reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

Ja juz po. Zrobil usg tak jak mowilam 😄 nastepna wizyta tak jak miala byc czyli 26.06 dzidzia ma 8.5cm. Ssała kciuk i mocno kopała. Prawdopodobnie bedzie córcia 😍🥰 jak pytalam o plec powiedzial ze na nastepnej wizycie za 2 tyg powie w 100% ale na dzien dzisiejszy nic miedzy nóżkami nie urosło 😂 a na bakterie w moczu antybiotyk.
Ale super! Gratulacje córeczki ❤️

reklama
A która książkę Kinga czytasz? Ja go uwielbiam ❤ prawie wszystkie jego książki już przeczytałam
też uwielbiam, ale już bardzo dawno nie czytałam leży u mnie jedna już dłuższy czas i czeka na przeczytanie. Czytasz je chronologicznie? bo ja zaczęłam troszkę od dupy strony czyli od "komórki"

Ja juz po. Zrobil usg tak jak mowilam 😄 nastepna wizyta tak jak miala byc czyli 26.06 dzidzia ma 8.5cm. Ssała kciuk i mocno kopała. Prawdopodobnie bedzie córcia 😍🥰 jak pytalam o plec powiedzial ze na nastepnej wizycie za 2 tyg powie w 100% ale na dzien dzisiejszy nic miedzy nóżkami nie urosło 😂 a na bakterie w moczu antybiotyk.
Gratulacje córeczki ❤

też uwielbiam, ale już bardzo dawno nie czytałam leży u mnie jedna już dłuższy czas i czeka na przeczytanie. Czytasz je chronologicznie? bo ja zaczęłam troszkę od dupy strony czyli od "komórki"
Nie, nie czytam chronologicznie. Moja przygoda zaczęła się od "Cujo" potem dostałam "Cmentarz zwierząt" i "Mroczną Połowe" i one mnie wciągnęły :) jeszcze super dla mnie była "Ręka Mistrza". Komórka akurat tak średnio mi się podobała :p

Dziewczyny, jeszcze apropos poduszki - jest super, ale nie dla takiego wierciocha jak ja 🙈 Teraz żałuję, że nie przemyślałam wcześniej sprawy i nie wzięłam tej w kształcie U. Przekładam się wiecznie z boku na bok i razem z tą poduszką to jest katastrofa, pół nocy nie spałam 😅 Dopiero nad ranem zasnęłam na tym nieszczęsnym lewym boku. Tak więc jak któraś się zastanawia, to radzę przemyśleć kształt 😁

@Piernik98 super ❤️ Też się zastanawiam, czy mojej nic nie wyrośnie 🙈 Wizyta 1.07, to już będzie 17 tydzień, więc chyba będzie widać więcej :)

Witam się w ten ciepły dzień. Z racji pięknej pogody jest mnie tu mniej bo dużo czasu spędzam z synkiem na zewnątrz. Do tego mam tyyyyyyle stron do nadrobienia, że głowa mała. Co nadrobię 20 czy 30 to kolejne tyle dochodzi. Kiedy ja Was dogonię i czy kiedykolwiek bede jeszcze na bieżąco? 🙈

Ja od jakiegoś tygodnia czy dłużej czuje się jakoś mniej ciążowo. Ruchów nadal nie czuje i się czasem zastanawiam czy wszystko jest ok. I strasznie nie mogę doczekać się wizyty w przyszły poniedziałek. Chociaż z drugiej strony to tylko wizyta na nfz na sprzęcie starym jak świat więc pewnie mi nawet nie powie kto tam u mnie siedzi córcia czy drugi synek..

Nie, nie czytam chronologicznie. Moja przygoda zaczęła się od "Cujo" potem dostałam "Cmentarz zwierząt" i "Mroczną Połowe" i one mnie wciągnęły :) jeszcze super dla mnie była "Ręka Mistrza". Komórka akurat tak średnio mi się podobała :p
Ja "Komórkę" czytałam w gimnazjum :D pożyczyła mi koleżanka, dugą książką było chyba "Cujo " a trzecia "Podpalaczka" lub "Sklepik z marzeniami". Czytałaś może "Pod kopułą"? koleżanka mi ją zachwalała i "Gra Geralda" ta druga średnio mi podeszła pierwszej jeszcze nie miałam w łapkach

Dziewczyny, jeszcze apropos poduszki - jest super, ale nie dla takiego wierciocha jak ja 🙈 Teraz żałuję, że nie przemyślałam wcześniej sprawy i nie wzięłam tej w kształcie U. Przekładam się wiecznie z boku na bok i razem z tą poduszką to jest katastrofa, pół nocy nie spałam 😅 Dopiero nad ranem zasnęłam na tym nieszczęsnym lewym boku. Tak więc jak któraś się zastanawia, to radzę przemyśleć kształt 😁

@Piernik98 super ❤ Też się zastanawiam, czy mojej nic nie wyrośnie 🙈 Wizyta 1.07, to już będzie 17 tydzień, więc chyba będzie widać więcej :)
Przyzwyczaisz się do niej:) mam taka sama już od jakiegoś czasu, pierwsza noc była tak straszna ze uznałam ze nie będę w niej spać, a teraz noc bez niej jest ciężka :) mnie na początku bolał bardzo kark, ale kilka nocy i super sprawa ;)

reklama
U nas wekend minal fajnie w sobote byla siostra z dziecmi pogoda nam sie udala bylo az za duzo tego ciepl.
Wazylam sie dziaiaj i kolejny kg wiecej czyli licze ze jest lepiwj i tsh spada.
Jutro w koncu moje dlugo wyczekiwane badania prenetalne ktore wy macie juz za soba i czekacie na polowkowe.

Kolezanka rozwozi 0o domach owoce i warzywa i czekam wlasnie na truskawki moje dzieci uwielbiaja.

Niedziela byla taka s9bie troche bylismy na dworze potem leniatw9 w domku.

Dzis ide do denyyaty bo przez pozamykane dentysty w czasie koronawirusa wypadla mi blaba jeden sie zepsul drugi ukruszyl masakra jakas.

Ktos jeszcze moze p9lecic zakup rogala do spania ???
Ja polecam. Wygodnie się na tym śpi, szczególnie jak brzuszek będzie większy albo jak kręgosłup daje o sobie znać.

I chyba musze wrócić do robienia zakupow samej :D zazwyczaj patrze na jakąś gazetkę w naszym sklepie i mu mowie zeby cos kupil bo jest fajna cena :D ale zle sie to kończy jak on robi zakupy 😂😂

Zazwyczaj jak mówię ze cos jest na promocji i niech kupi to kupuje inne i sie dziwi co to za promocja jak taka cena duza 😁 zerkam do siatki a tam calkiem cos innego kupione :D a zawsze ma idealnie na kartce wszystko napisane :D

Teraz przychodzi i znowu mowi ze go oszukali bo wzial Pomidory w puszce które miały mega dobra cenę a na paragonie dwa razy wieksza... Patrze.. A tu Pomidory z czosnkiem 😂 tortille tez mi przyniosl jakas z pomidorami i papryka 😂😂

Nie wiem o czym on mysli na tych zakupach :D
Jakbym o moim mężu czytalam. Przeważnie kupi coś nie tak i ceny przez to też są z kosmosu jak on na zakupy się wybiera 🤦

W ogóle. Pamietacie czy nie nie wiem ale 😂 moja kuzynka ma -40% w sklepie dla dzieci i bedziemy wlasnie zamawiac wozek i dostawke. Wiem ze wczesnie ale zamawiaja z niemiec i idzie to kilka tygodni no a druga sprawa ze rodzice koncem lipca maja mnie odwiedzic i by mi to przywiezli...niestety jakbym chciala zeby przewoznik mi to zabral to sporo zaplace. Takze ja juz kompletuje wyprawke 😂 no ale zapakowane to bedzie czekalo. Jednak jak mysle ze zaplace 40% taniej plus fakt ze w polsce ogolnie jest taniej no to jednak sie zdecydujemy 😊 po za tym odkladamy na mieszkanie wiec takie ceny to naprawde okazja
Na jaką dostawke się zdecydowałaś?

Hej Dziewczyny :) po prześledzeniu postów, widzę, że już prawie wszystkie myślicie o wakacjach. My planujemy wypad nad morze oraz Mazury we wrześniu. Oboje z mężem uwielbiamy żeglować, mam nadzieję, że ciąża pozwoli mi się cieszyć tez tym urlopem, no i że bąbelek wyssie z mlekiem matki taka pasję 😂😂😂 czy któraś z Was szukała już kostiumów kąpielowych dla ciężarnych? H&M przejrzany, ale nic nie zachwyca :mad:
Też ostatnio myślalam o strojach kąpielowych i nic w rozsądnej cenie co by mi się spodobało nie znalazłam. Może któraś pomoże? Wskaże jakiś sklep z fajnymi kostiumami dla ciężarnych?

Dziewczyny jestem załamana, tysiąc łez dziś wylałam.
USG prenatalne wykryło nieprawidłowość jest to przepuklina pępowinowa. Nawet nie wiedziałam że coś takiego istnieje. Jestem w szoku i chyba to do mnie nie dociera. NT 2,4. Pobranie krwi już na dalszą diagnostykę mialam po usg. Za tydzień wynik i wizyta u lek prowadzacego. Pani robiącą USG nie nastroiła mnie na pozytywne myślenie informując że często ta przepuklina występuje z szeregiem wad genetycznych. I będzie potrzebna amniopunkcja aby wykluczyc. Nie wiem czy to jest jakiś koszmar i za chwilę się obudzę 😭 serduszko bije, kość nosowa obecna.. pierwszy raz słyszałam bicie serca własnego dziecka i nie wiem czy je zobacze. Pomóżcie 😭
Tak mi przykro, że takie wiadomości dostałaś na prenatalnych. Do czasu wyników pappy nic tak naprawdę nie jest przesadzone. Trzymam mocno za Ciebie a raczej za Was kciuki i myślami jestem z Wami 😗 oby wszystko skończyło się tylko na strachu i dzidziuś urodził się zdrowy..

Przyszła 😍 Jest ogromniasta, super wypełnienie - takie jak lubię, dzisiaj testowanko 😁
Przepiękna jest 🥰😍

Do góry