reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

Dzień dobry Dziewczyny! 😊 Ja dziś po południu mam wyczekiwaną wizytę, zobaczę bobo po prawie 4 tygodniach. Jak zawsze radość pomieszana z niepokojem.
Od dłuższego czasu mam niczym nieuzasadnione obniżenie nastroju, chodzę smutna, prawie się nie odzywam i ciągle łapię doła. Aż mi głupio bo jestem naprawdę szczęśliwa i wszystko dobrze się układa a tu taki smutas we mnie siedzi. Aż męża musiałam wczoraj przekonywać, że on nic złego nie zrobił bo biedny myślał, że to na niego zła jestem i dlatego się nie odzywam. Od wczoraj czuję się lepiej bo zrobiliśmy sobie randkę na mieście, spacer, naleśniki, lody a na koniec piwko bezalkoholowe w barze 😊 Ale te smutki dały mi do myślenia i postanowiłam że jeżeli dziś na badaniu będzie wszystko dobrze to od poniedziałku wracam do pracy. Teraz mam L4, na początku dostałam bo musiałam leżeć po krwawieniu a potem już mi przedłużała lekarka i nie protestowałam bo w firmie zaczęli obniżać pensje przez Covid i miałabym zmniejszoną podstawę do macierzyńskiego.
Prawda jest taka, że nie lubię tej roboty, ale czuję że muszę wrócić do ludzi i zająć głowę myślami nie tylko o ciąży. Szef ma luz i nie naciska na powrót, obiecał też że o obniżeniu pensji już nie ma mowy, ale i tak bardziej dla siebie chcę wrócić, żeby nie oszaleć w domu. Ale oczywiście najważniejsze dziś bobo na wizycie i żeby z nią/nim wszystko było w porządku 😊

reklama
Ja znów tak na szybko. Siedzę w ogrodzie bo tu zasięg najlepszy ale już mi 3 razy post usunęło... za to ptaszki mi nad głowa ćwierkają wiec nawet nie sposób się denerwować.

@niemandin spóźnione ale szczere wszystkiego naj najlepszego! Spełnienia marzeń, dużo zdrowia, radości z tej ciąży, z dziecięcia ale i we wszystkich innych obszarach życia tez!

Ja dziś nie śpię od 7 ze stresu przed wizyta u teściów. U mnie poszło lekko, cudnie wręcz. Ale tez oni mnie znaja od 30 lat to i wiedza, ze pewnych rzeczy nie zdzierżę nawet jeśli obiektywnie są miłe ;p
Ach w ogóle tata podobno 4 dni przed naszym przyjazdem się zrobił sentymentalny, wspominał dzieciństwo moje i siostry. Takie przeczucia ;)

A w ogóle kupiłam sobie w outlecie płaszcz ciążowy za 50zl z asosa. Nowka sztuka tylko kilka sezonów do tylu. Stwierdziłam, ze szkoda mi będzie kilka stow dać na jesieni a teraz na wiosnę eleganckie wyprzedaże :D

Hej dziewczyny, cieszę się że do Was dołączyłam 😊 to moja pierwsza ciąża, termin mam na 1.12 więc aktualnie 16tc 😊 wszystko super ale jak Wy radzicie sobie z myślami związanymi np ze zdrowiem dziecka? U mnie wszystkie wyniki i usg super a jednak czasem nachodzą mnie wyrzuty jak coś zjem czy nie szkodzę dziecku 😂 oszaleć idzie! Nacodzien prowadzę ogólnie bezstresowe i spokojne życie, czasem jednak w obawie o dobra maluszka nachodzą mnie takie głupoty.... Dajcie znać jak to jest u Was myślę że wielu nam pomoże takie podzielenie się jak to jest u innych mam. Życzę Wam sloncznego weekendu 😊

Ja mam termin na 8.12 ale chciałabym urodzić w listopadzie. Wiadomo że nie chce wczesniaka, ale na święta już by był dużą kluchą😁 ale pomarzyć sobie mogę
Wcześniak jest do 37+6 tc. Przyjmuje się że dziecko urodzone na dwa tygodnie przed terminem jest donoszone wiec jak najbardziej mogłabyś rodzić na sam koniec listopada :) Ja już wiem że bede rodzić tydzień- dwa przed terminem bo będę mieć CC

Hej dziewczyny 😍 na dworze jest upalnie. Dzisiaj wybieram się na zakupy od 1 raz od dłuższego czasu 😍 jutro rocznica 50 ślubu dziadków i oprócz prezentu mam zamiar kupić niebieskie buciki 😍 wydaje mi się że będą mieli fajna pamiątkę 😁

Hej Dziewczyny 😊 noc była dobra Córeczka przespała pięknie. Mnie dzisaj plecy bolą nie wiem od czego mam tylko nadzieję że korzonki mnie nie siekna 😅 Teraz Córeczka na drzemke bo już padnięta 🤷‍♀️ normalnie idzie spać o 12 ale tu cały dzień biega po polu to i może się zmęczyła 😅 my dzisaj gril Mąż ma urodziny także dzisaj świętujemy ja oczywiście przy piwku bezalkoholowym 😁 miłego dnia! ❤️

Łajza lekarka z pakietu prv mi dziś nie robila usg i nie mam nowego zdjęcia fasolki! Badala tylko tętno 😭 (ktore jest idealne na szczęście). Za tydzień mam lekarza na nfz (ktory zdjęć nie drukuje), to się dowiem wtedy ile już urosła no i by pasowało się na polowkowe juz umówić, bo jutro zaczynam 16tc :) Wy się juz poumawialuscie? Jesli tak to w ktorym tygodniu?
Ja mam jakas wizyte za tydzien w szpitalu, ale szczerze nawet nie wiem co mi tam beda robic. Ale moze jak tam pojde to mi dadza juz termin polowkowego, bo tez tam w szpitalu bede miec. Szkoda, ze nie udalo Ci sie podgladnac bejbika, ale dobrze, ze wszystko jest w porzadku 👍😊

Ja dzis sie przemeczylam cala noc, znowu ta cholerna migrena 😥😥😥 i nadal mnie boli.

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ✊😘

Łajza lekarka z pakietu prv mi dziś nie robila usg i nie mam nowego zdjęcia fasolki! Badala tylko tętno 😭 (ktore jest idealne na szczęście). Za tydzień mam lekarza na nfz (ktory zdjęć nie drukuje), to się dowiem wtedy ile już urosła no i by pasowało się na polowkowe juz umówić, bo jutro zaczynam 16tc :) Wy się juz poumawialuscie? Jesli tak to w ktorym tygodniu?
Ja mam właśnie za tydzień wizytę u swojego i mam nadzieje, ze mi zrobi usg abym mogła podejrzeć malenstwo 🙏🏼❤️ Ja już się zapisałam na połówkowe na 16 lipca to będzie 20 tc.

reklama

Szkoda,że nie mogłaś podglądać maluszka.
Ja powinnam miec badanie połówkowe. W 18 tyg. ale ze wzgledu na wyjazd ,będzie w 17 +5 czyli 10.07 :) pozniej jeszcze zrobię sobie prywatnie w Polsce w 20 tyg.

Ogólnie chyba od 18-22 tyg sie robi :)

Do góry