reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

Prosze bardzo [emoji6] chociaz troche glupio mi tu tak spamowac. Taki torcik na Baby Shower. Ktoras z Was bedzie robic Taka impreze?
Zobacz załącznik 1132608
Wow piękny [emoji3059]
Ja nie robię takiej imprezy chociaż każda okazja dobra by się nawcinac [emoji16]
Jestem raczej aspołeczna niestety... ograniczyłam się do informowania koleżanek via messenger [emoji12]
I tak będę robić dalej [emoji4]

No i skoro dziecko nieplanowane to i budżetu na dziecko brak [emoji12] trzeba przyoszczedzic..

A właśnie sobie uswiadomilam, że w lutym mamy wielką imprezę zarezerwowaną w lokalu...Mati 18, Miki 16 i ja 41...chyba jeszcze chrzciny dorzucę co by taniej było... goście Ci sami plus kilkunastu nastolatków hehe...ale co tam [emoji6]

reklama
Ja jeszcze nie wiem bo prenatalne w czwartek ale my z mężem bardzo chcemy trzeciego chlopca :) nie dlatego że mam rzeczy bo wszystko porozdawalam ale po prostu ja się czuję chlopakową mamą :) staram się oczywiście wyobrażać sobie w głowie sytuację gdyby jednak to mała dziołcha była i już to zaakceptowałam ale jednak liczę na synusia :)

Patrzcie jakie my wszystkie jesteśmy różne 😁 Ja za to bardzo pragnę córeczki i boję się szczerze jak zareaguje, jak jednak okaże się chłopcem 🙈

Wow piękny [emoji3059]
Ja nie robię takiej imprezy chociaż każda okazja dobra by się nawcinac [emoji16]
Jestem raczej aspołeczna niestety... ograniczyłam się do informowania koleżanek via messenger [emoji12]
I tak będę robić dalej [emoji4]

No i skoro dziecko nieplanowane to i budżetu na dziecko brak [emoji12] trzeba przyoszczedzic..

A właśnie sobie uswiadomilam, że w lutym mamy wielką imprezę zarezerwowaną w lokalu...Mati 18, Miki 16 i ja 41...chyba jeszcze chrzciny dorzucę co by taniej było... goście Ci sami plus kilkunastu nastolatków hehe...ale co tam [emoji6]
No ja juz sie zastanawiam jak to bedzie z urodzinami, bo teraz dziecie bedzie grudniowe a Susanna jest styczniowa. Ale chyba poki chyba nie bede laczyc bo za duza roznica wieku. Tutaj zwykle wszyscy wynajmuja sale z parkiem zabaw dla dzieci, zaprasza sie najczesciej cala klase plus rodzic, czasem rodzenstwo. Zwykle kolo 50 osob, wiec sala + dekoracja + picie i jedzenie + prezenciki dla wszystkich dzieci, itd mnie kosztowalo ok 400€, ale sa i takie mamy co biora catering, animatorow, dekoracje salí i wtedy to juz jest ok 1000€.

Też bym chciała dziewczynkę i tak czułam do 13 tygodnia. Teraz na 85% będzie chłop więc szansa jeszcze jest 😁
Ha ha..ja tak po stracie Amelki jak zaszłam w ciążę i okazało sie, ze chłopak to aż do końca miałam nadzieję, że co nieco mu odpadnie miedzy nogami 😆a teraz czuję, że będzie chłopak ciekawe czy mnie intuicja zawiedzie czy nie...

Dzięki za kciuki, 2 egzaminy na 5 😁❤️ Jeszcze o 17 kolejny, ale tu już luzik :)

Dziś oficjalnie wkroczyłam w drugi trymestr, juhuuu! 🎉😁 I jak na złość złamał mi się ząb, będę musiała go usunąć, bo boli :( Któraś z Was usuwała zęba w ciąży? Wszystko było ok?
Gratuluję znanych egzaminów😊.Wiem na pewno ze można leczyć ,ale wyrywać hmmm....

Dzięki za kciuki, 2 egzaminy na 5 😁❤ Jeszcze o 17 kolejny, ale tu już luzik :)

Dziś oficjalnie wkroczyłam w drugi trymestr, juhuuu! 🎉😁 I jak na złość złamał mi się ząb, będę musiała go usunąć, bo boli :( Któraś z Was usuwała zęba w ciąży? Wszystko było ok?

Moja koleżanka usuwała 8kę w 5miesiącu. Mówiła, że nic nie czuła tylko jak znieczulenie przestało działać to bolało i Apap średnio pomagał.

reklama
Też bym chciała dziewczynkę i tak czułam do 13 tygodnia. Teraz na 85% będzie chłop więc szansa jeszcze jest 😁

U mnie na prenatalnych powiedział, że dla niego dziewczynka (nie mówił procentowo). Teraz idę do mojego 30.06 i mam nadzieję że mi powie. Potwierdzi lub nie 🙈

Do góry