Oj znam ten ból... ja mam problemy z kręgosłupem już parenaście lat, i raz na rok, 1,5 jak mnie sieknie to katastrofa. I właśnie mnie dopadło w 5 tyg. ciąży...i porażka bo ani tabletki, ani żadnych prądów tylko tejpy do nalejenia. Po 5 dniach popuściło. A najgorsze, ze dwulatek w domu i to ciągle wołający " mamo ręce".Hej Dziewczyny noc była dobra Córeczka przespała pięknie. Mnie dzisaj plecy bolą nie wiem od czego mam tylko nadzieję że korzonki mnie nie siekna Teraz Córeczka na drzemke bo już padnięta normalnie idzie spać o 12 ale tu cały dzień biega po polu to i może się zmęczyła my dzisaj gril Mąż ma urodziny także dzisaj świętujemy ja oczywiście przy piwku bezalkoholowym miłego dnia! ❤
reklama
Precelka25
Fanka BB :)
Najlepiej robić między 21t0d a 22t6d ponieważ wtedy najlepiej wszystko widać.Szkoda,że nie mogłaś podglądać maluszka.
Ja powinnam miec badanie połówkowe. W 18 tyg. ale ze wzgledu na wyjazd ,będzie w 17 +5 czyli 10.07 pozniej jeszcze zrobię sobie prywatnie w Polsce w 20 tyg.
Ogólnie chyba od 18-22 tyg sie robi
Precelka25
Ja mam wizytę 19 czerwca a połówkowe 28.07, równo 21 tydzień
Asia Kasia
Hej Dziewczyny noc była dobra Córeczka przespała pięknie. Mnie dzisaj plecy bolą nie wiem od czego mam tylko nadzieję że korzonki mnie nie siekna Teraz Córeczka na drzemke bo już padnięta normalnie idzie spać o 12 ale tu cały dzień biega po polu to i może się zmęczyła my dzisaj gril Mąż ma urodziny także dzisaj świętujemy ja oczywiście przy piwku bezalkoholowym miłego dnia!
Martaa24
A ja miałam dzisiaj jakieś głupie sny. Jak teraz o tym myślę, to wydaje mi się śmieszne, ale w nocy takie nie było XD śniło mi się, że miałam jakieś plamienia, pojechałam do lekarza, a tam okazało się, że oprócz tego pęcherza płodowego, w którym jest dziecko, to nad nim zrobił się jeszcze jeden i jakieś wnętrzności dziecka tam się oddzielliły i trzeba było robić mu stomię xdd dajcie spokój co ja mam w tej głowie.
U mnie dzisiaj duszno, padało już dwa razy, ogólnie nic ciekawego ;p
Mi babka na prenatalnych powiedziała, żebym przyszła w pierwszym tygodniu lipca na połówkowe, to mój 18 tydzień, ale wg usg jeśli dziecko dalej będzie większe to jestem jakby tydzień do przodu czyli coś ok 19.
U mnie dzisiaj duszno, padało już dwa razy, ogólnie nic ciekawego ;p
Mi babka na prenatalnych powiedziała, żebym przyszła w pierwszym tygodniu lipca na połówkowe, to mój 18 tydzień, ale wg usg jeśli dziecko dalej będzie większe to jestem jakby tydzień do przodu czyli coś ok 19.
Akuku
Witam I o zdrowie pytam
@niemandin 100 lat, zdrówka i spełnienia marzeń.
@Asia Kasia dobrze że wszystko się dobrze skończyło z tym usg. Ps przed ust zjedz coś słodkiego może zeby I dzidzi energii dodało.
Nie było mnie 2 dni. Wczoraj nadrobilam. Wszystko.. stanowczo za duzo piszecie
Gratuluję wizytujacym
Kciuki za dziś jeśli ktoś wizytuje.
Mi przyjaciółka (fryzjerka) zrobila wlosy, laminacji rzes, peeling twarzy i bawi. Czuje się jak po spa
I 3 dni mialam na noc moja 5 latke A wczoraj do tego 6.5 letniego synka - ona ma Core wiec wie wyjawili.
Dziś 4 dzień spędzimy wspólnie zaraz do niej jadę. Uff
Miłego dnia.
@niemandin 100 lat, zdrówka i spełnienia marzeń.
@Asia Kasia dobrze że wszystko się dobrze skończyło z tym usg. Ps przed ust zjedz coś słodkiego może zeby I dzidzi energii dodało.
Nie było mnie 2 dni. Wczoraj nadrobilam. Wszystko.. stanowczo za duzo piszecie
Gratuluję wizytujacym
Kciuki za dziś jeśli ktoś wizytuje.
Mi przyjaciółka (fryzjerka) zrobila wlosy, laminacji rzes, peeling twarzy i bawi. Czuje się jak po spa
I 3 dni mialam na noc moja 5 latke A wczoraj do tego 6.5 letniego synka - ona ma Core wiec wie wyjawili.
Dziś 4 dzień spędzimy wspólnie zaraz do niej jadę. Uff
Miłego dnia.
EvilDesiree
Witamy [emoji846] gratulacje [emoji3590]Hej dziewczyny, cieszę się że do Was dołączyłam [emoji4] to moja pierwsza ciąża, termin mam na 1.12 więc aktualnie 16tc [emoji4] wszystko super ale jak Wy radzicie sobie z myślami związanymi np ze zdrowiem dziecka? U mnie wszystkie wyniki i usg super a jednak czasem nachodzą mnie wyrzuty jak coś zjem czy nie szkodzę dziecku [emoji23] oszaleć idzie! Nacodzien prowadzę ogólnie bezstresowe i spokojne życie, czasem jednak w obawie o dobra maluszka nachodzą mnie takie głupoty.... Dajcie znać jak to jest u Was myślę że wielu nam pomoże takie podzielenie się jak to jest u innych mam. Życzę Wam sloncznego weekendu [emoji4]
Ja mam cały czas obawy ale jestem jeszcze przed prenatalnymi...
W ogóle w tej ciąży to o wiele bardziej panikuję niż w dwóch poprzednich [emoji6]
Nocusia89:)
Ja wizytę mam we wtorek i wtedy będziemy zapewne się umawiac na połówkowe ale sądzę że to będzie za miesiąc bo teraz mam 15+1
Asia Kasia
Oj tak korzonki to coś okropnego zmagam. Się z tym od 10 lat także wiem co to za ból ale Matką leży coreczka dziadków wykorzystuje także leżę na leżaku i się relaksujeOj znam ten ból... ja mam problemy z kręgosłupem już parenaście lat, i raz na rok, 1,5 jak mnie sieknie to katastrofa. I właśnie mnie dopadło w 5 tyg. ciąży...i porażka bo ani tabletki, ani żadnych prądów tylko tejpy do nalejenia. Po 5 dniach popuściło. A najgorsze, ze dwulatek w domu i to ciągle wołający " mamo ręce".
reklama
Też nie mogę doczekać się prenatalnych jeszcze tydzieńWitamy [emoji846] gratulacje [emoji3590]
Ja mam cały czas obawy ale jestem jeszcze przed prenatalnymi...
W ogóle w tej ciąży to o wiele bardziej panikuję niż w dwóch poprzednich [emoji6]