reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

Cześć dziewczyny ☺
Jak tam u Was wyniki z Tsh? Miesiąc temu mialam 2.63 a teraz 3.90...mam sie zgłosić do endokrynologa na konsultacje...tylko może być ciężko przy tych kolejkach i pozamykanych gabinetach...

reklama
@sandra_91 jakiś czas temu pisałaś że masz zęba do leczenia kanałowego. Wiesz może czy ten dentysta do którego chodzisz na Żeromskiego wykonuje leczenie kanałowe kobietą w ciąży na nfz ? mój niestety powiedział mi że jedynie prywatnie a czytałam że kobietą w ciąży przysługuje bezplatne leczenie kanałowe wszystkich zębów a nie tylko od 1-3, nie mówił mi nic ze nie ma już funduszy więc nie wiem czy nie próbuje mnie naciągnąć.

Wiesz co ja do niego chodze prywatnie i nie wiem czy mają umowę z NFZ. Jak zapytałam o koszt leczenia kanałowego pani w rejestracji mi powiedziała między 500-1000zł za 1 wizytę. Ja nigdy nie byłam u stomatologa na nfz ale moja koleżanka była na ul. Francuskiej w Katowicach i była bardzo zadowolona. 3zęby u niej robiła (koleżanka nie była w ciązy).

Dziewczyny która z Was pisała że używa krem bepanthen baby , jest ich kilka rodzaji który jest najlepszy ? Chce zamówić witaminy ,bo o 20zl tańsze niż w aptece stacjonarne .I dokupić parę rzeczy.

Ja pisałam, że uzywam miałam zarówno bebanthen baby zwykły jak i plus różnicy nie widzę żadnej. Pałaciłam ok 20zł w aptece.

Za każdym razem jak piszesz o tortach to mam ślinotok [emoji3590]
Pokazuj te swoje dzieła sztuki [emoji3059] chociaż popatrzymy [emoji16]

Zgadzam się! Dawaj zdjęcia, ja przy cukrzycy mogę tylko pomarzyć, ale przynajmniej oczami się najem😁🤤🎂

Edit: Już widziałam, piękny 🤤🤤🤤

Ostatnia edycja:
Ja też żadnego baby shower nie robie i nikt mi nie zrobi :p nie lubię i nie uznaję takich imprez :) a koleżanki pewnie odwiedzą przed i po porodem ale to będzie zwykłe spotkanie :)

Też nie robię i mówię o tym głośno, żeby nikt nie wpadł na taki pomysł. Nie lubię być w centrum uwagi, a pod koniec ciąży mam tak dość, że modlę się tylko o szybki poród i ostania rzeczą jest myślenie o takiej imprezie.

Cześć dziewczyny [emoji5]
Jak tam u Was wyniki z Tsh? Miesiąc temu mialam 2.63 a teraz 3.90...mam sie zgłosić do endokrynologa na konsultacje...tylko może być ciężko przy tych kolejkach i pozamykanych gabinetach...
Powinnaś w ciągu tygodnia się dostać. Tylko trzeba zaznaczyć, ze jesteś w ciąży.
Najlepiej poszukaj takiej poradni u siebie, która ma endokrynologa specjalizujacego się w zaburzeniach funkcjonowania tarczycy u ciężarnych.
Ja czekałam 4 dni. Dodam, ze na NFZ.

Chłopakom przez cały okres dzieciństwa wyprawilismy dla kolegów może z 3-4 razy każdemu...
Obaj z lutego...ja również... więc musielibyśmy kredyty brać [emoji4]

Nie wyprawialam 40 bo jakoś tak nastroju nie było chyba...ale sam Mateusz zaproponował, ze połączymy [emoji846]
Będzie to w mojej firmie i juz rozmawialam z managerem restauracji jak wyglądają takie łączone imprezy...w sensie rodzina i młodzież...
Powiedział, że takie trwają najdłużej i często ludzie się bawią lepiej niż na weselach [emoji4]
Młodzież nie odwala głupot bo nie wypada a starszyzna nie chce być gorsza od mlodych i równo z nimi wywija na parkiecie [emoji106]

Więc się zdecydowaliśmy [emoji846] plus Miki ma teraz taka zgraną paczkę przyjaciół więc rozszerzymy imprezę.

A teraz jeszcze maleństwo [emoji16] tego się nie spodziewałam [emoji12][emoji3059]

Super taka łączna impreza [emoji6]

Wiesz co ja do niego chodze prywatnie i nie wiem czy mają umowę z NFZ. Jak zapytałam o koszt leczenia kanałowego pani w rejestracji mi powiedziała między 500-1000zł za 1 wizytę. Ja nigdy nie byłam u stomatologa na nfz ale moja koleżanka była na ul. Francuskiej w Katowicach i była bardzo zadowolona. 3zęby u niej robiła (koleżanka nie była w ciązy).
ok dzięki za informację, najwyżej będę dzwonić i pytać. Jednego zęba max 2 jeszcze bym zdzierżyła ale 4 i to najlepiej na cito już zabolą bardzo moją kieszeń. Ten mój niby ma kontrakt z NFZ a jakieś 3 lata temu płaciłam nawet za usunięcie kamienia ale trochę się boję iść do kogoś nowego, nie sprawdzonego.

ok dzięki za informację, najwyżej będę dzwonić i pytać. Jednego zęba max 2 jeszcze bym zdzierżyła ale 4 i to najlepiej na cito już zabolą bardzo moją kieszeń. Ten mój niby ma kontrakt z NFZ a jakieś 3 lata temu płaciłam nawet za usunięcie kamienia ale trochę się boję iść do kogoś nowego, nie sprawdzonego.

Rozumie Cię doskonale, ja do tego stomatologa poszłam, bo moja kol w ciąży leczyła u niego 5zębów, 1musiała usunąć. Mi też niestety powiedział, że plomby, które robiłam 2lata temu przepuszczają i są do wymiany więc mam do zrobienia kolejnych 5zębów! Masakra...też się załamałam. Mój dziadek miał robioną plombę 30lat temu i jak ostatnio był na wizycie stomatolog mu powiedział, że nic nie trzeba wymieniać wszystko jest w najlepszym porządku. Gdzie tu moje 2lata a jego 30??? 😄 😄 😄

reklama
Rozumie Cię doskonale, ja do tego stomatologa poszłam, bo moja kol w ciąży leczyła u niego 5zębów, 1musiała usunąć. Mi też niestety powiedział, że plomby, które robiłam 2lata temu przepuszczają i są do wymiany więc mam do zrobienia kolejnych 5zębów! Masakra...też się załamałam. Mój dziadek miał robioną plombę 30lat temu i jak ostatnio był na wizycie stomatolog mu powiedział, że nic nie trzeba wymieniać wszystko jest w najlepszym porządku. Gdzie tu moje 2lata a jego 30??? 😄 😄 😄
Mi ostatnio wypadła plomba robiona w podstawówce czyli przypuszczam że mogła mieć ok 15 lat teraz potrafi wypaść po dwóch dniach jak gdzie niegdzie zrobią. Ja mam na pewno 4 zęby do kanałowego na cito nad jednym się jeszcze zastanawiał czy da rade zaleczyć bez kanałówki. Najgorszego na samym końcu chyba wyrwe jak się wkurzę bo brać kredyt na zeby mi sie nie uśmiecha. No właśnie jak by jeszcze robili zęby jak kiedyś to ok ale jeśli mam w perspektywie wydanie nawet 1000 zł na jednego zeba a za rok musieć go usunąć to przepraszam bardzo. Moj mąż już się tak pozbył 4 zębów, najpierw wydał kupę kasy na kanałowe a za chwile i tak musiał wyrywać. 🤷‍♀️

Do góry