reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

Mam straszna ochote na szynke parmensnska z buleczka i maselkiem czosnkowym. Ale nigdy nie przeszlam toksoplazmozy. Mam tez ochote na tatarek ale sie bardzo powstrzymuje 😭 jakir wasze zdanie jest na ten temat. Lekars kazal mi uwazac na surowe mieso a mi poprostu na sama mysl slina cieknie 😂
Nie jedz. Ryzyko nie jest warte tej chwilowej przyjemności.

reklama
Mam straszna ochote na szynke parmensnska z buleczka i maselkiem czosnkowym. Ale nigdy nie przeszlam toksoplazmozy. Mam tez ochote na tatarek ale sie bardzo powstrzymuje 😭 jakir wasze zdanie jest na ten temat. Lekars kazal mi uwazac na surowe mieso a mi poprostu na sama mysl slina cieknie 😂

Tutaj chyba bardziej chodzi o listerię. Niby prawdopodobieństwo niskie, ale ja sobie odpuściłam, choć wcześniej nie wyobrażałam sobie pizzy bez szynki parmeńskiej. Ewentualnie sobie porządnie podsmaż, chociaż to już nie ten smak :(

Dziewczyny w kolejnych ciążach, czujecie już ruchy? U mnie 15 tydzień i nadal nic. Nie lubię panikować, ale chyba zaczynam 🙈
Spokojnie, na pewno jeszcze nie musisz panikować z tego powodu :-) Ja zaczęłam 16tc i jeszcze nawet nie spodziewam się, że coś poczuję. Nastawiam się bardziej na pierwsze ruchy ok. 20tc. Choć fajnie byłoby już poczuć to trzepotanie, o którym na razie tylko słyszałam i czytałam :-)

Codo wagi umnie nadal kg na plusie jutro sie zwaze i fam znac.
A mam pytanko czy ktoras uzywa rogala do spania mi sie ostatnio tak zle spi ze rozwazam kupno tylko czy warto czy to cos daje?

W k9ncu we wtorek wizyta pierwsze prenetalne o 11:30, befzie to wtedy12+3
Ja jutro odbieram poduchę ciążową [emoji4] już się nie mogę doczekać. Liczyłam, że doręczą w sobotę ale nie...i całą sobotę i niedzielę przeleżała w magazynie...a mogła pode mną [emoji13]

reklama
Hej Dziewczyny! Nie wiem czy mnie ktoś jeszcze pamięta [emoji6] Pozwoliłam sobie napisać do was póki wątek jeszcze otwarty. Przyznaję, że podczytuję was regularnie bo ciekawi mnie co u was słychać, chociaż ostatnio tyle piszecie, że ciężko nadążyć [emoji854][emoji14]
Cieszę się, że mogłam z wami pobyć tutaj oficjalnie chociaż te 5 tygodni a potem z przyczajki do dzisiaj [emoji28]
Chciałam Wam życzyć spokojnych kolejnych miesięcy ciąży i szczęśliwego rozwiązania [emoji4]
Bardzo się cieszę, że wasze bobaski rosną zdrowo!
Trzymam kciuki za dodatkowe badania/amniopunkcję dwóch dziewczyn [emoji8]
chyba Sandra i Ilsia jeśli się nie mylę, przepraszam, ale ciężko spamiętać wszystkie nicki [emoji2960]

Dziękuję @Rumiankowa za wsparcie, a także @Karanga [emoji8]
@Asia Kasia denerwowałam się razem z Tobą, kamień z serca, że z bąbelem wszystko dobrze.
@niemandin hogwartowe śpiochy sztos [emoji2956]

Wszystkich nie dam rady wymienić ale niech żadna nie czuje się pominięta, cieszę się że was poznałam bez wyjątku [emoji6]

Trzymajcie się ramy i majtek mamy [emoji1787] i nie wszczynajcie za często g... burzy [emoji14]

Tymczasem ja za miesiąc wracam do starań i mam nadzieję że na kolejnym mamowym wątku spotkam równie świetne laseczki jak wy [emoji8][emoji8][emoji8]
Kochana powodzenia ,kciuki za owocne starania [emoji110][emoji110][emoji110][emoji4]

Do góry