reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2020

Byłam dziś na badaniu krwi tragedia mnóstwo ludzi I nikt nie przepuścić w kolejce trzeba stać w słońcu w pewnym momencie zrobiło mi się słabo to i krzesło się znalazło Masakra ta służba zdrowia
Kurczę przykro słuchać...
I teraz już nigdy nie będę narzekać na moją przychodnię.
Mieszkam w małym mieście (16 tyś.) i mamy dwie przychodnie - jedną większą typową na NFZ i drugą prywatną ale mają umowę z NFZ.
Poradnia ginekologiczno-poloznicza tylko w tej większej, do ktorej należę.

I tam mamy dwa punkty pobrań: ogólny oraz dla kobiet w ciąży. Ogólny jest czynny 5 dni w tygodniu a drugi 2 razy w tygodniu. I jedyna kolejka jaka mnie czeka to taka gdy kilka babek w ciąży przyjdzie w tym samym momencie.
Wyniki są na drugi dzień ok. godz. 11.00.

To jest sytuacja idealna. W naszym mieście nie ma laboratorium ale przychodnia ma umowę z Vitalabo w mieście powiatowym. I git.

Także jak się tak nasłuchałam, że musicie czekać w kolejkach to już nie zamierzam narzekać na moją przychodnię [emoji846]

reklama
Byłam dziś na badaniu krwi tragedia mnóstwo ludzi I nikt nie przepuścić w kolejce trzeba stać w słońcu w pewnym momencie zrobiło mi się słabo to i krzesło się znalazło Masakra ta służba zdrowia

Jesteś pewna, że musisz pytać czy ktoś Cię przepuści? U mnie w laboratorium kobiety po prostu wchodzą nawet nie pytając. A ostatnio stałam w "ciążowej kolejce", były dwie - jedna dla "takich jak my",😁, druga dla pozostałych
. Nikt nic nie mówił - nawet jeśli, to nasze święte prawo. Tylko pod warunkiem, że labo udziela pierwszeństwa uprzywilejowanym, u mnie wołami napisane przy wejściu.

Wyświetla mi się 50,70,80. Potem słyszę serduszko a na ekranie że jest 0 i prosta linia. Czasami się zdarzy 120 ale zaraz znowu jest 0
Tak ja mam ten sam detektor jak na czerwono to pokazuje nasza tętnice właśnie około 90 ja słuchać i to jest wolniejsze pukanie a jak na dzidzie to rośnie tzn jak słyszysz już dźwięk dziecka serca to nie uciekaj z sonda tylko czekaj bo ona liczy i wzrasta. Ja jak już w tle słyszę dzidzie to przytrzymuje i nagle z 90 jest 120 później wyżej i moj bąbel ma ta 153 tętno.

Cześć! Ja dziś się wyspałam:) tradycyjnie usnelam przed tv, potem się przeniosłam do łóżka i w sumie co dopiero wstałam 🙈 noc z 3 przerwami na siku i jakiś głupi sen nad ranem, że grozilam mojemu małżonkowi rozwodem :p co do płci to teraz jest mi obojętne, byle było zdrowe. W poprzedniej nieudanej ciąży byłam zafiksowana na dziewczynkę a teraz będę się cieszyć z każdej płci byle było zdrowe 😍 pokoik dla córki prawie gotowy, jak bedzie chłopak to mąż będzie robił malowanie :D jeeeej za tydz i 2 dni ja mam w końcu prenatalne. I teraz meega się przed nimi stresuje

Tak ja mam ten sam detektor jak na czerwono to pokazuje nasza tętnice właśnie około 90 ja słuchać i to jest wolniejsze pukanie a jak na dzidzie to rośnie tzn jak słyszysz już dźwięk dziecka serca to nie uciekaj z sonda tylko czekaj bo ona liczy i wzrasta. Ja jak już w tle słyszę dzidzie to przytrzymuje i nagle z 90 jest 120 później wyżej i moj bąbel ma ta 153 tętno.
Mi ze 2 razy udało się znaleźć coś ok 120 ale zaraz spada.
No i to dociskanie do brzucha. Nic się nie stanie? Tatuś stwierdził że zmiażdżę mu dziecko 😂

Mi ze 2 razy udało się znaleźć coś ok 120 ale zaraz spada.
No i to dociskanie do brzucha. Nic się nie stanie? Tatuś stwierdził że zmiażdżę mu dziecko 😂

Już kiedyś robiłam zdjęcie którejś dziewczynie gdzie ja znalazłam dzidzie i filmiki jak będę najwyżej wieczorem słuchać dziecka to Ci zrobię jeszcze zdjęcie jak u mnie to wyglada :)

reklama
Ja się wkurzylam wczoraj i zamówiłam z AliExpress 3 bodziaki bo na stronach PL takie z fajnymi napisami lub motywami po 35zl, a tam płaciłam po 13 :) a resztę pewnie w Pepco kupię

Szkoda, że Pepco nie ma sklepu internetowego :( Nie uśmiecha mi się łazić po galeriach... W Pepco mają fajne ubranka, myślę że na początek dla dzidziola w sam raz, i tak chwila moment z nich wyrośnie 😁

Do góry