reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2020

Ja na strychu trzymam rzeczy po dzieciach nawet po córce która ma już 15 lat jedynie wózek 2w1 kupił przy ostatnim synu 2 lata temu także poza witaminami.lekami kosmetykami dla dziecka i paroma nowymi ubrankami kolejne dziecko będzie dużo tańsze niż to było przy pierwszym jak nic nie miałam
Ja mam jeszcze ubranka po Maksiu (w maju teraz miał 2 latka) więc będzie jak znalazł 😊 a jakby w razie się okazało, ze dziewczynka to bratowa ma mnóstwo ubranek po dwóch dziewczynkach (4 latka i 10 miesięcy)

reklama
Ja dla Amelki kupiłam taki jasno beżowy (używany)..niestety ani dzieciątko go nawet nie zobaczyło. Pozostał dla Maksia. Sprzedałam go w styczniu tego roku..a tu ...wpadka... no i kupię kolejny ale wiem , ze używany. Maksia woziłam w gondoli tylko 6 miesiecy a potem już kupiłam nowa spacereówkę.
A to i tak długo wozilas w gondoli :) ja pierworodnego woziłam 4 m-ce w gondoli potem spacerówka na płasko bo było za gorąco na taką obudowana budę (urodził się w marcu a w lipcu się przesiadł do spacerówki). Drugi nie pamiętam 🤷 ale już wtedy nie miałam oporów żeby się przesiąść do spacerówki szybciej zwłaszcza że drugi był dużo bardziej ruchliwy i wolałam go mieć przypiętego w spacerówce niż fikajacego w gondoli :)

A to nie ma u mnie szans ;)
Ja zawsze mowilam, ze dwojka ale ewentualnie jedynak. Trójka to już nie.
no i wiek mam już na tyle bezpieczny, ze mi raczej wielodzietnosc nie grozi ;)

I za to to sobie dam rękę uciąć, noge i może pol drugiej ;) mąż po drugim idzie na zabieg i zamykamy te produkcje 😂
I mąż się zgodził na zabieg 😱 mój to nawet serialu Californication nie mógł oglądać odkąd bohaterowi zabieg zrobili /mieli zrobić 😂 za żadne skarby nie da się poddać takiemu zabiegowi 🤷 ja już nawet rozważałam żeby sobie podwiązać to i owo chirurgicznie... Bo jakoś nie wyobrażam sobie życia na chemii antykoncepcyjnej przez kolejne 10 lat .. a następnej ciąży to już ABSOLUTNIE sobie nie wyobrażam 🙈

Ja mam jeszcze ubranka po Maksiu (w maju teraz miał 2 latka) więc będzie jak znalazł 😊 a jakby w razie się okazało, ze dziewczynka to bratowa ma mnóstwo ubranek po dwóch dziewczynkach (4 latka i 10 miesięcy)
Mój Gabryś w lutym miał 2 latka to w tym samym wieku.Ja przy starszym synu do tej pory dostaje ubrania po bracie od mamy bo między nimi 4 lata różnicy ale dla młodszego raczej już nie będą bo syn zdziera buty i spodnie w zastraszającym tempie

A to i tak długo wozilas w gondoli :) ja pierworodnego woziłam 4 m-ce w gondoli potem spacerówka na płasko bo było za gorąco na taką obudowana budę (urodził się w marcu a w lipcu się przesiadł do spacerówki). Drugi nie pamiętam 🤷 ale już wtedy nie miałam oporów żeby się przesiąść do spacerówki szybciej zwłaszcza że drugi był dużo bardziej ruchliwy i wolałam go mieć przypiętego w spacerówce niż fikajacego w gondoli :)

Właśnie wczoraj się zastanawialiśmy, do którego miesiąca bobo jeździ w gondoli. Bo chyba zdecydujemy się na osobna gondolę i potem spacerówkę, nauczeni doświadczeniem bratanka - wózek 2w1 się nie sprawdził, spacerówka była do bani. Wolimy kupić wypasioną spacerówkę, a gondolę może nawet używaną :)

OOO no to faktycznie długo woziłam 😊jak Ty tylko 4 miesiące...to tak naprawdę utwierdzam się w tym, że nie warto nowego wózka (gondola)za prawie 2 tysiaki. Ale to tylko moje zdanie.

Właśnie wczoraj się zastanawialiśmy, do którego miesiąca bobo jeździ w gondoli. Bo chyba zdecydujemy się na osobna gondolę i potem spacerówkę, nauczeni doświadczeniem bratanka - wózek 2w1 się nie sprawdził, spacerówka była do bani. Wolimy kupić wypasioną spacerówkę, a gondolę może nawet używaną :)
Jak mawiają starożytni Rzymianie "to zależy" 😁 generalnie trzeba zmienić gondolę na spacerówkę gdy dziecko zaczyna siadać albo gdy jest tak długie że się nie mieści w gondoli (nie może wyprostować nóżek). Zwykle to jest 5-6 miesiąc. Może wcześniej (jak ja) ale spacerówka musi się rozkładać całkiem na płasko wtedy (a nie każda tak się rozkłada). Generalnie pomysł macie dobry ;)

Zależy też od wielkości gondoli mój syn mając 5 miesięcy już nie mieścił się do gondoli a wydawało mi się że była duża chyba że on zadługi po mamusi

Cieszę się z wczorajszych wizyt i dobrych wiadomości, gratulacje Dziewczyny! I trzymam kciuki za dzisiejsze!
A z tym wózkiem to u nas będzie wesoło bo mój mąż jest królem promocji i oszczędzania i chce wszystko co się da kupić używane a ja odwrotnie, sama zawsze miałam nowe rzeczy więc i dla dziecka chciałabym wszystko takie nowiutkie i pachnące. Na razie negocjujemy więc pewnie skończy się na jakimś kompromisie, typu używana gondola bo to na krótko, i nowa porządna spacerówka :-D Choć przyznam, że trochę się już przy tym moim chłopie przekonałam do kupowania używanych rzeczy bo kiedyś to w ogóle sobie nie wyobrażałam a teraz już sama zaczynam wyszukiwać okazje na olx. Ostatnio kupiłam używane książki o ciąży i macierzyństwie i są jak nowe a cena super. Mąż dumny, hehe :-D

reklama
Do góry