reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

Masakra. Oo zapytam gin o recepte na witaminy moze sie uda cos tanszego jak dlamnoe za 30 tab kwota 37,99zl to duzo. Co oni noenormalni. Niby mabycze leki dla ciezarnych mamza darmo ale kiedy to wejdzie hmm slyszalyscie cos o tym. To juz za hormony placilam 6zl a luteine 7zl po 60 tabletek to tak tanio.
Ja za duphaston płacę ponad 50 zł za 2 opakowania (starczy na 20 dni), jeśli chodzi o witaminy to biorę Pregna Plus ok. 33-34 zł za opakowanie (30 tabletek), ostatnio rozglądałam się za kompletem z DHA to wyjdzie mi ok. 60 zł za dawkę miesięczną.

reklama
Nie przyjmnie mnie bo ma ful... Przeciągnęła l4 do 24... Ale kur... Jakim cudem l4 do 9 a niby miałam mieć wizytę 2 to jak ona później może wystawić l4 7 dni do przodu? A po drugie wie że jestem po poronieniu i po przedwczesnym porodzie jak można taka pacjentkę zostawiać samej sobie?
Uuu nie fajna sytuacja.... ktoś ewidentnie w rejestracji zawalił według mnie...

Nie przyjmnie mnie bo ma ful... Przeciągnęła l4 do 24... Ale kur... Jakim cudem l4 do 9 a niby miałam mieć wizytę 2 to jak ona później może wystawić l4 7 dni do przodu? A po drugie wie że jestem po poronieniu i po przedwczesnym porodzie jak można taka pacjentkę zostawiać samej sobie?

No dla mnie jest to chore, ale dla swojego zdrowia psychicznego poszłabym w takim razie gdzieś prywatnie jak najszybciej

Wiesz co jak miałam złamana rękę to mi przedłużył l4 (miałam jakoś jeszcze na kilka dni a on mi wydłużył o kolejny miesiąc) wiec może mogą przedłużać tak.

Poszukaj w internecie często są nawet grafiki podane.

Co do koronakryzysu to u mnie w pracy jakoś udało się przez to przejść bez szkód. W kwietniu zapowiedzieli nam obniżenie pensji do 80% za maj i czerwiec, żeby nikogo też nie zwalniać, ale w zeszłym tygodniu odwołali, jednak obejdziemy się bez tego. Jedynie nie możemy robic nadgodzin, ja zawsze robilam:<
Jestem inż i projektuje maszyny papiernicze, papier zawsze potrzebny, zwłaszcza toaletowy 😂😂

A jak przeczuwasz? 😊 Ja od początku "czułam" dziewczynkę, chociaż każdy mi wmawiał i nadal wmawia chłopca 😂 Ale jak widać przeczucie przyszłej matki się nie myli 😁 (w 90 procentach 😂)
Ja tez właśnie czujne dziołche 😂😜 ale babcie mi wmawiają ze wyglądam na chłopca 😂 no i na tym nub tez 6 osób na chłopca a 4 na dziewczynkę a z prenatalnych dziewczynka 😂 i bądź tu mądry 😂 jeszcze 5 tyg i będa połówkowe muszę się wstrzymać z bólami 😂😁 a lekarz wam powiedział ze na 90% córeczka ? Mi nie podał procentowo 😂

A to nie ma u mnie szans ;)
Ja zawsze mowilam, ze dwojka ale ewentualnie jedynak. Trójka to już nie.
no i wiek mam już na tyle bezpieczny, ze mi raczej wielodzietnosc nie grozi ;)

I za to to sobie dam rękę uciąć, noge i może pol drugiej ;) mąż po drugim idzie na zabieg i zamykamy te produkcje 😂
Ja też spodziewam się pierwszego dziecka i kupujemy wózek w kolorze naetralnym bo za jakieś dwa lata planujemy drugie i koniec produkcji 😂

Różnie mówią właśnie 😅 chociaż ja częściej mam sny, które się sprawdzają 😁 niestety mi się jeszcze dzidzia nie śniła 😜 a kiedy masz wizytę? 😊
Za tydzień u swojego gina będzie 17 tc początek ale nie wiem czy on mi usg zrobi żeby podejrzeć dzidzie bo raptem raz mi robił usg na początku. Poproszę go ale wiem ze ma sprzęt dupny w tej przychodni :( a na usg typowo dopiero za 5 tygodni na połówkowe no to w tedy myśle ze już nam powiedział na 100% ✊🏻❤️😜

reklama
Za tydzień u swojego gina będzie 17 tc początek ale nie wiem czy on mi usg zrobi żeby podejrzeć dzidzie bo raptem raz mi robił usg na początku. Poproszę go ale wiem ze ma sprzęt dupny w tej przychodni :( a na usg typowo dopiero za 5 tygodni na połówkowe no to w tedy myśle ze już nam powiedział na 100% ✊🏻😜

No to jeszcze troszkę 😊 ja mam wizytę u swojego za równe 3 tygodnie i to będzie jakieś 16+3/16+5, mam nadzieję że mi już powie i że potwierdzi wersję lekarza od prenatalnych 🙈

Do góry