reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

reklama
A no i właśnie.
Naprawdę po tych prenatalnych osiągnęłam jakieś zen.

Mam pytanie do tych z Was, które już mają dziecięcia starsze. Niedługo poznam najnowszą członkinię rodziny. Będzie miała jakieś 2 tyg. Co mogę kupić w prezencie dla 2tyg dziewczynki? Tylko nie pampersy/

Do nas jak przychodzili w odwiedziny, to właśnie królowały pampersy, chusteczki (chociaż nie narzekałam, bo wiadomo że to i tak się przydało). Ciuszki, jakieś maskotki. Akurat ja jestem z tych osób co nie potrafi robić super prezentów i zawsze się pytam co się komuś przyda 😅🙈

A no i właśnie.
Naprawdę po tych prenatalnych osiągnęłam jakieś zen.

Mam pytanie do tych z Was, które już mają dziecięcia starsze. Niedługo poznam najnowszą członkinię rodziny. Będzie miała jakieś 2 tyg. Co mogę kupić w prezencie dla 2tyg dziewczynki? Tylko nie pampersy/
Ja kupilam personalizowana maskotkę i duży Balon z helem 🙂

Ja zasypiam na boku a budze sie na brzuchu i tak...albo w ogole na plecach gdzie nigdy nie spalam w takiej pozycji bo mi bylo zle....takze i tak i tak nie dobrze dla ciazy 😅
To są tylko zalecania, że tak a nie inaczej jest najbezpieczniej. Jeśli z jakiś powodów jest Ci nie wygodnie to nie należy się zmuszać, organizm wie co robi. Tak samo ze spaniem na brzuchu, póki nie czujesz dyskomfortu to śpij na nim :) jak dzidzius będzie na tyle duży że będzie to już nie bezpieczne to organizm da Ci o tym znać. Moja koleżanka spala na brzuchu bardzo długo i nic złego się nie stało z czasem zrobiło jej się nie wygodnie i zaczęła spać na bokach lub plecach. Ja tak samo nie katowalam się że śpię na złym boku lub plecach, dopiero jak brzuch urósł i ciężko mi było na plecach to przeszłam na bok, oczywiście ten nie wskazany bo tak mi było wygodnie 😅 sam gin powiedział żeby nie brać sobie tego tak do serduszka i spać jak mi wygodnie 😀

reklama
Ja wlasnie ostatnie tygodnie sie tak po 6 budze calkiem wyspana (nie liczac drzemek w poludnie) i nie wiem czy moj organizm sie przygotowywuje do wczesnego wstawania i wstawania w nocy (siku) czy jak 🤔 bo zawsze to moglam do 12 spac i nikt mnie nir byl w stanie zmusic do wstania 😅
Mam to samo ale budzę się o 7 rano i na sile drzemie do 9 ale budząc się z 10 razy po drodze heheh wiec chyba jutro już nie będę na sile leżeć 😂😜

Do góry