reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

Ja instagrama mam tylko z tortami [emoji6]

Przykro mi, ze macie takie problemy z tesciami. Ja mam fajnych tesciow, sa rozwiedzeni, wiec jak do nas przylatuja to osobno, a jak my lecimy do Wloch to zawsze pare dni u tesciowej i pare u tescia. Tesciowa jest spokojna, teraz mieszka sama w domu nad morzem. Za to z tesciem to zawsze sie spotykamy w mieszkaniu prababci, a tam zawsze jest gwarno i tloczno, taka prawdziwa, typowa, wloska rodzina, gdzie wszystko sie kreci w okol jedzenia [emoji23] a prababcia to w ogole jak szefowa mafii haha wszystkich ustawia. Ostatnio sobie zalozyla strone na fejsbuku a ma 90 lat [emoji16] Tylko jak sie nasza corka urodzila, to byla zazdrosna, ze juz nie jest w centrum uwagi [emoji23]
Tu moj m z bratem i babcia
Zobacz załącznik 1131834
No powiem Ci, że porównanie z mafią trafne [emoji1787][emoji81]
Babcia świetna musi być [emoji3059] a chłopaki yummy [emoji106]

reklama
Koleżanki! :) Siostra mi sprzedała info że już w ciąży można założyć konto Rossnę! w Rossmanie i od razu mieć 3% zniżki na zakupy które może urosnąć do 10%. Ja właśnie na ściągnietej aplikacji Rossmana sobie dodałam to , wystarczy podać datę porodu :) i wtedy się kumulują rabaty - te z "gazetki" plus ten z Rossnę i można sporo zaoszczędzić, oni tam mają sporo produktów które mogą nam się przydać, oprócz pieluch, kosmetyków, jedzonka dla bobasów wypatrzyłam na przykład wielorazowe wkładki laktacyjne :) są też oczywiście jednorazowe, ale jest sporo produktów eko, a i nawet ta Mustele na rozstępy w ciąży mają!

Też jestem ciekawa jak to jest... również mam wyjątkowo piękną cerę i ogolnie jakoś tak lepiej wyglądam [emoji3059] oby tak zostało
A ja juz patrzeć na siebie nie mogę ;( cala twarz w pryszczach, dekolt na ramionach i miedzy łopatkami tez sie zdarzają.
Mialam do nich skłonności jako nastolatka ale potem na tabletkach anty jeden syf na miesiąc to był już wysyp.. potem plastry anty i trochę więcej no ale teraz to tragedia.
Jeszcze odrost na włosach ogromny ale grzecznie czekam z farbowaniem.
Wy macie takie piękne brzuszki a u mnie chyba sam tluszcz sie zbiera ;(
Ale jakimś cudem na diecie bogatej w żelki i czekoladę zeszlam 0.7kg :) czyli od poczatku ciazy dopiero 1.3kg na + a mamy 13+5 także nienajgorzej

Ja nie wierzę ani w przesady ani w witaminy. W ciąży z synem wyglądałam okropnie a mówi się, że to córka odbiera matce urodę. Witaminy oczywiście brałam 😉
To co obstawiasz w takim razie? Moze hormony, sama nie wiem 😉
Koleżanki! :) Siostra mi sprzedała info że już w ciąży można założyć konto Rossnę! w Rossmanie i od razu mieć 3% zniżki na zakupy które może urosnąć do 10%. Ja właśnie na ściągnietej aplikacji Rossmana sobie dodałam to , wystarczy podać datę porodu :) i wtedy się kumulują rabaty - te z "gazetki" plus ten z Rossnę i można sporo zaoszczędzić, oni tam mają sporo produktów które mogą nam się przydać, oprócz pieluch, kosmetyków, jedzonka dla bobasów wypatrzyłam na przykład wielorazowe wkładki laktacyjne :) są też oczywiście jednorazowe, ale jest sporo produktów eko, a i nawet ta Mustele na rozstępy w ciąży mają!
Brakuje mi tu Rossmana 😥

Założyłam sobie jakieś 3 tygodnie temu...i jeszcze nie byłam w Rossmannie od tamtej pory [emoji1787][emoji81]

Dziewczyny które już są mamami : stosowałyście wkładki laktacyjne? Jeśli tak to które. Wkrótce wyjeżdżam na wieś i będę miała ograniczony dostęp do sklepów i wolę się wcześniej zaopatrzyc.

Dziewczyny które już są mamami : stosowałyście wkładki laktacyjne? Jeśli tak to które. Wkrótce wyjeżdżam na wieś i będę miała ograniczony dostęp do sklepów i wolę się wcześniej zaopatrzyc.
Tak stosowałam, wszystkie po kolei jakie mi wpadły w ręce bo zawsze było coś nie tak. A to za małe i przeciekały, a to nie miały przylepca i mi tańczyły w staniku, a to za szorstkie i drażniły sutki . Nie pamiętam czy w ogóle któreś w końcu mi się sprawdziły 🤷 jakieś takie droższe że sklepu dzieciowego były dobre, ale czy to były Tommy Tipie, czy Lovi czy innej firmy to nie oamietam już. A może Johnsons? Człowiek takich rzeczy nie zapisywał a teraz by się przydało, eh.

Dziewczyny ja jestem cierpliwa, ale już mnie tak szlak trafia, że zaraz pewnie wybuchne... Moja teściowa wiadomo, bardzo pragnęła pierwszego wnuczątka, no ale ogolnie wiedziała ze sie staramy i juz wtedy mówiła zobaczysz, że to nie tak łatwo. Bum. Udalo sie sa pierwszym razem. Potem od początku, ze wszystko sie moze zdazyc.. Ze ta czy ta poronila.. Nie ma co sie cieszyc.. Mozesz stracic... Okej rozumiałam... Tłumaczyłam.
. Jestem juz 9 tydzien..10... 11...12.. Przeszlo mamo to zagrożenie najwieksze..
Prenatalne... Zdrowe mówię, chłopiec... Serce bije... Slucham codziennie... Czuje ruchy.. Ale nie kur.... Wszystko sie moze zdazyc... Jeszcze tyle czasu do rozwiązania... Juz nie wytrzymalam pare razy i mowie, ze szklanka do połowy pelna jest a nie pusta... Ale dalej ona swoje.. Do cholery kiedy można się cieszyc. Jak sie urodzi? A co jak bedzie jednak chore? Mam nie kochac? Juz mam dość... Ludzie mi gratulują, a ona wprost ze to tyle czasu ze wszystko sie moze stać... Ale ja juz mam 15 tydzien.. Jutro 16 zaczynam... Zaraz 5 miesiąc będzie... No ileż można.. Ona na pewno ma urojone w głowie, ze to przez to ze nie chodzimy do kosciola. Na pewno nas spotka kara boska. Sama nie wiem czy ona nie chce dla nas takiej kary..
Juz mi sie beczec chce serio.. Jestem cierpliwa.. Ale mam juz dość.
Współczuję tej sytuacji ale jeśli macie dobry kontakt z teściową to chyba bym jej wprost powiedziała, że ma przestać uprawiać to swoje czarnowidztwo bo Ty jesteś wszystkiego doskonale świadoma a takie jej gadanie powoduje, że się denerwujesz a stres w ciąży jest niewskazany i może zaszkodzić dziecku.

U mnie mąż od kilku dni jest przeziębiony i niestety chyba się zaraziłam bo boli mnie gardło i mam zatkany nos na szczęście na razie nie mam temperatury😞
O kurcze, zdrowia życzę dla Ciebie i męża.

Dziewczyny a podajcie swoje instagramy :D :D
Nie mam instagrama 🙈

To prawda :) Też zakładałam już w ciąży z synem.

To co obstawiasz w takim razie? Moze hormony, sama nie wiem 😉

Brakuje mi tu Rossmana 😥
Czasem czuję, że tam siedzi dziewczyna ;) ale nie ufam swojej intuicji w tym zakresie 😁🙈

Używalam roznych ale zawsze wybieralam z tych tanszych. Jak dobrze pamietam to najbardziej sprawdziły mi się Boboland chyba. Zamawiałam przy okazji innych zakupów z apteki Gemini. Powiem szczerze, że nie lubię wydawać dużo kasy na takie artykuly, które po kilku godzinach i tak lądują w koszu. Mi wystarczylo, że mnie nie drapały, byly w miarę chłonne i nie wystawały zza stanika.

reklama
Ja na początku kupiła Tommee T bo miały dobre opinie w necie. A później to już najtańsze brałam jakie były w rossmann czy gemini byle ich było dużo w opakowaniu bo non stop ze mnie cieklo a przecież i tak głównie siedziałam w domu i karmiłam wiec mi nie zależało. Przestało tak cieknąć może jak mała z 7 miesięcy skończyła.

Do góry