reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

reklama
Nadrobiłam 😁
@niemandin @Sabina17 @Ragda śliczne brzuszki ciążowe :) każdy inny, wyjątkowy ;)
@Oliwia97🌼 jestem z Gdańska a teraz w jego okolicach mieszkam ;)
@aniia00 bardzo współczuję Ci tego zapalenia pęcherza :( mam nadzieję że tym razem doleczysz i nie będziesz musiała widzieć szpitala aż do porodu ;)
@Piernik98 gratuluję zdanego egzaminu i powodzenia na jutrzejszym :)
@Mania93 @martini6 jak Wasze dzisiejsze wizyty? Nie widziałam wpisów, dajcie znać!
@Margerita91 cieszę się że zmieniłaś nastawienie :) a byłaś sprawdzić sytuacje u innego lekarza?
@ola32 i doszły w końcu wyniki Twojej Pappy?

Nadrobiłam 😁
@niemandin @Sabina17 @Ragda śliczne brzuszki ciążowe :) każdy inny, wyjątkowy ;)
@Oliwia97🌼 jestem z Gdańska a teraz w jego okolicach mieszkam ;)
@aniia00 bardzo współczuję Ci tego zapalenia pęcherza :( mam nadzieję że tym razem doleczysz i nie będziesz musiała widzieć szpitala aż do porodu ;)
@Piernik98 gratuluję zdanego egzaminu i powodzenia na jutrzejszym :)
@Mania93 @martini6 jak Wasze dzisiejsze wizyty? Nie widziałam wpisów, dajcie znać!
@Margerita91 cieszę się że zmieniłaś nastawienie :) a byłaś sprawdzić sytuacje u innego lekarza?
@ola32 i doszły w końcu wyniki Twojej Pappy?
Dziekuje, tez mam taka nadzieję. Ciekawi mnie wynik posiewu co tam wyjdzie.

Ja dziś tez juz po badaniach prenatalnych i analizie pappa. Wszystko ok, choć trochę się denerwowałam. Ze względu na wiek niektóre parametry są wysokie. Jednak lekarz stwierdził że wszystko wygląda bardzo dobrze. Nosek jest i przeziernosc Krakowa też prawidłowa, mogę więc zacząć więc cieszyć ciążą:)

Rozmawiałyśmy jakiś czas temu o tym, że nie trzeba już po pierwszym trymestrze podtrzymywać progesteronu lekami bo jego funkcje przejmuje łożysko. No więc ja mam od dzisiaj dawkę luteiny zmniejszoną o połowę (zamiast 2x dziennie 100 mam brać raz dziennie) a za jakiś czas (parę tygodni) całkiem mam odstawić. No chyba że jak zmniejsze to coś się zacznie dziać (ale skoro się krwiak wchłonął a podejrzewam że to on był źródłem plamienia) to raczej nic złego się już nie powinno stać taka mam nadzieję :)

Ja dziś tez juz po badaniach prenatalnych i analizie pappa. Wszystko ok, choć trochę się denerwowałam. Ze względu na wiek niektóre parametry są wysokie. Jednak lekarz stwierdził że wszystko wygląda bardzo dobrze. Nosek jest i przeziernosc Krakowa też prawidłowa, mogę więc zacząć więc cieszyć ciążą:)
Gratuluję :) a jaki wiek że tak spytam? U mnie też wiek pewnie troszkę pociągnie statystyki ale mam nadzieję że nie za bardzo (mam 34).

Moje na dzisiejszej wizycie zastanawiało się czy pokazać co ma między nogami, aleeee było tak ruchliwe, że niestety się nie udało 😂😂😂 poza tym wszystko dobrze :)

Załączniki

• IMG_20200618_184019.jpg
    IMG_20200618_184019.jpg
    205,7 KB · Wyświetleń: 100
reklama
Do góry