reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

reklama
A no i właśnie.
Naprawdę po tych prenatalnych osiągnęłam jakieś zen.

Mam pytanie do tych z Was, które już mają dziecięcia starsze. Niedługo poznam najnowszą członkinię rodziny. Będzie miała jakieś 2 tyg. Co mogę kupić w prezencie dla 2tyg dziewczynki? Tylko nie pampersy/

Do nas jak przychodzili w odwiedziny, to właśnie królowały pampersy, chusteczki (chociaż nie narzekałam, bo wiadomo że to i tak się przydało). Ciuszki, jakieś maskotki. Akurat ja jestem z tych osób co nie potrafi robić super prezentów i zawsze się pytam co się komuś przyda 😅🙈

A no i właśnie.
Naprawdę po tych prenatalnych osiągnęłam jakieś zen.

Mam pytanie do tych z Was, które już mają dziecięcia starsze. Niedługo poznam najnowszą członkinię rodziny. Będzie miała jakieś 2 tyg. Co mogę kupić w prezencie dla 2tyg dziewczynki? Tylko nie pampersy/
Ja kupilam personalizowana maskotkę i duży Balon z helem 🙂

Ja zasypiam na boku a budze sie na brzuchu i tak...albo w ogole na plecach gdzie nigdy nie spalam w takiej pozycji bo mi bylo zle....takze i tak i tak nie dobrze dla ciazy 😅
To są tylko zalecania, że tak a nie inaczej jest najbezpieczniej. Jeśli z jakiś powodów jest Ci nie wygodnie to nie należy się zmuszać, organizm wie co robi. Tak samo ze spaniem na brzuchu, póki nie czujesz dyskomfortu to śpij na nim :) jak dzidzius będzie na tyle duży że będzie to już nie bezpieczne to organizm da Ci o tym znać. Moja koleżanka spala na brzuchu bardzo długo i nic złego się nie stało z czasem zrobiło jej się nie wygodnie i zaczęła spać na bokach lub plecach. Ja tak samo nie katowalam się że śpię na złym boku lub plecach, dopiero jak brzuch urósł i ciężko mi było na plecach to przeszłam na bok, oczywiście ten nie wskazany bo tak mi było wygodnie 😅 sam gin powiedział żeby nie brać sobie tego tak do serduszka i spać jak mi wygodnie 😀

reklama
Ja wlasnie ostatnie tygodnie sie tak po 6 budze calkiem wyspana (nie liczac drzemek w poludnie) i nie wiem czy moj organizm sie przygotowywuje do wczesnego wstawania i wstawania w nocy (siku) czy jak 🤔 bo zawsze to moglam do 12 spac i nikt mnie nir byl w stanie zmusic do wstania 😅
Mam to samo ale budzę się o 7 rano i na sile drzemie do 9 ale budząc się z 10 razy po drodze heheh wiec chyba jutro już nie będę na sile leżeć 😂😜

Do góry