w piątek. Zadzwonię do mojej rodzinnej we wtore mam nadzieję że ona mi pomoże ale zależy mi na tym żeby już zacząć działać. Podpowiedzcie co mam robić?

Mój lekarz kazał mi się nie przejmować bakteriami w moczu, jeśli nic ponadto nie dolega 🙈 Ale ostatnio miałam bóle przy oddawaniu moczu i przepisał mi jednorazowy antybiotyk w saszetce, przeszło. Przy tym CRP miałam w normie. Kup sobie w aptece sok z żurawiny 100% :)

Ja bylam najszczesliwsza na swiecie jak sie dowiedzialam ze bede miec 12 lat mlodszego od siebie brata. Zajmowalam sie nim jak mama 🤣 on nawet mowil na mnie "nana" 😂😂😂 siostra to jest taka anty dzieci i w ogole...

reklama
Ale mnie zdenerwowala okropnie tesciowa wczoraj. Pokazujemy jej z narzeczonym wózeczek jaki wybralismy i mowie ze moja mama zamawia w poniedzialek i w sierpniu jak beda to przywioza nam wyprawke. Ona o czywiscie po co? Jak dziecko bedzie w grudniu? Ja mowie ze kuzynka ma -40% wiec zamawiamy u niej no a po za tym tutaj bedzie 2x drozej. Na co ona ze to co w grudniu jak sie dzidzius urodzi to nie przujadą???? Ja oczywiscie mowie ze w służbie zdrowia (mama) i w szkole (tata) to nie jest tak ze sobie mozna wziac wolne kiedy sie zywnie podoba zwlaszcza grudzien to w szpitalu walka o urlopy na swieta i mojej mamie w tym roku niestety nie wypada bo miala w tamtym i chodzby sie swiat walił pracuje na 2 szpitale i nie wezmie lada dzien to po 1 po drugie nawet jakby przyjechali koncem grudnia to dzidzia bedzie juz np 2/3 tygodnie to co z moja wyprawka wtedy skoro oni maja wszystko??? Nie wiadomo tez czy dziecko przyjdzie na swiat w polowie grudnia czy np koncem listopada bo i tak sie zdarza. Ona jest przekonania ze jak dziecko ma byc w grudniu to dopiero po narodzinach sie robi wyprawke...bo ona tak robila. No myslalam ze ją rozszarpie...my sie chwalimy wozeczkiem a ta pi*** ze tak powiem od razu wszystko rowna z ziemią i jeszcze szary? A to taki kolor yhymmmmm....naprawde nie wiem czy to hormony ale bylam o krok od uderzenia jej...juz nie mowilam o reszcie rzeczy ktore rodzice przysiozą bo az szkoda...(ona jest wgl sprzataczka wiec wolne ma na zawolanie na np miesiac) i akurat jak rodzice moi przyjada to jej nie bedzie i cale szczescie!!! Na spokojnie sobie wszystko pochowam...znaczy no ubranka do szafy a dostawka, wozek i hustawka zajma duzo miejsca wiec pewnie w pudłach na szafach az do przeprowadzki...ale nie bede miala zamiaru jej pokazywac. Do tej pory jestem niemilosiernie zdenerwowana...i to ciągłe wpychanie mi słodyczy "BO NA DZIEWCZYNKE JE SIE SŁODKIE" juz nie mam sily mowic ze nie lubie i sie zle czuje po slodkim...wepchalabym jej te ciastka juz nie powiem gdzie....ale mnie flustruje ta kobieta.

Wiem, że łatwo powiedzieć, ale olej ją. Nie pokazuj jej niczego, zobaczy na maleństwu jak się urodzi 😉 A jeśli mogę zapytać, jak to się stało, że trafiliście do Wiednia? I co tam robi teściowa? Już tam mieszkała czy przeprowadziła się z wami?

Do góry