Ja mam jeszcze ubranka po Maksiu (w maju teraz miał 2 latka) więc będzie jak znalazł a jakby w razie się okazało, ze dziewczynka to bratowa ma mnóstwo ubranek po dwóch dziewczynkach (4 latka i 10 miesięcy)Ja na strychu trzymam rzeczy po dzieciach nawet po córce która ma już 15 lat jedynie wózek 2w1 kupił przy ostatnim synu 2 lata temu także poza witaminami.lekami kosmetykami dla dziecka i paroma nowymi ubrankami kolejne dziecko będzie dużo tańsze niż to było przy pierwszym jak nic nie miałam
reklama
Karanga
Fanka BB :)
A to i tak długo wozilas w gondoli ja pierworodnego woziłam 4 m-ce w gondoli potem spacerówka na płasko bo było za gorąco na taką obudowana budę (urodził się w marcu a w lipcu się przesiadł do spacerówki). Drugi nie pamiętam ale już wtedy nie miałam oporów żeby się przesiąść do spacerówki szybciej zwłaszcza że drugi był dużo bardziej ruchliwy i wolałam go mieć przypiętego w spacerówce niż fikajacego w gondoliJa dla Amelki kupiłam taki jasno beżowy (używany)..niestety ani dzieciątko go nawet nie zobaczyło. Pozostał dla Maksia. Sprzedałam go w styczniu tego roku..a tu ...wpadka... no i kupię kolejny ale wiem , ze używany. Maksia woziłam w gondoli tylko 6 miesiecy a potem już kupiłam nowa spacereówkę.
Karanga
I mąż się zgodził na zabieg mój to nawet serialu Californication nie mógł oglądać odkąd bohaterowi zabieg zrobili /mieli zrobić za żadne skarby nie da się poddać takiemu zabiegowi ja już nawet rozważałam żeby sobie podwiązać to i owo chirurgicznie... Bo jakoś nie wyobrażam sobie życia na chemii antykoncepcyjnej przez kolejne 10 lat .. a następnej ciąży to już ABSOLUTNIE sobie nie wyobrażamA to nie ma u mnie szans
Ja zawsze mowilam, ze dwojka ale ewentualnie jedynak. Trójka to już nie.
no i wiek mam już na tyle bezpieczny, ze mi raczej wielodzietnosc nie grozi
I za to to sobie dam rękę uciąć, noge i może pol drugiej mąż po drugim idzie na zabieg i zamykamy te produkcje
N
nakuga
Gość
Mój Gabryś w lutym miał 2 latka to w tym samym wieku.Ja przy starszym synu do tej pory dostaje ubrania po bracie od mamy bo między nimi 4 lata różnicy ale dla młodszego raczej już nie będą bo syn zdziera buty i spodnie w zastraszającym tempieJa mam jeszcze ubranka po Maksiu (w maju teraz miał 2 latka) więc będzie jak znalazł a jakby w razie się okazało, ze dziewczynka to bratowa ma mnóstwo ubranek po dwóch dziewczynkach (4 latka i 10 miesięcy)
niemandin
A to i tak długo wozilas w gondoli ja pierworodnego woziłam 4 m-ce w gondoli potem spacerówka na płasko bo było za gorąco na taką obudowana budę (urodził się w marcu a w lipcu się przesiadł do spacerówki). Drugi nie pamiętam ale już wtedy nie miałam oporów żeby się przesiąść do spacerówki szybciej zwłaszcza że drugi był dużo bardziej ruchliwy i wolałam go mieć przypiętego w spacerówce niż fikajacego w gondoli
Właśnie wczoraj się zastanawialiśmy, do którego miesiąca bobo jeździ w gondoli. Bo chyba zdecydujemy się na osobna gondolę i potem spacerówkę, nauczeni doświadczeniem bratanka - wózek 2w1 się nie sprawdził, spacerówka była do bani. Wolimy kupić wypasioną spacerówkę, a gondolę może nawet używaną
OOO no to faktycznie długo woziłam jak Ty tylko 4 miesiące...to tak naprawdę utwierdzam się w tym, że nie warto nowego wózka (gondola)za prawie 2 tysiaki. Ale to tylko moje zdanie.A to i tak długo wozilas w gondoli ja pierworodnego woziłam 4 m-ce w gondoli potem spacerówka na płasko bo było za gorąco na taką obudowana budę (urodził się w marcu a w lipcu się przesiadł do spacerówki). Drugi nie pamiętam ale już wtedy nie miałam oporów żeby się przesiąść do spacerówki szybciej zwłaszcza że drugi był dużo bardziej ruchliwy i wolałam go mieć przypiętego w spacerówce niż fikajacego w gondoli
Karanga
Jak mawiają starożytni Rzymianie "to zależy" generalnie trzeba zmienić gondolę na spacerówkę gdy dziecko zaczyna siadać albo gdy jest tak długie że się nie mieści w gondoli (nie może wyprostować nóżek). Zwykle to jest 5-6 miesiąc. Może wcześniej (jak ja) ale spacerówka musi się rozkładać całkiem na płasko wtedy (a nie każda tak się rozkłada). Generalnie pomysł macie dobryWłaśnie wczoraj się zastanawialiśmy, do którego miesiąca bobo jeździ w gondoli. Bo chyba zdecydujemy się na osobna gondolę i potem spacerówkę, nauczeni doświadczeniem bratanka - wózek 2w1 się nie sprawdził, spacerówka była do bani. Wolimy kupić wypasioną spacerówkę, a gondolę może nawet używaną
N
nakuga
Gość
Zależy też od wielkości gondoli mój syn mając 5 miesięcy już nie mieścił się do gondoli a wydawało mi się że była duża chyba że on zadługi po mamusiWłaśnie wczoraj się zastanawialiśmy, do którego miesiąca bobo jeździ w gondoli. Bo chyba zdecydujemy się na osobna gondolę i potem spacerówkę, nauczeni doświadczeniem bratanka - wózek 2w1 się nie sprawdził, spacerówka była do bani. Wolimy kupić wypasioną spacerówkę, a gondolę może nawet używaną
Ogrodniczka12
Cieszę się z wczorajszych wizyt i dobrych wiadomości, gratulacje Dziewczyny! I trzymam kciuki za dzisiejsze!
A z tym wózkiem to u nas będzie wesoło bo mój mąż jest królem promocji i oszczędzania i chce wszystko co się da kupić używane a ja odwrotnie, sama zawsze miałam nowe rzeczy więc i dla dziecka chciałabym wszystko takie nowiutkie i pachnące. Na razie negocjujemy więc pewnie skończy się na jakimś kompromisie, typu używana gondola bo to na krótko, i nowa porządna spacerówka Choć przyznam, że trochę się już przy tym moim chłopie przekonałam do kupowania używanych rzeczy bo kiedyś to w ogóle sobie nie wyobrażałam a teraz już sama zaczynam wyszukiwać okazje na olx. Ostatnio kupiłam używane książki o ciąży i macierzyństwie i są jak nowe a cena super. Mąż dumny, hehe
A z tym wózkiem to u nas będzie wesoło bo mój mąż jest królem promocji i oszczędzania i chce wszystko co się da kupić używane a ja odwrotnie, sama zawsze miałam nowe rzeczy więc i dla dziecka chciałabym wszystko takie nowiutkie i pachnące. Na razie negocjujemy więc pewnie skończy się na jakimś kompromisie, typu używana gondola bo to na krótko, i nowa porządna spacerówka Choć przyznam, że trochę się już przy tym moim chłopie przekonałam do kupowania używanych rzeczy bo kiedyś to w ogóle sobie nie wyobrażałam a teraz już sama zaczynam wyszukiwać okazje na olx. Ostatnio kupiłam używane książki o ciąży i macierzyństwie i są jak nowe a cena super. Mąż dumny, hehe
reklama