reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2020

Gratuluję! a mówiłaś że nic nie wiesz ;)
Mnie czeka leczenie kanałowe i zaczynam się poważnie zastanawiać czy nie wyrwac siódemki zamiast leczyc jest w fatalnym stanie a leczenie wszystkich zebów które mam do zrobienia zrujnuje mnie finansowo, nie byłam na to kompletnie przygotowana a wiekszość oszczędności poszło jak poobcinali nam pensje w czasie pandemii ;/ moja mama miała wyrywanego zęba w ciąży i wszystko było ok.

Zawsze mi się wydaje, że nic nie wiem 😬 A potem się jakoś udaje, powiem szczerze że czasem dużym fartem :p

Ja mam też kilka zębów do zrobienia, niby można na NFZ, ale ostatnio jak mi na fundusz zrobili, to po roku musiałam usunąć 😕 A koszty są makabryczne 🙈 Jak doliczyć ginekologa, okulistę i wszystkie badania... To lepiej nie liczyć xD

reklama
Dziewczyny która z Was pisała że używa krem bepanthen baby , jest ich kilka rodzaji który jest najlepszy ? Chce zamówić witaminy ,bo o 20zl tańsze niż w aptece stacjonarne .I dokupić parę rzeczy.
Ja używam jak mały się mocno odparzy bephanten baby maść, jest tłustszy od kremu. Jest jeszcze fajny tani zamiennik bephantenu -Belantan tylko ostatnio nie mogę go nigdzie kupic

Zawsze mi się wydaje, że nic nie wiem 😬 A potem się jakoś udaje, powiem szczerze że czasem dużym fartem :p

Ja mam też kilka zębów do zrobienia, niby można na NFZ, ale ostatnio jak mi na fundusz zrobili, to po roku musiałam usunąć 😕 A koszty są makabryczne 🙈 Jak doliczyć ginekologa, okulistę i wszystkie badania... To lepiej nie liczyć xD
mi się udało ostatnio przyoszczędzić na badaniach, na część uprosiłam interniste o skierowanie :D W sumie prywatnie zrobiłam wymaz i 4 badania z krwi, koszt i tak troszkę ponad 200zł + gin 120 wiec i tak bardzo dobra cena jak na moje miasto. Teraz dogadałam się z moją ginekolog że będę do niej chodzić prywatnie a badania będzie mi wypisywać na NFZ bo przyjmuje w przychodni. Normalnie na NFZ do niej dostałabym się dopiero w okolicach października :p

No ja juz sie zastanawiam jak to bedzie z urodzinami, bo teraz dziecie bedzie grudniowe a Susanna jest styczniowa. Ale chyba poki chyba nie bede laczyc bo za duza roznica wieku. Tutaj zwykle wszyscy wynajmuja sale z parkiem zabaw dla dzieci, zaprasza sie najczesciej cala klase plus rodzic, czasem rodzenstwo. Zwykle kolo 50 osob, wiec sala + dekoracja + picie i jedzenie + prezenciki dla wszystkich dzieci, itd mnie kosztowalo ok 400€, ale sa i takie mamy co biora catering, animatorow, dekoracje salí i wtedy to juz jest ok 1000€.
Chłopakom przez cały okres dzieciństwa wyprawilismy dla kolegów może z 3-4 razy każdemu...
Obaj z lutego...ja również... więc musielibyśmy kredyty brać [emoji4]

Nie wyprawialam 40 bo jakoś tak nastroju nie było chyba...ale sam Mateusz zaproponował, ze połączymy [emoji846]
Będzie to w mojej firmie i juz rozmawialam z managerem restauracji jak wyglądają takie łączone imprezy...w sensie rodzina i młodzież...
Powiedział, że takie trwają najdłużej i często ludzie się bawią lepiej niż na weselach [emoji4]
Młodzież nie odwala głupot bo nie wypada a starszyzna nie chce być gorsza od mlodych i równo z nimi wywija na parkiecie [emoji106]

Więc się zdecydowaliśmy [emoji846] plus Miki ma teraz taka zgraną paczkę przyjaciół więc rozszerzymy imprezę.

A teraz jeszcze maleństwo [emoji16] tego się nie spodziewałam [emoji12][emoji3059]

Dzięki za kciuki, 2 egzaminy na 5 [emoji16][emoji3590] Jeszcze o 17 kolejny, ale tu już luzik :)

Dziś oficjalnie wkroczyłam w drugi trymestr, juhuuu! [emoji322][emoji16] I jak na złość złamał mi się ząb, będę musiała go usunąć, bo boli :( Któraś z Was usuwała zęba w ciąży? Wszystko było ok?
Nasze kciuki zaaiste działają [emoji3059] chociaż jakaś Twoja zasługa w wynikach też jest [emoji6]
Gratulacje [emoji3590]

Chłopakom przez cały okres dzieciństwa wyprawilismy dla kolegów może z 3-4 razy każdemu...
Obaj z lutego...ja również... więc musielibyśmy kredyty brać [emoji4]

Nie wyprawialam 40 bo jakoś tak nastroju nie było chyba...ale sam Mateusz zaproponował, ze połączymy [emoji846]
Będzie to w mojej firmie i juz rozmawialam z managerem restauracji jak wyglądają takie łączone imprezy...w sensie rodzina i młodzież...
Powiedział, że takie trwają najdłużej i często ludzie się bawią lepiej niż na weselach [emoji4]
Młodzież nie odwala głupot bo nie wypada a starszyzna nie chce być gorsza od mlodych i równo z nimi wywija na parkiecie [emoji106]

Więc się zdecydowaliśmy [emoji846] plus Miki ma teraz taka zgraną paczkę przyjaciół więc rozszerzymy imprezę.

A teraz jeszcze maleństwo [emoji16] tego się nie spodziewałam [emoji12][emoji3059]
Ja powiem Ci, ze ja nigdy nie mialam imprezy urodzinowej, pewnie dlatego ze wypadaja w srodek wakacji. Zawsze tylko w malutkim gronie w domu albo w restauracji. I slubu nie bylo, czyli wesela tez nie i tak prawde mowiac to troche mi przykro, ze nigdy nie mialam jakiejs fajnej imprezy i chyba dlatego teraz sie wysilam na urodziny corki 😅 Ostatnio byl temat Harry Potter wiec mi sie podobaly te przygotowania 😁

Super wiadomości [emoji3590]

Edit: mój mąż ogląda wózki dla bliźniąt...jedno jest mówię...a ten uparcie pokazuje mi bliźniacze lol
To ja nie mówiłam co sie ostatnio mojemu śniło😂 mowi ze powiesiłam na ścianie 5 kartek z imionami i pokazuje mu i mowie ze "to wszystkie twoje dzieci" 😂 ja mu mówię ze przeciez jedno a nie piecioraczki.
przerażony był😂
Najlepsze jest tez to, ze on nigdy żadnych snów nie zapamiętuje. Ten jednak zrobił na nim wrażenie 😂

reklama
Ja powiem Ci, ze ja nigdy nie mialam imprezy urodzinowej, pewnie dlatego ze wypadaja w srodek wakacji. Zawsze tylko w malutkim gronie w domu albo w restauracji. I slubu nie bylo, czyli wesela tez nie i tak prawde mowiac to troche mi przykro, ze nigdy nie mialam jakiejs fajnej imprezy i chyba dlatego teraz sie wysilam na urodziny corki [emoji28] Ostatnio byl temat Harry Potter wiec mi sie podobaly te przygotowania [emoji16]
No to też będą moje pierwsze... [emoji846]
Też połącz jeśli możesz - będziesz miała co wspominać [emoji846]

Do góry