reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

Hej :) ja po wczorajszym badaniu nie mogłam spać cała noc. Brzuch mnie tak strasznie bolał, że nie wiedziałam co się dzieje. Też spędziłyście na prenatalnym ponad godzinę? Wyściskana byłam przez lekarza z każdej strony, a dzieciątko uparte bardziej ode mnie - nie chciało zmienić pozycji.
Przed samym wejściem do gabinetu byłam na granicy płaczu ze stresu. Masakra. Koniec końców wszystko wyszło dobrze i chyba będzie dziewczynka - chociaż cały czas miałam wrażenie, że w środku siedzi chłopak. 🙊Zobaczymy czy się nie zmieni 😀😂
U nas trwało to około 20 min ale dzidzia akurat prezentowała swoje wdzięki w pełnej krasie. Ale słyszałam, że właśnie badania prenatalne trwają właśnie około godziny, ja się z kolei martwiłam czy to oby nie za krótko i czy nie bada "po łebkach"... :D

reklama
Dziewczyny jestem zbulwersowana... byłam w laboratorium już przed 7 by być pierwsza i za mną jako trzecia przyszła babeczka w ciąży... Położyła siatkę i wyciąga z torebki papierosa 😱😱nóż mi się w kieszeni otwiera jak takie coś widzę. Człowiek na rzęsach staje, by dziecko zdrowe było a tu taka wszystko ma w d....
Ja absolutnie nie popieram, ale słyszałam niejednokrotnie, ze jesli kobieta paliła duzo przed ciążą to nie powinna odstawiać nagle całkowicie papierosów. Oczywiście tez tu pewnie chodzi bardziej o ciążę wpadkę, bo jak ktos planuje to mysle, ze wczesniej rzuci... i nie wiem czy chodziło o to, zeby na poczatku tylko tak nie odstawiac czy w ogole..
Słyszałam tez jakieś opinie, ze lampka wina w ciąży od czasu do czasu nie zaszkodzi... nie wiem co o tym myslec, bo ja jestem zupełnie przeciwna, nie wiem skąd takie opinie i prawdopodobnie jakieś badania..

Udało mi się 2 razy złapać powyżej 120 akurat jak tatuś słuchał. Wtedy biło bardzo szybko. Ale wczoraj jak odebrałam paczkę biło wolno. Wiem że z łobuzem jest wszystko w porządku ale troszeczkę się zlękłam. Będę szukala dalej. Przeraziły mnie te skoki z 120 na 0 a potem 70 i znowu 0

Dzidzia też ucieka, a spróbuj pod tyłek coś sobie podłożyć, żeby miednicą być wyżej. U mnie też czasem nie moglam znaleźć albo słyszałam w oddali i po uniesieniu dupki do góry zaraz było lepiej 😁

Ja absolutnie nie popieram, ale słyszałam niejednokrotnie, ze jesli kobieta paliła duzo przed ciążą to nie powinna odstawiać nagle całkowicie papierosów. Oczywiście tez tu pewnie chodzi bardziej o ciążę wpadkę, bo jak ktos planuje to mysle, ze wczesniej rzuci... i nie wiem czy chodziło o to, zeby na poczatku tylko tak nie odstawiac czy w ogole..
Słyszałam tez jakieś opinie, ze lampka wina w ciąży od czasu do czasu nie zaszkodzi... nie wiem co o tym myslec, bo ja jestem zupełnie przeciwna, nie wiem skąd takie opinie i prawdopodobnie jakieś badania..

Tak napewno nie powie żaden lekarz. To są zwykłe bzdury wymyślone przez wszystkie panie, które palą lub piją w ciąży... I tym sposobem będą się bronić

Udało mi się 2 razy złapać powyżej 120 akurat jak tatuś słuchał. Wtedy biło bardzo szybko. Ale wczoraj jak odebrałam paczkę biło wolno. Wiem że z łobuzem jest wszystko w porządku ale troszeczkę się zlękłam. Będę szukala dalej. Przeraziły mnie te skoki z 120 na 0 a potem 70 i znowu 0
One tam maja jescze duzo miejsca to ciagle sa w innym miejscu :) tez mi czesto tak ucieka.. Ale sproboj tak jak @Patrycjaaa97 mowi.. Daj poduchy pod tylek :) ja tak szukalam na początku :)

Witamy w naszych skromnych progach grundiówkowych :) opowiedz coś o sobie, która ciąża, który tydzień, już po prenatalnych?
Dziękuję za miłe przywitanie! U nas jest to 15 tydzień, już po badaniach prenatalnych, chyba będzie dziewczynka, chociaż mąż upiera się na zdjęciach ewidentnie wygląda na chłopca :). Ciąża druga, pierwsza niestety zakończona niepowodzeniem.

Mam pytanie do mamusiek, ktore czują juz ruchy albo mają kolejne dziecko..
Zauwazylam juz ktorys dzien takie uczucie i coraz bardziej sie przekonuje ze to ruchy. Tak po jednej stronie jakby takie przesuwanie po skórze.. Porownalabym to do ruszenia głowica od usg po brzuchu tylko tak od srodka... Myslicie, ze to to?

reklama
Cześć dziewczyny :)
Wczoraj już nie miałam siły pisać w sumie to czytałam forum i szukałam historii dziewczyn, którym tez pappa źle wyszła. W sumie większość historii po b amniopunkcji lub nifty kończy się dobrze, więc mam nadizeje, że u mnie i @Ilsia będzie wszystko dobrze.

@Blaankaa co do Twojego pytania w sumie jestem zdrowa, mam 28lat przed ciązą miałam epizod z nadciśnieniem ale teraz w ciązy lekarz zalecił tylko Acard i póki co jest książkowe. W rodzinie ani u mnie ani u męża nigdy nie było żadnych wad wrodzonych. Dlatego mam nadzieje, że to tylko głupia statystyka i jest oki...

Do góry