reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

Ja kupowałam wieki temu poduchę / kojec w kształcie litery C firmy Motherhood (widziałam teraz w smyku i na allegro za ok 115 zł) i świetnie trzyma kształt od tyłu lat, mimo że używałam jej ja i moja siostra, ma zdejmowany do prania pokrowiec , nic się nie ubiła, jest super wygodna, też już czasem sobie ja wyciągam i używam :)
Właśnie czytałam o nich dużo pozytywnych opinii i myślałam czy nie zainwestować troszkę więcej pieniążków i kupić ją. Super bo teraz mam opinie z pierwszej ręki

reklama
A tak w ogóle to jestem dzisiaj starsza o kolejny rok i nie mogę juz mężowi mówić, ze ja młoda dupa, a on stary 🙄 bo jak były wczoraj 4 lata roznicy miedzy nami tak dzisiaj juz sa 3 🙄

tak sobie myślę, ze za rok juz bobas będzie ze mną obchodził urodziny ❤️😍
Wszystkiego najlepszego! Spełnienia marzeń i nudnej, bezproblemowej ciąży :)

Odpisze na cześć..

Słuchajcie, wpisuję na listę na razie każdego kto wyrazi chęć, ale chciałabym żebyśmy wspólnie podjęły decyzję, czy kazdego przyjmujemy do grupy zamkniętej, czy robimy jakieś kryterium np. minimalnej ilości postów?

Jestem za, uważam że prywatne forum jest po to prywatne zeby dziewczyny się udzielały A nie podczytywaly. Tłumaczenia czasem to sorki.. nie przemawiają do mnie. Ja też nie mam czasu.. Ale mimo wszystko staram się pisać A jak mam ciężkie dni to zawsze chociaż napisze że mnie nie będzie czy nie było z jakiegoś powodu.

No właśnie, bo potem będzie nas mnóstwo a i tak będzie się wypowiadać rapem 20 dziewczyn np :/ wiec moim zdaniem fajnie jak zostaniemy w gronie kobiet, które naprawdę doradzają poświęcają jakiś swój czas, a nie osoby które np
Tylko czytają i wola się nie udzielać. Oczywiście bez obrazy, jestem świadoma, ze niektórym ciężko kobieta jak pracują maja dzieci jeszcze w domu ale jestem tu od początku i widać jednak które się angażują ;)

Też uważam że albo się trzeba zaangażować albo czytać na otwartych forach. Im bliżej porodu tym będziemy sobie bliższe I będziemy pisać o rzeczach które są prywata..

Dzień dobry. U mnie dzis pięknie , siostra chciała wyciągnąć na spacer z dziećmi albo chociaż zabawy w ogródku u nas ale ja nie mam siły jeszcze na nic :( większość dnia leżę w łóżku z tymi mdłościami, zakrawającymi na wymioty, najdłużej co wysiedze to przy posiłkach a i tak jem tyle co kot napłakał, nawet wchodzenie i schodzenie po schodach w domu mnie męczy. Czy Wy też macie taki spadek energii czy tylko ja taka przemęczona tą ciążą? Mąż i mama namawiaja że czas się ruszyć bo mi mięśnie zanikną haha 😁 ja wieeeem ale u mnie pozycja pionowa strasznie wzmaga mdłości :( zaraz robi mi się słabo, kręci w głowie. Taka 'mientka' jestem w tej ciąży 🙈 Trzymam się mocno myśli że tym razem koniec pierwszego trymestru przyniesie ulgę. A póki co byle do prenatalnych w czwartek 😄

Tak ja nadal słaba mimo że mdlosvi już puszczają.. Choc dziś myslalam że zwymiotuje w pewnym momencie .. ble

Aninek masz troszkę racji, ale np jak nie mam siły albo sie zajmę czyms cały dzień to potem odpowiadanie jest katorga, i tematy przez to sie mieszaja, ostatnio jakos nie bardzo mialam natchnienie zeby wejść i mialam 20 stron do nadrobienia.
Gdybym zaczęła odpowiadać na tematy które mnie dotyczą wyszlo by na forum maslo maślane. Bo tamten temat np juz dawno skończony i zaczęłyście nowy i momentami nawet czytając się człowiek gubi.
Jak rozmawiacie o wózkach czy innych rzeczach co macie sprawdzone, no nie wypowiem się na siłę skoro sie nie znam. A pisanie postu no nie wiem bo ja pierwsza ciaza i sie nie znam jest wedlug mnie bezsensowne.
Dla mnie to pierwsze doświadczenie i dużo czerpie dzięki temu ze was czytam, jak mam coś do dodania to sie odezwę ale nigdy na siłę, bo po co? Tylko po to żeby potem w ciągu dnia bylo 50 stron?
Możecie sie nie zgadzać, możecie przez to nie wpisywać do zamkniętej ale uważam że takie traktowanie przez 3 miesiące 8 postów to za mało jest krzywdzące.

Ja np teraz nadrabiam 50 stron.. wiem że jest tego dużo, ale albo się angażuje albo nie. Czytanie z doskoku jest bez sensu jak dla mnie. Oczywiście zdarzy mi się że nie uda mi się nadrobić calosci (do tej pory raz).
I podpisywanie po całym dniu nie jest bez sensu bo dużo z nas tak robi lub będzie robic :) ja odnoszę się do tego do czego chciałabym coś dodać lub doradzić, niezależnie czy temat był poruszany o 6 czy 20. Po to się cytuje lub oznacza osobę do której się pisze.

To oczywiste, ale są dziewczyny które się przywitały i cisza 😕 Fajnie, że nas czytają, ale jest masa innych forum otwartych, można dołączyć do grupy na fb i sobie podczytywać. Wiadomo, że każda z nas ma inne sprawy na głowie, ale jednak widać różnicę, jak ktoś się odezwie po kilku dniach i stara się nadrobić zaległości i z reguły regularnie się udziela, a jak ktoś odezwie się raz, dwa na jakiś czas i cisza.

Sama nie wiem, dla mnie forum prywatne ma sens dla osób aktywnych w większej mierze i które już dały się trochę bliżej poznać.

O to to !

Przyznam się że jak mam nadrabiać 20 stron to nadrabiam 5 ostatnich i tyle. Czasami chce odpisac ale bez sensu jak już weszło 5 nowych tematów

No wlasnie, I nie wiem czy to takie fajne w stosunku do reszty dziewczyn które się angażują I starają się czytać całość.
Żeby coś zyskać trzeba dac od siebie.. A przynajmniej być na bieżąco.
Np ktoś coś do Ciebie napisze A Ty nie przeczytasz bo nadrabiasz 5 ostatnich stron. Dla mnie nie fajnie.

Ja tez mam delikatne problemy z ta ciąża i tez malo sie udzielam zeby nie stresowac innych dziewczyn. Jutro ide na badania i wszystko sie okaże. A ogolnie jestem mało towarzyska i nie umiem tak o sobie opowiadac.

Nie gniewaj się Ale uważam że jeżeli się nie chcesz udzielać (Ty czy ktoś inny, z jakiego kolejek powodu) to jest mnóstwo forum.. nawet wstecz. Do poczytania, też są to skarbnice wiedzy. Jednak w forum na bieżąco chodzi o coś innego.

Ale też odeszłaś z forum i się pożegnałaś. Wróciłaś bo jest temat prywatnego forum. Oczywiście bez obrazy. Im nas więcej tym lepiej

Nawet nie wiesz ile jeszcze takich historii będzie :p

Ktoś pisał że jak nie będzie się sama osoba odzywać to zostanie wyrzucona, więc też o to mi chodzi

No i tak powinno być. Po to jest forum. Jeśli chce odczytywać to szukam innego I tyle. Np w ostatniej ciazy nie chciałam się udzielać wiec do żadnego forum nie połączyłam.. Nie pisalam że chce się dołączyć bo przechodzą na prywatne.. przeczytałam kilka postów, stwierdziłam że nie mam sily/checi/możliwości I uszanowalam to że one się angażują. Mimo że mialam już sporą wiedzę jako mama 4 dzieci nie połączyłam zeby nie być taka pijawka. Tzn że zostanę zaspokojona ja, będę miała do kogo porównać dolegliwości, pomiary usg itd.. Jednak sama nie dając nic od siebie.

Dziewczyny nie odbieranie tego źle, ale postacie się w naszej sytuacji.. wiele z nas się źle czulo/czuje.. wiele z nas ma obowiązku.. dzieci/prace/szkole.. wiele z nas jest antyspoleczne itd itp.
Ale jedne się udzielają, nawet kilka zdań.. jedne więcej.. Ale każda coś wnosi.

Więc ja uważam, że dziewczyny które chcą być na prywatnym powinny najpierw się zastanowić czy będą się udzielać. Nie chodzi o to, że jak ktoś pojedzie na wakacje i wróci to nie będzie miał dostępu do forum.. jeżeli ktoś się regularnie udziela I napisze "hej dziewczyny nie będzie mnie w tym terminie bla bla" to nie ma problemu.
Większość z nas po ogrodach będzie tu malo I rzadko I nikt nie będzie usunięty na pewno... wystarczy że będzie widać zaangażowanie :)

Jeszcze 30 stron :o Ale to już jutro bo chciałam jeszcze serduszka posłuchać.

Odpisalam juz precelkowi. Przeczytaj 😂😂😂 nie znam cie kompletnie. Prosilo mnie kilka dziewczyn ze mam wrocic...wiec nie wracam bo sie pojawil temat prywatnego forum 😂😂😂 ten temat byl juz bardzo dawno temu tylko nie wiedzialysmy jak je zalozyc. Okropnie smiesza mnie takie posty nowych osóbek 😅

Ja też nie kojarzę, również denerwują mnie posty osób które podczytuja po czym oceniają.

Ale piszesz ze nowe osoby które się przywitaly nie powinny tu być. A ja myślę że jak ktoś będzie chciał przyjść tu w listopadzie to ja jestem za i zapraszam każdego. Nie pracujesz to masz czas. Mi chodzi o osoby co pracują. Mają ogródki, znajomych, rodzinę, budowy i nie mają czasu siedzieć tu codziennie a najważniejsze że 1 trymestr jest niebezpieczny i nie każdy chciał pisać 100 postów

Jejku czemu tak oceniasz ? Ona nie pracuje akurat.. Ale czy ma czas nie wiesz..
Jednak są dziewczyny co pracują I znajdą czas. Przecież forum nie jest jakimś musem, jak się nie ma czasu/checi to się nie udziela.. A jak nie udziela to nie ma dostępu do prywatnego.

Nie wiem o co afera, jak wszystkie z Was regularnie się udzielają 🤷‍♀️

Chodzi mi o osoby, które się przywitały, napisały 3 posty i cisza.

Ten wątek nadal będzie otwarty, więc nowe osoby będą mogły wypowiadać się tutaj. Forum prywatne jest z założenia forum dla węższego, regularnie udzielającego się grona.

Nie nakręcajcie afery niepotrzebnie 🤦‍♀️

Afera się zrobila bo nagle się okazuje że tyyyle osób chce dalaczyc :D

I pisanie że jestem tu od początku a Ty nie jest śmieszne..

Sorki, nabijasz sobie teraz posty ..w sensie ilość? Po co te złośliwe komentarze.. odeszła.. wróciła, jej sprawa.

Piernik właśnie aplikacja ale na początku było wszytsko prawidłowo , jeszcze Spróbuje usunąć i zainstalować od nowa

Spróbuje z przeglądarki na telefonie, ja tak cały czas funkcjonuje.

Dla mnie zamknięty jest po to aby jakieś trolle niezarejestrowane nie mogły nas podglądać. Zboki, które nie mają z tematem nic wspólnego a chcą sobie popatrzeć na brzuszki i dupki.

[emoji1787][emoji81][emoji1787]

Tak, z tym że jak ktoś się nie udziela to nie wiemy kto to jest.

No i wróciły wymioty 😭 a to chyba dlatego że nie wzięłam wczoraj wieczorem leku tylko dzisiaj rano dopiero, więc poza standardowym porannym pawiem , zwróciłam śniadanie i jeszcze w aucie wymiotowałam 😔 bo jednak spróbowałam się ruszyć z domu i podjechaliśmy z chłopcami pod szkołę żeby pojeździli na rowerach. Ja siedziałam w aucie a i tak paw poszedł. To jest takie wkurzające już no! Teraz znowu w łóżku z książką... Mąż robi obiad a chłopcy mu pomagają znaczy przeszkadzają ;)

Biedna jesteś:( współczuję Ci bardzo.

Nie ma pewności, dlatego po 2 tygodniach sio...z resztą skąd wiadomo, że np. ja nie jestem takim podglądaczem [emoji13]

Trudny temat [emoji1787]

Hihi ja też podglądacz taki jak Ty :p pisze żeby się zasmakować Hahahha
A tak serio wlasnie po to posty. Jeżeli jest ktoś podgladaczem to raczej nie będzie się udzielać na temat wózka, łóżeczka gadżetów albo rozwarcia czy czyszczenia przed porodem :p
Stąd wszyscy powinni się udzielać.

Dobra zostalo mi 40 stron.. dziś już nie dam rady :D za duzo piszecie :p

Dobrej nocy, do jutra.

Dobra zostalo 18 stron.. Ale już na jutro bo czytam głupoty..

Ja to nie zdaze nic kupic moja mama juz tyle rzeczy nakupila 😂 ale w polsce duzo taniej. Ja wczoraj kupilam spiworek zimowy i kolderke z podusią w kaktusy 😅 🥰 tez z polski wirc mi przywiozą wszystko jak beda na wakacje 😊

Zamiast kaktusy przeczytałam w kuta.sy

Hahahaha, parsknelam śmiechem bo oczywiście sobie to wyobraziłam.

Także tego, dobranoc.

A tak w ogóle to mojemu synkowi chyba coś się po przestawiało, bo do tej pory wymiotowałam rano, w sumie to kasłałam na kibelek bo nie miałam czym z nocy, i w ciagi dnia gdy była zbyt dluga przerwa w jedzeniu już, a od czterech dni jest spokój rano, za to wieczorem...[emoji2356] serio już wolałam tą pierwszą wersję.

Bardzo współczuję dziewczynom, które się jeszcze męczą całe dnie [emoji847][emoji873] chyba @Karanga i @ania00 miejmy nadzieję że jeszcze troszkę i to ustąpi [emoji3544]
Mam podobnie wieczory są najgorsze a często zdarza mi się zbudzić w nocy bo tak mi jest niedobrze że biegnę do toalety

Ostatnia edycja:
reklama
A tak w ogóle to jestem dzisiaj starsza o kolejny rok i nie mogę juz mężowi mówić, ze ja młoda dupa, a on stary 🙄 bo jak były wczoraj 4 lata roznicy miedzy nami tak dzisiaj juz sa 3 🙄

tak sobie myślę, ze za rok juz bobas będzie ze mną obchodził urodziny ❤😍
Wszystkiego najlepszego spokojnego oczekiwania na dzidziusia 🥳

Do góry