reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

Dzięki za kciuki, 2 egzaminy na 5 😁❤ Jeszcze o 17 kolejny, ale tu już luzik :)

Dziś oficjalnie wkroczyłam w drugi trymestr, juhuuu! 🎉😁 I jak na złość złamał mi się ząb, będę musiała go usunąć, bo boli :( Któraś z Was usuwała zęba w ciąży? Wszystko było ok?

Super, gratuluję 💞
Ja dziś również oficjalnie drugi trymestr rozpoczęty, 14+0 😊
Co do zębów, to ja nie usuwałam w ciąży ale ponoć ten drugi trymestr jest na to najlepszy 😊

reklama
Dzięki za kciuki, 2 egzaminy na 5 😁❤ Jeszcze o 17 kolejny, ale tu już luzik :)

Dziś oficjalnie wkroczyłam w drugi trymestr, juhuuu! 🎉😁 I jak na złość złamał mi się ząb, będę musiała go usunąć, bo boli :( Któraś z Was usuwała zęba w ciąży? Wszystko było ok?
Gratuluję! a mówiłaś że nic nie wiesz ;)
Mnie czeka leczenie kanałowe i zaczynam się poważnie zastanawiać czy nie wyrwac siódemki zamiast leczyc jest w fatalnym stanie a leczenie wszystkich zebów które mam do zrobienia zrujnuje mnie finansowo, nie byłam na to kompletnie przygotowana a wiekszość oszczędności poszło jak poobcinali nam pensje w czasie pandemii ;/ moja mama miała wyrywanego zęba w ciąży i wszystko było ok.

Wow piękny [emoji3059]
Ja nie robię takiej imprezy chociaż każda okazja dobra by się nawcinac [emoji16]
Jestem raczej aspołeczna niestety... ograniczyłam się do informowania koleżanek via messenger [emoji12]
I tak będę robić dalej [emoji4]

No i skoro dziecko nieplanowane to i budżetu na dziecko brak [emoji12] trzeba przyoszczedzic..

A właśnie sobie uswiadomilam, że w lutym mamy wielką imprezę zarezerwowaną w lokalu...Mati 18, Miki 16 i ja 41...chyba jeszcze chrzciny dorzucę co by taniej było... goście Ci sami plus kilkunastu nastolatków hehe...ale co tam [emoji6]
Ja też żadnego baby shower nie robie i nikt mi nie zrobi :p nie lubię i nie uznaję takich imprez :) a koleżanki pewnie odwiedzą przed i po porodem ale to będzie zwykłe spotkanie :)

Ha ha..ja tak po stracie Amelki jak zaszłam w ciążę i okazało sie, ze chłopak to aż do końca miałam nadzieję, że co nieco mu odpadnie miedzy nogami 😆a teraz czuję, że będzie chłopak ciekawe czy mnie intuicja zawiedzie czy nie...
A ja nie mam intuicji ani żadnych "życzeń" co do płci, będę się cieszyć z każdego byle było zdrowe ❤ chociaż ciekawa jestem czy na piątkowych prenatalnych coś zobaczy i mi powie :) będzie wtedy 12+2 myślicie, że może być za wcześnie?

Dzięki za kciuki, 2 egzaminy na 5 😁❤️ Jeszcze o 17 kolejny, ale tu już luzik :)

Gratuluje egzaminów 😁 kurczę z zębem nie pomogę :( i współczuje

@sandra_91 jakiś czas temu pisałaś że masz zęba do leczenia kanałowego. Wiesz może czy ten dentysta do którego chodzisz na Żeromskiego wykonuje leczenie kanałowe kobietą w ciąży na nfz ? mój niestety powiedział mi że jedynie prywatnie a czytałam że kobietą w ciąży przysługuje bezplatne leczenie kanałowe wszystkich zębów a nie tylko od 1-3, nie mówił mi nic ze nie ma już funduszy więc nie wiem czy nie próbuje mnie naciągnąć.

reklama
Dziewczyny która z Was pisała że używa krem bepanthen baby , jest ich kilka rodzaji który jest najlepszy ? Chce zamówić witaminy ,bo o 20zl tańsze niż w aptece stacjonarne .I dokupić parę rzeczy.

Do góry