reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

Mi ze 2 razy udało się znaleźć coś ok 120 ale zaraz spada.
No i to dociskanie do brzucha. Nic się nie stanie? Tatuś stwierdził że zmiażdżę mu dziecko 😂
Ja też dociskam, ale jak w zeszłym tygodniu byłam u gin i mnIe badała i tak naciskała to wiem, ze tez nic nie zrobię:)

Ja wczoraj wieczorem rozmawialam z bratem przez telefon i dzisiaj śniło mi sie, że dziewczyna, z którą dopiero co zaczął się spotykac, urodziła bliźniaki 😆😆 nie bede mu o tym mówić 🙊

reklama
Ja też "team Pepco" :) te dla noworodków i niemowlaków akurat wytrzymują czas ich użytkowania, więc cena do jakości idealna. Dla starszakow już tam nie kupuje bo jednak noszą dłużej i bardziej zużywają ubrania i niestety te pepkowe już jakościowo nie dają rady (szybko się kulkuja, przecierają, tracą kolor). Starszakom szyję sama albo kupuje na wyprzedażach w Reserved, H&M, C&A, Cubus, Zara.

Wyświetla mi się 50,70,80. Potem słyszę serduszko a na ekranie że jest 0 i prosta linia. Czasami się zdarzy 120 ale zaraz znowu jest 0
Mi ze 2 razy udało się znaleźć coś ok 120 ale zaraz spada.
No i to dociskanie do brzucha. Nic się nie stanie? Tatuś stwierdził że zmiażdżę mu dziecko 😂
Hej :) ja dopiero w 12 tygodniu uslyszalam tak wyraznie. Mam ten sam detektor. Ogólnie troche na początku musialam dociskać i znajdowalam tak nisko centralnie jak juz włoski zaczynają rosnąć 😊 raz z prawej strony raz lewej. To tetno takie wolniejsze 90 to jest Twoje.. Jak znajdziesz dzieciatko nawet w tle to przytrzynaj w ty miejscu albo dwa centrymetry w boki zazwyczaj one pływają tam i sie obracaja i czesto ciezko znalezc. Ale jak juz słyszysz echo to szukaj w okolicach. Na początku tez dociskalam.. Teraz juz nie trzeba bo od razu słychać. :) mozesz tez miec łożysko na przodzie i Ci moze troche dzwiek blokowac na początku. :) nie stresuj sie... Mi serio w 12 tygodniu dopiero bylo slychac.. :)

Dziewczyny jestem zbulwersowana... byłam w laboratorium już przed 7 by być pierwsza i za mną jako trzecia przyszła babeczka w ciąży... Położyła siatkę i wyciąga z torebki papierosa 😱😱nóż mi się w kieszeni otwiera jak takie coś widzę. Człowiek na rzęsach staje, by dziecko zdrowe było a tu taka wszystko ma w d....

Hej :) ja po wczorajszym badaniu nie mogłam spać cała noc. Brzuch mnie tak strasznie bolał, że nie wiedziałam co się dzieje. Też spędziłyście na prenatalnym ponad godzinę? Wyściskana byłam przez lekarza z każdej strony, a dzieciątko uparte bardziej ode mnie - nie chciało zmienić pozycji.
Przed samym wejściem do gabinetu byłam na granicy płaczu ze stresu. Masakra. Koniec końców wszystko wyszło dobrze i chyba będzie dziewczynka - chociaż cały czas miałam wrażenie, że w środku siedzi chłopak. 🙊Zobaczymy czy się nie zmieni 😀😂

reklama
Dziewczyny jestem zbulwersowana... byłam w laboratorium już przed 7 by być pierwsza i za mną jako trzecia przyszła babeczka w ciąży... Położyła siatkę i wyciąga z torebki papierosa 😱😱nóż mi się w kieszeni otwiera jak takie coś widzę. Człowiek na rzęsach staje, by dziecko zdrowe było a tu taka wszystko ma w d....

Cóż, wśród niektórych panuje przekonanie, że w ciąży nie wolno rzucać palenia, bo to za duży szok dla organizmu..🤦‍♀️

Do góry