reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2020

reklama
Odkąd są dzieci to nerwów jest bardzo dużo zwłaszcza że co chwilę słychać o strasznych chorobach .Nie martw się mój syn nie był wcześniakiem i też mu oczko uciekało teraz ma 28 miesięcy i nie ma po tym śladu
A w jakim wieku przestało mu uciekać? Mój syn pod koniec lipca będzie mieć dwa lata i dalej mu ucieka jak jest zmęczony lub zaraz po wstaniu

Witam [emoji4]

@Ragda sto lat , spokojnej i nudnej ciąży [emoji6]
@Rumiankowa super że wyjazd udany, u mnie to już widać ciążę [emoji28]także każdy się już pewnie domyśla. Jestem przerażona tym brzuchem [emoji1787], mam czasami wrażenie że już chodzę kaczka [emoji1658][emoji1787]A Ci to będzie później ...

Dziewczyny kciuki za dzisiejsze wizyty [emoji110][emoji110][emoji110]

Cześć dziewczyny... przeczytałam wszystko... parę godzin i tyle stron do nadrobienia... ja wczoraj wieczór kladlam się z mega mdlosciami... myślałam że wymiotować będę... mdłości przez cały dzień nie mam duzych tylko na wieczór mnie odpadają takie że mysle ze pawia puszczę... aż się ma zaczął martwić i pytał co chwil czy już lepiej... ma ktoras tak ze przez dzień w miarę spoko A na wieczór tragedia...?
Poranki i wieczory są najgorsze. Mój mąż już wie że jak coś do mnie mówi a ja nie odpowiadam to znaczy że jest bardzo zle i ma do mnie nie mówić, leci po wodę do picia, otwiera okno i podstawia mi miskę 😅 mi na szczęście już przechodzą mdłości ale nie będę się cieszyć za wczasu

A w jakim wieku przestało mu uciekać? Mój syn pod koniec lipca będzie mieć dwa lata i dalej mu ucieka jak jest zmęczony lub zaraz po wstaniu
Nie chciałabym się mądrzyć, ale skoro mam dwóch okularników, to podpowiem, że warto przejść się z synkiem do okulisty, niech zbada oczka, bo uciekanie oczka jest naturalne i fizjologiczne do 6 mca życia dziecka, potem należy to sprawdzić. I tu różnie - u starszego okazało się że trzeba wspomóc mięśnie oka i dostał okularki, a u młodszego długo wszystko było na granicy normy, a potem jak miała właśnie dwa latka to lekarz stwierdziła że za długo balansuje na granicy i trzeba wspomóc to oczko i dostał okularki. Uciekanie oczka to nie jest że cały czas oczko zezuje, tylko właśnie czasami, w chwilach zmęczenia lub zdenerwowania. Dobry okulista dziecięcy po badaniu zaleci albo ćwiczenia wzmacniające to oczko w formie zabaw albo dopasuje okularki. Dzieci jak noszą za malucha okularki to często jeszcze przed pójściem do szkoły wada się cofa i nie muszą potem nosić :) warto pilnować oczek, to super ważna sprawa.

A no i właśnie.
Naprawdę po tych prenatalnych osiągnęłam jakieś zen.

Mam pytanie do tych z Was, które już mają dziecięcia starsze. Niedługo poznam najnowszą członkinię rodziny. Będzie miała jakieś 2 tyg. Co mogę kupić w prezencie dla 2tyg dziewczynki? Tylko nie pampersy/

Ubrania, kocyk, pieluchy muslinowe.
Nie kupuj pluszaków. Kurzą się tylko

Cześć dziewczyny mam pytanie czy którą z was miała taką sytuację że po badaniach prenatalnych miała telefon z kliniki z informacją że ma przyjechać na spotkanie z genetykiem? Dzisiaj do mnie zadzwonili że są wyniki Pappy i mam przyjechać na spotkanie z genetykiem w środę na omówienie wyniku. Nic nie chciała mi powiedzieć jestem tak roztrzęsiona, nie wiem co mam o tym myśleć

reklama
U mnie rady jeszcze się nie zaczęły ;) Mama tam czasem zgani mnie, że czegoś nie powinnam albo coś powinnam, ale na razie tak w granicach rozsądku 😅 Teściowa nam się w ogóle nie wtrąca, więc luz :) Zobaczymy, jak się bobo urodzi 🙈
U mnie największy panikarz to moj tata 😂 uważaj na siebie, połóż się, jedz 😂 już tyle razy prosiłam aby sie ogarnął ale to silniejsze od niego 😂 ale naszczescie reszta spokoj bardziej właśnie się boje po urodzeniu ze pierwsze nasze dziecko i będę mieć tysiąc rad jak coś zle robie uwagi itd i boje się ze to będzie mnie przytłaczać ale mam nadzieje, ze jednak nie dojdzie do takich sytuacji.

Do góry