reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

Jak to czy beta spada?! Oczywiście że spada! Bo najwyzsza jest w 11 tygodniu! Stąd najgorsze dolegliwości ciążowe i najbardziej uciążliwe wymioty są zwykle do 11 tygodnia. Potem beta spada bo jej rolę przejmuje łożysko. Więc wymioty powoli odpuszczają i zanikają po 13 tygodniu (zazwyczaj). Piszę co mi lekarz powiedziała. Nie badałabym bety skoro serduszko bije. Ja bym pojechała do innego szpitala na SOR skoro nie możesz znaleźć żadnego wolnego ginekologa. Mam w promieniu 30 kilometrów kilka szpitali więc na pewno bym skorzystała z ich opieki aż znalazłabym taki który by się przejął i mnie przyjął. Walcz kochana o tego dzidziusia i się nie poddawaj!
Moje objawy od początku były słabe a kiedy się nasiliły to na kilka dni... Od 10 tygodnia ustąpiły całkowicie już nawet cycki są miękkie... Jestem przerażona...

reklama
Moje objawy od początku były słabe a kiedy się nasiliły to na kilka dni... Od 10 tygodnia ustąpiły całkowicie już nawet cycki są miękkie... Jestem przerażona...

Asia Kasia
Ale ja w każdej ciąży nie miałam żadnych objawów... (zero mdłości, rzygania, bóli..nic) no może teraz cycki trochę bardziej były wrażliwe ale wydaje mi sie ,że brak objawów to nie jest wyznacznik ciąży

Mniejsza z objawami (każda z nas ma tu inne i z innym natężeniem a jednak każda jest w ciąży) chodziło mi o betę że teraz nie będzie miarodajną bo na tym etapie ciąży powinna już spadać. Po pierwsze włącz pozytywne myślenie (serduszko pika) po drugie włącz zadaniowość żeby za dużo nie myśleć (zaplanuj co teraz zrobisz i zrób to).

Asia Kasia
Ale ja w każdej ciąży nie miałam żadnych objawów... (zero mdłości, rzygania, bóli..nic) no może teraz cycki trochę bardziej były wrażliwe ale wydaje mi sie ,że brak objawów to nie jest wyznacznik
Niby wiem że każda ciąża inna... Lecz moja poroniona wyglądała tak samo a zdrowa ciąża z Córeczka miałam wszystkie możliwe objawy... Jadę dziewczyny na inny szpital tam gdzie jest Moja Pani doktor i liczę na to że nikt mnie z kwitkiem nie odeślę... Spakowałam w razie czego mała torbę na wypadek gdyby mnie chcieli zostawić... Nie dam. Się mam za sobą ciąże poroniona i przedwczesny poród..

Niby wiem że każda ciąża inna... Lecz moja poroniona wyglądała tak samo a zdrowa ciąża z Córeczka miałam wszystkie możliwe objawy... Jadę dziewczyny na inny szpital tam gdzie jest Moja Pani doktor i liczę na to że nikt mnie z kwitkiem nie odeślę... Spakowałam w razie czego mała torbę na wypadek gdyby mnie chcieli zostawić... Nie dam. Się mam za sobą ciąże poroniona i przedwczesny poród..
Dobrze! Bardzo dobrze! Jedź i walcz! A my tu trzymamy kciuki :) musi być dobrze!

Wypowiem sie co do detektora bo sama sie zastanawialam nad zakupem zeby coreczka mogla posluchac tetna, ale zmienilam zdanie po tym jak polozna szukajac tetna swoim detektorem nie mogla nic znalezc a bylam juz w 12tyg+ i na cito wysylala mnie do szpitala na usg zeby sprawdzic co z dzieckiem. Dlatego teraz wiem ze NIE KUPIE i juz, bo szkoda moich nerwow. Ta godzina niepewnosci w czekaniu na usg i prawie zeszlam na zawal, a co dopiero szukac w domu i sie stresowac, o nie nie... dlatego ja nie polecam

Trzymam mocno kciuki ♥

reklama
Tak trzymaj !!! Nie daj się spławić!!! A my tu wszystkie trzymamy kciuki za Was[emoji110][emoji110][emoji110][emoji173][emoji173][emoji173]

Do góry