Bardzo Wam dziewczyny współczuję,mi ani razu się jeszcze nie zdarzyło wymiotowac.Zgadzam się, wieczorne wymioty są gorsze niż poranne, bardziej męczą po całym dniu. Też mam nadzieję że jeszcze chwilka jeszcze parę lub paręnaście dni i odetchnę , chociaż trochę
A w ogóle to troszkę mnie moja lekarz rodzinna nastraszyła bo jak jej powiedziałam jakie leki przeciwwymiotne mi przepisał ginekolog to kilka razy skomentowała "Dżizas!" (Taka młoda babka ), no już nie chciałam wnikać jak bardzo źle mogly wpłynąć na ciążę mam nadzieję że gin wiedział co robi, na szczęście te krople na alkoholu wzięłam tylko 3 razy i tylko po 1/4 dawki dziennej. A drugiego leku (choć w postaci tabletek) używałam w obu ciążach więc mam zaufanie do niego. Już sama nie wiem bez tego leku nie dam rady póki co więc biorę. Ale same wiecie jak to w głowie siedzi, że w ciąży najlepiej nic nie brać. Eh.
reklama
Animowana
Fanka BB :)
Powiem Wam, że tak dziwnie się teraz czuję jak te nowe dziewczyny się ujawniają i że tyle osób czytało wszystko co się u nas dzieje i dalej czyta, a my nawet nie wiemy kto niby to oczywiste, bo forum jest publiczne, ale jakoś nie zastanawiałam się nad tym.
Rzeczywiście mogę potwierdzić, że w II trymestrze więcej energii ;D dzisiaj zaczęłam 16 tydzień i już w czasie tego długiego weekendu jestem w stanie normalnie wstać ok 8-9, a nie o 11-12 jak przez ostatnie weekendy.
Zauważyłam też, że można złapać kontakt z dzidzią jak się słucha detektorem To takie niesamowite, że reaguje. Jak przykładam i słucham serduszka i przycisnę sobie mocniej, to zaraz się obraca gdzieś i przesuwa i tętno jest w trochę innym miejscu ❤ Ale to tak tylko raz nacisnę, bo się boję, że coś mu zrobię
To jestesmy na tym samym etapie, tez dzis zaczelam 16 tydzien
Tak,to prawda.Bd dobrzeWizyta dopiero 22.06, te przerwy są straszne między wizytami, się człowiek stresuje czy wszystko okej :/
Daj znac jak przetestujesz czy fajna moja była niestety za miękka i szybko się zbrylila, podobno dobre są te z wypełnieniem silikonowym o ile dobrze zapamiętałam, mogłam się pomylić bo babybrain postępujeJa poszłam ekonomicznie. No name taki. Wymiary 120 x 60. Jak się sprawdzi to mężowi też kupię [emoji6]Zobacz załącznik 1133468
Animowana
Daj znac jak przetestujesz czy fajna moja była niestety za miękka i szybko się zbrylila, podobno dobre są te z wypełnieniem silikonowym o ile dobrze zapamiętałam, mogłam się pomylić bo babybrain postępuje
Ja polecam z mothercare, jedną ciąże juz przetrwała i dalej jak nowa, a do chudzinek nie naleze
Kajaczek245
Zaangażowana w BB
Ja jak byłam na prenatalnych,to powiedział lekarz bym brała do końca ciazy...
A zwiększał Wam gin dawki suplementow w drugim trymestrze? Lub kazał zazywac inne niż w pierwszym?
Animowana
Mi ginekolog zaleciła dawki ktorych powiedziala zeby trzymac sie do konca ciązy. Kwas foliowy, wit d, dha, jodek. Ale nie pamiętam jakie to były wartosciA zwiększał Wam gin dawki suplementow w drugim trymestrze? Lub kazał zazywac inne niż w pierwszym?
Ja wcześniej brałam prega star,od 13 t pregna plus.A zwiększał Wam gin dawki suplementow w drugim trymestrze? Lub kazał zazywac inne niż w pierwszym?
reklama
Kajaczek245
Zaangażowana w BB
Mi ginekolog zaleciła dawki ktorych powiedziala zeby trzymac sie do konca ciązy. Kwas foliowy, wit d, dha, jodek. Ale nie pamiętam jakie to były wartosci
Bo właśnie trafiłam na informacje, że od drugiego trym powinny być zwiększone dawki. Ale to pewnie też kwestia indywidualna wizyta w środę więc dopytam żelaza zazywam 30mg a w drugim trym widzę że można brać nawet 60. Ale lepiej też nie eksperymentowac bez wiedzy lekarza