reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

Co tam dzis gotujecie? U mnie papryki faszerowane ryzem i miesem mielonym, zapiekane w piekarniku a pod koniec na to ser zolty i pomidor 😍 juz sie doczekac nie moge tylko mieso sie cos wolno rozmraża 😒
U mnie dxisaj tzw prażone 😋 młode ziemniaczki cebula i kiełbaska w sumie to tego jeszcze bym wzięła maślankę ale obawiam się że mój żołądek tego nie wytrzyma 😂

reklama
Ja wczoraj czułam takie jakby prady w brzuszku po lewej stronie. Później słuchaliśmy z mezem serduszka i właśnie tam był dzidziuś i nie wiem czy to już czułam jakby ruchy... dziwne uczucie takie parzenie jakby od środka. Żadne motylki 😂😂😜

Ja już od jakiegoś niedługiego czasu czuje takie delikatne trzepotanie od środka, a dzisiaj jak w końcu się obudziłam, leżałam na lewym boku jak mnie trzepło z lewej strony to w szoku byłam 😂

U nas wekend minal fajnie w sobote byla siostra z dziecmi pogoda nam sie udala bylo az za duzo tego ciepl.
Wazylam sie dziaiaj i kolejny kg wiecej czyli licze ze jest lepiwj i tsh spada.
Jutro w koncu moje dlugo wyczekiwane badania prenetalne ktore wy macie juz za soba i czekacie na polowkowe.

Kolezanka rozwozi 0o domach owoce i warzywa i czekam wlasnie na truskawki moje dzieci uwielbiaja.

Niedziela byla taka s9bie troche bylismy na dworze potem leniatw9 w domku.

Dzis ide do denyyaty bo przez pozamykane dentysty w czasie koronawirusa wypadla mi blaba jeden sie zepsul drugi ukruszyl masakra jakas.

Ktos jeszcze moze p9lecic zakup rogala do spania ???

reklama
A jak z hiszpańskim?
Z hiszpanskim bardzo dobrze, ale tego na codzien uzywam i w domu i w pracy przedtem, nawet po katalonsku conieco rozumiem 😉
Apropo informowania o ciąży i radach innych na temat macierzyństwa to chce jak najdłużej utrzymać ciąże w tajemnicy przed babcia (teściowa mamy) ona teraz w wieku 67 lat przeżywa swoją druga młodość i uważa ze pozjadała wszystkie rozumy i ma „cudowne rady” na każdy temat... całe szczęście mieszka daleko wiec na razie nie zapowiada się na wizytę ale ona ma pieniądze i zupełnie inny gust niż ja i już niejednokrotnie kupowała mi drogie prezenty które wgl mi się nie podobały mimo ze mówiłam ze nie chce. Wiem ze jak się dowie to zacznie kupować mnóstwo rzeczy dla maleństwa a ja chciałabym sama powybierać szczególnie ze to pierwsze dziecko. Moja mama zawsze wspomina ze jak ona była ze mną w ciąży to nic nie mogła kupić bo ona wszystko wybierała i jej wysyłała... ja nie chce tak skończyć ale to jednak babcia 🤔🤔
Ale masz mloda babcie!
A no i właśnie.
Naprawdę po tych prenatalnych osiągnęłam jakieś zen.

Mam pytanie do tych z Was, które już mają dziecięcia starsze. Niedługo poznam najnowszą członkinię rodziny. Będzie miała jakieś 2 tyg. Co mogę kupić w prezencie dla 2tyg dziewczynki? Tylko nie pampersy/
Ja Ci tylko powiem, ze jesli zdecydujesz sie na jakas zabawke to napewno z dobrej firmy typu Fisher Price albo Chicco, sa bezpieczne i raczej nigdy sie nie psuja.
Ładnie wygląda ale osobiście nie rozumiem sensu zakładania dziecku biżuterii 😜 zwłaszcza jakiś koralików, może zahaczyć, rozerwać, zadławić się. Jestem strasznie wyczulona na tym punkcie
No ja tez nie bardzo. A tutaj jeszcze masowo wszystkim dziewczynkom od razu przebijaja uszy w szpitalu po urodzeniu. Moja jako, ze nie urodzila sie tutaj i w ogole nie chcielismy jej przebijac uszu, to oczywiscie wszyscy ludzie na ulicy zgodnie mowili jaki ladny chlopczyk, pomimo rozowych sukienek. Paranoja jak dla mnie. Pamietam jak m pracowal jeszcze w szpitalach i robil zdjecia noworodkom to ludzie mowili, ze dopiero jak juz przebija coreczce uszy, ze wczesniej nie chca zadnych zdjec.

Do góry