reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

A no i właśnie.
Naprawdę po tych prenatalnych osiągnęłam jakieś zen.

Mam pytanie do tych z Was, które już mają dziecięcia starsze. Niedługo poznam najnowszą członkinię rodziny. Będzie miała jakieś 2 tyg. Co mogę kupić w prezencie dla 2tyg dziewczynki? Tylko nie pampersy/
Ja bym zapytała rodziców czy jest coś szczególnego co by chcieli kupić dla dziecka, może na coś odkładają, może nie zdążyli itp

ja dla córki dostawałam różne różniste prezenty, ale jeden zapadł mi w pamięć i uważam ze był super, cały czas korzystamy z tego obie , dostałyśmy obie takie same „ bransoletki” sznureczkowe ze złota kuleczka.

Załączniki

• 822173DF-6A4F-4B28-9BD4-A0EEF3732CF7.jpeg
    822173DF-6A4F-4B28-9BD4-A0EEF3732CF7.jpeg
    618,9 KB · Wyświetleń: 66
reklama
Część dziewczyny,
Pewnie już mnie nie pamietacie. Dwa tygodnie się nie udzielałam na forum, od ostatniego usg.. ja już czasem zaczynam wątpić w moje siły, czy dam radę dotrwać do porodu... 😪 Miałam chwilowa poprawę samopoczucia po czym znowu całodniowe mdłości wróciły 🤢 boję się ruszyć z domu przez wymioty. Przed ciążą byłam bardzo aktywna a teraz zamieniam się w leniwca przemieszczającego się z łuzka do wc.. W dodatku teściowa narzeka że powinnam więcej spacerować, no tylko że ja siły nie mam. Jak już trochę lepiej się poczuje to mam tyle prac domowych do nadrobienia. Dziś kończę 12 TC. Od początku ciąży waga spadła 3 kg i teraz 49,5. Jutro mam prenatalne.
Mam pytanie czy ktoś z Was miał wymioty żółcią- szczególnie rano mi się to ostatnio zdąża i trochę niepokoi. Pozdrawiam Was wszystkie 😚
Moja mama zawsze mi powtarzala żeby przed wstanie zjeść cokokwiek jakis chleb z maslem nawet, żeby tylko ta żółcią nie rzygać :/
7n

No a ja sie właśnie trochę cykam, bo jak byłam w ciąży z synem to też po 2/3 razy wstawalam w nocy siusiu, a teraz narazie całe noce przesypiam i śpię do 8/9. Mam nadzieję, że w wyższych tygodniach się to zmieni, bo nie będę w stanie później do dziecka wstać w nocy 😂🙈
Ja na poczatku sie dziwiłam bo wgl nie wstawalam:D potem tylko raz... :D a teraz juz 3 :D

Część dziewczyny,
Pewnie już mnie nie pamietacie. Dwa tygodnie się nie udzielałam na forum, od ostatniego usg.. ja już czasem zaczynam wątpić w moje siły, czy dam radę dotrwać do porodu... 😪 Miałam chwilowa poprawę samopoczucia po czym znowu całodniowe mdłości wróciły 🤢 boję się ruszyć z domu przez wymioty. Przed ciążą byłam bardzo aktywna a teraz zamieniam się w leniwca przemieszczającego się z łuzka do wc.. W dodatku teściowa narzeka że powinnam więcej spacerować, no tylko że ja siły nie mam. Jak już trochę lepiej się poczuje to mam tyle prac domowych do nadrobienia. Dziś kończę 12 TC. Od początku ciąży waga spadła 3 kg i teraz 49,5. Jutro mam prenatalne.
Mam pytanie czy ktoś z Was miał wymioty żółcią- szczególnie rano mi się to ostatnio zdąża i trochę niepokoi. Pozdrawiam Was wszystkie 😚
Rozumiem Cię w pełni. Też zero sił i przyklejona do łóżka. Wymioty od rana do wieczora. Zwłaszcza z rana wymiotuje sama żółcią. Ale zdarza się też i później jeśli między wymiotami nic nie zjem. Oby Ci szybko minęło bo znikniesz jak tak malutko ważysz :) u mnie -4kg ale nadal 58 ważę więc jednak ciut więcej. Próbowałaś wszystkich magicznych sposobów na wymioty i mdłości? Woda z imbirem, chrupanie migdałów, wąchanie cytrusów, opaski uciskowe na nadgarstki Sea Band, jedzenie na leżąco np. biszkoptów lub chrupkow kukurydzianych przed wstaniem z łóżka, picie wody po malutkim lyczku co pięć minut? Od tego zacznij. Ktorys z tych sposobów zwykle pomaga. Mnie niestety żaden więc obecnie przyjmuje leki przeciwwymiotne, które u mnie tylko zmniejszają częstotliwość wymiotów, nie eliminują ich całkowicie, ale dla mnie i to lepsze niż nic. Trzymaj się dzielnie, dasz radę :)

Cześć dziewczyny... przeczytałam wszystko... parę godzin i tyle stron do nadrobienia... ja wczoraj wieczór kladlam się z mega mdlosciami... myślałam że wymiotować będę... mdłości przez cały dzień nie mam duzych tylko na wieczór mnie odpadają takie że mysle ze pawia puszczę... aż się ma zaczął martwić i pytał co chwil czy już lepiej... ma ktoras tak ze przez dzień w miarę spoko A na wieczór tragedia...?

Ja tak czasem mam i wczoraj też, ale poszłam spać i udało się uśpić mdłości 🙈

Dzień dobry 😁 ale dzisiaj pospałam 🙈 wczoraj czytałam do końca a dzisiaj z rana już 10 stron do nadrobienia.
Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin 😘
Udanej rocznicy ślubu 😘

Dobrze wiedzieć że nie jestem w tym sama..Trochę mnie to niepokoi bo od kilku dni to mi się pojawilo. Gdzieś już oczywiscie w internecie (tak wiem niepodważalne źródło wiedzy sobie wybrałam) wyczytałam że może mieć to powiązanie z tsh. Mi ostatnio właśnie bardzo spadło tsh. Bierzesz euthyrox?
Nie potwierdzam tych rewelacji :) w dwóch ciążach z chłopcami też rzygalam jak kot i tez często z żółcią a TSH miałam książkowe, żadnych problemów z tarczyca. Także nie łączyłabym tych rzeczy. Wymioty są związane z reakcją organizmu na nadmiernie wydzielane hormony ciążowe :) a na to nie poradzisz :)

A no i właśnie.
Naprawdę po tych prenatalnych osiągnęłam jakieś zen.

Mam pytanie do tych z Was, które już mają dziecięcia starsze. Niedługo poznam najnowszą członkinię rodziny. Będzie miała jakieś 2 tyg. Co mogę kupić w prezencie dla 2tyg dziewczynki? Tylko nie pampersy/
Ja co prawda dziecka nie mam, ale jak szlam w odwiedziny do przyjaciółki to zapytałam co potrzebują i kupiłam Bujaczek. Zastanawiałam się też nad matą edukacyjna ale już miała

Oooo to współczuję☺Jeśli chodzie
Ojjj to współczuję☺Apropo sexu,przed ciąża było 4razy w tygodniu,teraz od początku ciąży było może z 5 razy😲ja nie mam ochoty wcale może to ze strachu,jskos tak się obawiać że coś się staniena,nie mogę się wyluzowac,a ja jest u Was?
My raz w tygodniu ale częściej się boję że może jednak dojdzie do jakiś niepotrzebnych skurczy

Ja bym zapytała rodziców czy jest coś szczególnego co by chcieli kupić dla dziecka, może na coś odkładają, może nie zdążyli itp

ja dla córki dostawałam różne różniste prezenty, ale jeden zapadł mi w pamięć i uważam ze był super, cały czas korzystamy z tego obie , dostałyśmy obie takie same „ bransoletki” sznureczkowe ze złota kuleczka.

Ładnie wygląda ale osobiście nie rozumiem sensu zakładania dziecku biżuterii 😜 zwłaszcza jakiś koralików, może zahaczyć, rozerwać, zadławić się. Jestem strasznie wyczulona na tym punkcie

reklama
Do góry