reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

reklama
No właśnie dzisiaj przeczytałam, że cynamon, tymianek i rozmaryn są niewskazane w ciąży, bo mogą powodować poronienie lub wady rozwojowe...i trochę zonk, bo często zdarza mi się zjeść pieczone ziemniaki z rozmarynem/tymiankiem, już nie wspominając o wieeelkim ciachu drożdzowo-cynamonowym dwa tygodnie temu...
Ja tez sie dowiedzialm w tamtym tygodniu ze nie sa zalecane i jeszcze mieta polna i lubczyk! A ja wlasnie wszystkie posadzilam jakis czas temu na balkonie i mialam je wcinac dowoli :wściekła/y: Mysle ze male ilosci to ok ale pewnie zeby nie przesadzac i nie pic z nich herbatek etc.
A czy slyszalyscie o dobroczynnych wlasciwosciach arbuza? Moja siostra jest pielegniarka w USA i mowila mi ze tam ciezarne wcinaja arbuzy i ona tez jadla ich duze ilosci bedac w dwoch ciazach. Tylko najlepsze takie bezpestkowe bo pestki maja sporo kalorii. U mnie arbuz juz chlodzi sie w lodowczce:)

A propos, właśnie na obiad jadłam wątróbkę z indyka (dużo ma żelaza). Tylko ją dobrze wysmazylam, zeby nie byla krwista, tylko calkiem brązowa :) gdybyśmy chciały tak na wszystko bardzo uważać... to ani pol owoca bym nie zjadła, bo pestycydy, kurczak nie bo antybiotyki, warzywa też pryskane, rukola z Włoch to z koronawirusem... wiadomo, że pewnych rzeczy, którymi sa np. surowe mieso, surowe ryby, parmeńska, salami itp nie jem, ale reszta tak :) i też myślę, ze szczypta tymianku raczej nie zaszkodzi - raczej by to musialy byc mocne napary lub syropy.
Zgadzam się, w poprzedniej ciąży miałam takie dziury w głowie ze zdarzało mi się nabrać do ist płyn do płukania i zamiast płukać jamę ustna to go połknąć 🙈🙈🙈🙈 przeżyłyśmy ja i córka 🤪🤪🤪, chociaż mąż śmiał się ze to wychodzi ze mnie kryptoalkoholizm 😂

A my bawimy się tak 🙈🙈🙈

Załączniki

• 2FA8B04B-E68A-41E3-975D-FBEFF750FF69.jpeg
    2FA8B04B-E68A-41E3-975D-FBEFF750FF69.jpeg
    1,7 MB · Wyświetleń: 71
Ja tez sie dowiedzialm w tamtym tygodniu ze nie sa zalecane i jeszcze mieta polna i lubczyk! A ja wlasnie wszystkie posadzilam jakis czas temu na balkonie i mialam je wcinac dowoli :wściekła/y: Mysle ze male ilosci to ok ale pewnie zeby nie przesadzac i nie pic z nich herbatek etc.
A czy slyszalyscie o dobroczynnych wlasciwosciach arbuza? Moja siostra jest pielegniarka w USA i mowila mi ze tam ciezarne wcinaja arbuzy i ona tez jadla ich duze ilosci bedac w dwoch ciazach. Tylko najlepsze takie bezpestkowe bo pestki maja sporo kalorii. U mnie arbuz juz chlodzi sie w lodowczce:)

Nie musiałam słyszeć o jego dobroczynnych właściwościach, żeby go wpierdzielać bez opamiętania 😂 Jeszcze taki prosto z lodóweczki mmmmm❤️

reklama
To ja wam powiem o moim zboczeniu kulinarnym.... jestem fanka natki pietruszki...🤪
Wchodzę do sklepu, kupuje trzy pęczki i wracając do domu już je zjadam..... najlepsza taka z piachem heheheheh a jak ktoś mi ja w domu nie daj Boże umyje... zbrodnia 🤪

Wczoraj właśnie słyszałam, że natka bardzo zdrowa 😁 Ja akurat niezbyt przepadam, więc zazdroszczę 😜

Do góry