reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

Gratuluję! a mówiłaś że nic nie wiesz ;)
Mnie czeka leczenie kanałowe i zaczynam się poważnie zastanawiać czy nie wyrwac siódemki zamiast leczyc jest w fatalnym stanie a leczenie wszystkich zebów które mam do zrobienia zrujnuje mnie finansowo, nie byłam na to kompletnie przygotowana a wiekszość oszczędności poszło jak poobcinali nam pensje w czasie pandemii ;/ moja mama miała wyrywanego zęba w ciąży i wszystko było ok.

Zawsze mi się wydaje, że nic nie wiem 😬 A potem się jakoś udaje, powiem szczerze że czasem dużym fartem :p

Ja mam też kilka zębów do zrobienia, niby można na NFZ, ale ostatnio jak mi na fundusz zrobili, to po roku musiałam usunąć 😕 A koszty są makabryczne 🙈 Jak doliczyć ginekologa, okulistę i wszystkie badania... To lepiej nie liczyć xD

reklama
Dziewczyny która z Was pisała że używa krem bepanthen baby , jest ich kilka rodzaji który jest najlepszy ? Chce zamówić witaminy ,bo o 20zl tańsze niż w aptece stacjonarne .I dokupić parę rzeczy.
Ja używam jak mały się mocno odparzy bephanten baby maść, jest tłustszy od kremu. Jest jeszcze fajny tani zamiennik bephantenu -Belantan tylko ostatnio nie mogę go nigdzie kupic

Zawsze mi się wydaje, że nic nie wiem 😬 A potem się jakoś udaje, powiem szczerze że czasem dużym fartem :p

Ja mam też kilka zębów do zrobienia, niby można na NFZ, ale ostatnio jak mi na fundusz zrobili, to po roku musiałam usunąć 😕 A koszty są makabryczne 🙈 Jak doliczyć ginekologa, okulistę i wszystkie badania... To lepiej nie liczyć xD
mi się udało ostatnio przyoszczędzić na badaniach, na część uprosiłam interniste o skierowanie :D W sumie prywatnie zrobiłam wymaz i 4 badania z krwi, koszt i tak troszkę ponad 200zł + gin 120 wiec i tak bardzo dobra cena jak na moje miasto. Teraz dogadałam się z moją ginekolog że będę do niej chodzić prywatnie a badania będzie mi wypisywać na NFZ bo przyjmuje w przychodni. Normalnie na NFZ do niej dostałabym się dopiero w okolicach października :p

No ja juz sie zastanawiam jak to bedzie z urodzinami, bo teraz dziecie bedzie grudniowe a Susanna jest styczniowa. Ale chyba poki chyba nie bede laczyc bo za duza roznica wieku. Tutaj zwykle wszyscy wynajmuja sale z parkiem zabaw dla dzieci, zaprasza sie najczesciej cala klase plus rodzic, czasem rodzenstwo. Zwykle kolo 50 osob, wiec sala + dekoracja + picie i jedzenie + prezenciki dla wszystkich dzieci, itd mnie kosztowalo ok 400€, ale sa i takie mamy co biora catering, animatorow, dekoracje salí i wtedy to juz jest ok 1000€.
Chłopakom przez cały okres dzieciństwa wyprawilismy dla kolegów może z 3-4 razy każdemu...
Obaj z lutego...ja również... więc musielibyśmy kredyty brać [emoji4]

Nie wyprawialam 40 bo jakoś tak nastroju nie było chyba...ale sam Mateusz zaproponował, ze połączymy [emoji846]
Będzie to w mojej firmie i juz rozmawialam z managerem restauracji jak wyglądają takie łączone imprezy...w sensie rodzina i młodzież...
Powiedział, że takie trwają najdłużej i często ludzie się bawią lepiej niż na weselach [emoji4]
Młodzież nie odwala głupot bo nie wypada a starszyzna nie chce być gorsza od mlodych i równo z nimi wywija na parkiecie [emoji106]

Więc się zdecydowaliśmy [emoji846] plus Miki ma teraz taka zgraną paczkę przyjaciół więc rozszerzymy imprezę.

A teraz jeszcze maleństwo [emoji16] tego się nie spodziewałam [emoji12][emoji3059]

Dzięki za kciuki, 2 egzaminy na 5 [emoji16][emoji3590] Jeszcze o 17 kolejny, ale tu już luzik :)

Dziś oficjalnie wkroczyłam w drugi trymestr, juhuuu! [emoji322][emoji16] I jak na złość złamał mi się ząb, będę musiała go usunąć, bo boli :( Któraś z Was usuwała zęba w ciąży? Wszystko było ok?
Nasze kciuki zaaiste działają [emoji3059] chociaż jakaś Twoja zasługa w wynikach też jest [emoji6]
Gratulacje [emoji3590]

Chłopakom przez cały okres dzieciństwa wyprawilismy dla kolegów może z 3-4 razy każdemu...
Obaj z lutego...ja również... więc musielibyśmy kredyty brać [emoji4]

Nie wyprawialam 40 bo jakoś tak nastroju nie było chyba...ale sam Mateusz zaproponował, ze połączymy [emoji846]
Będzie to w mojej firmie i juz rozmawialam z managerem restauracji jak wyglądają takie łączone imprezy...w sensie rodzina i młodzież...
Powiedział, że takie trwają najdłużej i często ludzie się bawią lepiej niż na weselach [emoji4]
Młodzież nie odwala głupot bo nie wypada a starszyzna nie chce być gorsza od mlodych i równo z nimi wywija na parkiecie [emoji106]

Więc się zdecydowaliśmy [emoji846] plus Miki ma teraz taka zgraną paczkę przyjaciół więc rozszerzymy imprezę.

A teraz jeszcze maleństwo [emoji16] tego się nie spodziewałam [emoji12][emoji3059]
Ja powiem Ci, ze ja nigdy nie mialam imprezy urodzinowej, pewnie dlatego ze wypadaja w srodek wakacji. Zawsze tylko w malutkim gronie w domu albo w restauracji. I slubu nie bylo, czyli wesela tez nie i tak prawde mowiac to troche mi przykro, ze nigdy nie mialam jakiejs fajnej imprezy i chyba dlatego teraz sie wysilam na urodziny corki 😅 Ostatnio byl temat Harry Potter wiec mi sie podobaly te przygotowania 😁

Super wiadomości [emoji3590]

Edit: mój mąż ogląda wózki dla bliźniąt...jedno jest mówię...a ten uparcie pokazuje mi bliźniacze lol
To ja nie mówiłam co sie ostatnio mojemu śniło😂 mowi ze powiesiłam na ścianie 5 kartek z imionami i pokazuje mu i mowie ze "to wszystkie twoje dzieci" 😂 ja mu mówię ze przeciez jedno a nie piecioraczki.
przerażony był😂
Najlepsze jest tez to, ze on nigdy żadnych snów nie zapamiętuje. Ten jednak zrobił na nim wrażenie 😂

reklama
Ja powiem Ci, ze ja nigdy nie mialam imprezy urodzinowej, pewnie dlatego ze wypadaja w srodek wakacji. Zawsze tylko w malutkim gronie w domu albo w restauracji. I slubu nie bylo, czyli wesela tez nie i tak prawde mowiac to troche mi przykro, ze nigdy nie mialam jakiejs fajnej imprezy i chyba dlatego teraz sie wysilam na urodziny corki [emoji28] Ostatnio byl temat Harry Potter wiec mi sie podobaly te przygotowania [emoji16]
No to też będą moje pierwsze... [emoji846]
Też połącz jeśli możesz - będziesz miała co wspominać [emoji846]

Do góry