reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

Może dzidzia spała ? I dlatego tętno niskie ?
Wkleiłam z neta :

Serce maluszka bije bardzo szybko, zdecydowanie szybciej niż u dorosłych. Prawidłowe tętno płodu waha się w przedziale od 110 do 150 uderzeń na minutę. U dorosłych jest to dużo mniej, norma to 60 - 90 uderzeń na minutę.
Maluch ruszał się na usg... Więc nie spal...

reklama
Mój gin mnie wczoraj olał... Szukałam dziewczyny prywatnie ale albo nie ma lekarza albo ma ful pacjentek... W szpitalu powiedzieli żeby wykonać bete i zobaczyć czy spada... Na tym etapie niestety ale nic nie mogą zrobić tym bardziej że leki biorę... Wszystko może się zdarzyć a ja nie wiem co mam myśleć 😭😭😭
Jak to czy beta spada?! Oczywiście że spada! Bo najwyzsza jest w 11 tygodniu! Stąd najgorsze dolegliwości ciążowe i najbardziej uciążliwe wymioty są zwykle do 11 tygodnia. Potem beta spada bo jej rolę przejmuje łożysko. Więc wymioty powoli odpuszczają i zanikają po 13 tygodniu (zazwyczaj). Piszę co mi lekarz powiedziała. Nie badałabym bety skoro serduszko bije. Ja bym pojechała do innego szpitala na SOR skoro nie możesz znaleźć żadnego wolnego ginekologa. Mam w promieniu 30 kilometrów kilka szpitali więc na pewno bym skorzystała z ich opieki aż znalazłabym taki który by się przejął i mnie przyjął. Walcz kochana o tego dzidziusia i się nie poddawaj!

Ja już tez po , jestem zadowolona, wszystko szybko i sprawnie. Na początku USG, wiercioch nie chciał współpracować ale widać doświadczony dr sobie szybko poradził z pomiarami. Dzidziuś całe 7cm długości . Reszta pomiarów zgodna z terminem porodu . Po Usg pobrali krew na test Pappa. Badania miałam bezpłatne ze względu na wiek (35lat), trochę się obawiałam jak to będzie , ja taka”stara” .... ale dziś byłam tam najmłodsza 🙈🙈🙈
Wynik pappy dostanę poczta , po wcześniejszej telefonicznej informacji od dr .
Co do płci , nie był pewien wiec przemilczał 🙂
Po badaniach ustalili mi od razu termin badania połówkowego na sierpień. Teraz w przyszłym tyg mam kontrolna wizytę o swojego lekarza.
W którym tygodniu jesteś?

Mój gin mnie wczoraj olał... Szukałam dziewczyny prywatnie ale albo nie ma lekarza albo ma ful pacjentek... W szpitalu powiedzieli żeby wykonać bete i zobaczyć czy spada... Na tym etapie niestety ale nic nie mogą zrobić tym bardziej że leki biorę... Wszystko może się zdarzyć a ja nie wiem co mam myśleć 😭😭😭
To lec zrobić betę i szukaj kochana dalej lekarza jakiegoś moim zdaniem musza Cie przyjąć skoro zagrożona ciąża to w ogóle bez kolejki powinny Cię przyjąć. Walcz kochana i nie poddawaj się, trzeba być dobrej myśli ! Pamiętaj ze stres jeszcze gorzej wpływa na malenstwo :( trzymamy mocno kciuki za Was !

Jesteś pewna, że musisz pytać czy ktoś Cię przepuści? U mnie w laboratorium kobiety po prostu wchodzą nawet nie pytając. A ostatnio stałam w "ciążowej kolejce", były dwie - jedna dla "takich jak my",😁, druga dla pozostałych
. Nikt nic nie mówił - nawet jeśli, to nasze święte prawo. Tylko pod warunkiem, że labo udziela pierwszeństwa uprzywilejowanym, u mnie wołami napisane przy wejściu.
Pytałam pielęgniarkę tylko na krzywdę cukrową w ciąży bez kolejki w ciąży a tak to dobra wola innych

reklama
Do góry