reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

Ja chyba też kupię już tego rogala do spania, bo zaczyna się robić niewygodnie [emoji16]
Ogólnie to mi nadal ciężko, gdyż przed ciążą moja ulubiona pozycja snu to na brzuszku [emoji85]
Nie wysypiam się na tym boczku, lub na wznak [emoji58]

Ja uwielbiam spać na brzuchu, a teraz sie łapię na tym, że podświadomie zmieniam pozycję z boku na bok, byleby nie na brzuchu - chociaż jeszcze brzucha nie mam 😁 Ale poducha w drodze, mam nadzieję że będzie wygodna ❤️

Coś mi się kojarzy właśnie że chyba Lech ma 0,3% ale mogłam pomylić bo to było 2 lata temu w poprzedniej ciąży, zresztą teraz dużo nowości weszło te smakowe mają 0,0%

Lech free ma na bank 0,0% 😁 Przynajmniej te smakowe :) Wiem, bo to moje ukochane - pomelo i grejpfrut ❤️

reklama
Dziewczyny czy nadal bierzecie kwas foliowy? Mój lekarz mówi że po 12 tygodniu już nie trzeba ale ja nadal biorę i nie wiem jak długo jeszcze przy tym zostać.

Ja to w ogóle mam wrażenie, że mój lekarz jest przewrażliwiony albo mnie olewa 🙈 Miałam małe plamienie na początku, w terminie @, a on mi z każdą wizytą zakaz seksu, luteinę brać, siedzieć na dupie i w ogóle 😬 A ja się bardzo dobrze czuję, nic mi się nie dzieje i przyznam się, że z mężem trochę nagięliśmy zakazy i nic się nie działo... Mam nadzieję, że na następnej wizycie zdejmie mi te obostrzenia 😁

Ja też miałam delikatne plamienie w 7tc i brałam duphaston do ostatniej wizyty, czyli jakoś około 13tc. Lekarz powiedział żeby tydzień z seksem odczekać, jak nic się nie będzie działo, to do boju. I w sumie wczoraj się w końcu odważyłam, brzuch nie bolał, Plamień nie było także spoko 😁

Najlepsza pozycja była [emoji16] tylko tak zasypiałam [emoji16]
A teraz się budzę jak już jestem na mocnym boku i się śmieje , nie nie możesz zgnieciesz dziecko, no i już brzuszek wystaje powyżej kości biodrowych i już się nie da noo!
Ja sobie z kolei nie wyobrażam jak można spać na brzuchu [emoji38]

Widzę, że pisałyście o poduszkach rogalach. Ja takiej nie miałam w pierwszej ciąży i nie planuje też takiego zakupu teraz ale mogę polecić już na później do karmienia poduszkę Kura babci Dany. Jest niewielka ale dobrze się na niej karmi malucha a później fajnie służy jako poduszka pod głowę. Mąż na niej często leży i mówi że to jego kura hehe

Długi weekend zleciał u mnie pod znakiem spotkań i wyjazdów, korzystaliśmy z przepięknej pogody [emoji846]
Bawiło mnie, że codziennie wieczorem mam do nadrobienia ok. 20 stron, przeważnie padałam po 10 i nie byłam w stanie wyjść na prostą.
@Piernik98 cieszę się, że wróciłaś, czułam że dziewczyny nie dadzą Ci totalnie zniknąć. Tym bardziej cieszę się, że postanowiłaś do pewnych rzeczy podchodzić z dystansem. To zdrowe podejście, sama próbuję ale nie zawsze mi wychodzi [emoji6] Myślę, że ani teraz ani wcześniej, nikt nie miał niczego złego na myśli. Po prostu słowo pisane ma to do siebie, że często jest różnie interpretowane. W sytuacjach gdy rozmawiasz z kimś twarzą w twarz - mimika, gesty czy tembr głosu pomagają właściwie interpretować czyjeś zamiary chyba, że... gadasz z moim chłopem, wtedy nic Ci nie pomoże [emoji23]
Na marginesie, zrobiłam dzisiaj mega awanturę jak mi wywalił żartobliwie z tekstem... zamiast czytać jakieś tam forum, zadbałabyś lepiej o swojego chłopa.

Oszczędzę Wam cytatów ale to była cięta i mocno rozbudowana riposta.

Nie wszystkim zdążyłam gratulować udanych wizyt, co niniejszym czynię [emoji8][emoji173]
Oczywiście trzymam kciuki za wizytujące jutro [emoji106][emoji256]
Gratuluję zdanych egzaminów, podziwiam Was dziewczyny bo momentami mam wrażenie, że odkąd zaszłam w ciąże, zamiast mózgu mam papkę [emoji23]

@EvilDesiree wiem, że do Twoich prenatalnych jeszcze trochę ale wiedz, że myślami ciagle jestem z Tobą. Wierzysz, że ja 2 dni przed pozytywnym testem wypiłam 1,5 butelki wina i do dnia testu jarałam fajki jak nawiedzona? Więc o ile nie wciągnęłaś tony koksu to niczym mnie nie zaskoczysz [emoji6] będzie dobrze, wiem to! [emoji8]
Dzięki Wielkie [emoji3059][emoji7] były jakieś dwa grille z piwskiem i tony to może nie...ale z pół grama poszło [emoji13]
Na szczęście z moich wyliczeń wynika, że dopiero się zagniezdżalo albo jeszcze i nie... więc powinno być ok [emoji173]️
Jeśli tylko komórka jajowa nie była jakaś niepelnosprawna a plemnik nie był bez ogonka [emoji6]

Dodatkowo nie jestem na żadnym progesteronie ani innych podtrzymywaczach więc też sobie myślę, że jakby coś było nie tak to mój organizm by zrezygnował z utrzymania chorej ciąży.
Aaaaa i jeszcze te sterydy wziewne na początku ciąży bo oskrzela...kurde...

Dziewczyn,mialyscie takie uczucie ,pod piersiami na środku,tak jakby mi się coś tam trzęsło....dziwne uczucie już mam teraz z 4 raz tak hmmmm

Miałam coś takiego na początku jak Juz byłam w ciąży, a jeszcze o tym nie wiedziałam... Zasnąć przez to nie mogłam, nie wiem w sumie do teraz co to było...

reklama
Do góry