reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

Wspaniała reakcja [emoji16][emoji7][emoji3590]
Czyli jednak się nie spodziewała? Nie domyśliła się?
Ale teraz Cię czeka fajny czas [emoji4]
Chyba jednak sie nie spodziewala, ze to moze byc naprawde 😁 Teraz co chwile sie pyta czy dzidzia teraz spi czy co robi, czy to co jem jest dobre dla dzidzi 😂 Troche sie dzisiaj zdenerwowalam na nia, bo dalam jej telefon, zeby pogadala z kolega, a potem zobaczylam, ze wyslala mu tez zdjecia z usg, zeby sie pochwalic. Bedzie miec szlaban na telefon, bo zaczyna wysylac zdjecia z galerii bez pytania 😱

reklama
Gratulacje kochana [emoji256][emoji173] super że wszystko dobrze ! [emoji122][emoji173]
Hej dziewczyny ja juz po prentalnych. Wszystko ok. Mamy juz prawie 7cm i 84g, termin z 16 przesunal sie na 13 grudnia wiec tego bede sie trzymac :) co do plci, dowiem sie za miesiac na kolejnej wizycie bo dr powiedziala ze na tym etapie, latwo jest się pomylic. Wklejam fotki, moze ktoras z Was wyczyta kto tam siedzi :)
Super [emoji173] rośnijcie dalej zdrowo [emoji256] fajnie że krwiak się wchlonął [emoji16]
Jestem już po! Trochę długo trwało bo dzidzia nie chciała współpracować i pani doktor musiała się namęczyć żeby zmierzyć wszystkie parametry. Skończyło się na tym ze miałam usg i przez brzuch i przezpochwowe, trwało to wszystko z 40 min bo maluszek nie chciał się obracać. Ale wszystko dobrze!!!! [emoji16] Mamy całe 6 cm szczęścia! Ryzyko wad niskie, czekam jeszcze na wyniki pappa. No i najprawdopodobniej dziewczynka tak jak czułam od początku! [emoji173]️ Tak się cieszę!!! Termin nam się zmienił z 22.12 na 18.12 wiec mamy dziś 12+3 [emoji16]
A no i zapomniałam dodać ze krwiak już w całości mi się wchłoną i dostaliśmy zgodę na seks [emoji173]️ I mogę wrócić do pracy
Bardzo mi przykro, trzymaj się kochana [emoji26] na takie przykrości nie ma słów [emoji173]
Dziękuję najbardziej w tym wszystkim jest smutne to że tata osierocił mojego 13 letniego brata. Przez ten cały koronawirus niemogliśmy jechać na święta i 60 urodziny taty.W poniedziałek dzwoniłam do rodziców to też nie mogłam z tata rozmawiać bo poszedł spać.Jeszcze ładował akumulator od auta bo mieli jechac do lasu a we wtorek do sklepu.W środę mama zadzwoniła że tata o 3 rano zmarł w szpitalu nawet nie wiedziałam że w poniedziałek popołudniu karetka go zabrała ze względu na ciąże nie chciała mnie denerwować. W sobotę tata miał się ogolić bo twierdził że pod maseczką nie widać zarostu i nie zdążył w sobotę odbył się pogrzeb
No ja też jestem z Wami, gdyż ja jestem dziś 11+3 [emoji173] i też mam w środę wizytę [emoji16]
Ja też nie mogę się już doczekać środy i mam taką frajdę z faktu, że i termin porodu i badań prenatalnych mamy tak samo... czuje się tak jakoś raźniej :D

Dziewczyny powodzenia na wizytach, jestem pewna, że wszystko będzie w najlepszym porządku i wzruszone pododajecie tu piękne fotki Waszych maleństw :*
Mam tylko nadzieję, że uda mi się nadrobić posty bo wciąż jestem o 10 stron do tyłu [emoji23]
Jaja już duża księżniczka [emoji173] rośnijcie dalej zdrowo [emoji256][emoji173]
@Oliwia97[emoji272] @aniia00 gratuluje udanych wizyt! [emoji7]
U nas też wszystko w porządku, moja na 80% dziewczynka pięknie rośnie, już 7.12cm a według OM 13+0 [emoji846] lekarz stwierdził że pięknie zaliczyłyśmy pierwszy trymestr, jestem bardzo szczęśliwa, bo nic złego się nie działo [emoji7] to była regularna wizyta po prenatalnych, teraz kolejna za 4 tygodnie i już tęsknię za widokiem z USG [emoji12]
Dostałam zwolnienie na te 4 tygodnie, mam chodzić na fizjoterapię i masaże i dać odpocząć szyi i głowie a nie przesiadywać przy kompie pracując [emoji108]
Dzisiejsza fotka trochę niewyraźna, bo księżniczka się rzucała [emoji12]
P.S. Apropo teściowej... ja mam moją dosyć blisko bo dwa osiedla dalej i jest to kobieta która wszystko wie najlepiej i robi debili z ludzi którzy myślą inaczej [emoji2962] ale radzę sobie z nią, nie pozwalamy z mężem żeby się wtrącała, jak coś próbuje marudzić to jednym uchem wchodzi a drugim wychodzi, ale jak pomyślę że miałabym z nią mieszkac to byłby koniec! [emoji86][emoji3]
Supeer [emoji256] dużo zdrówka dla Was [emoji173][emoji122]
Wszystko cudnie! Płeć nie znana ale dziecie zdrowe! I z parciem na szkło jak to pan doktor stwierdził bo wszystkie pomiary trwały niecałe 5 min a wszystko zmierzył [emoji23][emoji23][emoji23] no cóż jak matka zdjęć unika to ktoś musi lubić.

Jejku jaka jestem szczęśliwa! Mam wszystko nagrane dla męża i lece mu pokazywać QUOTE][emoji3059][emoji873][emoji3059][emoji873][emoji3059]
Jeszcze zdjęcie ;)
6,21 cm szczęścia
racja! Zawsze o tym myśle(o tych danych) a dzis pomroczność!
Zobacz załącznik 1130532
Kochana, Ty jesteś z Nami od początku i się udzielasz, a przede wszystkim nas czytasz więc idziesz z Nami [emoji123]
Czesc dziewczyny.. nie odzywam sie prawie wgl bo nie mam czasami sily. Do pracy ledwo wstaje pozniej cos ogarniam potem drzemka kolacja kapiel i tak w kolko :/ jestem bardziej zmeczona niz w pierwszych tygodniach. Poinformowalam przelozona o ciazy bo juz czasami nie mialam sily sie wykazac w pracy i o dziwo przyjela to spokojnie i pogratulowala oczywiscie. Kamien z serca mi spadl jak powiedzialam. Na zamknieta grupe nie zasluguje ale kazdy post czytam i chcialam wszystkim Wam pogratulowac zdrowych dzieciaczkow. Te wasze zdjecia sa przeslodkie [emoji3526][emoji85] sama nie moge sie doczekac prenatalnych a mam w srode. Mam nadzieje ze dzidzia bedzie zdrowa.. Ostatnio jak bylam z wynikami badan u mojej gin to dzidzia wykopywala tak nozka ze pani doktor zdazyla to uchwycic.

Jestem już po! Trochę długo trwało bo dzidzia nie chciała współpracować i pani doktor musiała się namęczyć żeby zmierzyć wszystkie parametry. Skończyło się na tym ze miałam usg i przez brzuch i przezpochwowe, trwało to wszystko z 40 min bo maluszek nie chciał się obracać. Ale wszystko dobrze!!!! 😁 Mamy całe 6 cm szczęścia! Ryzyko wad niskie, czekam jeszcze na wyniki pappa. No i najprawdopodobniej dziewczynka tak jak czułam od początku! ❤ Tak się cieszę!!! Termin nam się zmienił z 22.12 na 18.12 wiec mamy dziś 12+3 😁
Cudowne wiesci i jaka super foto, wszystko pieknie widac 😍 Gratuluje coreczki ❤️

Super ! Rośnijcie zdrowo[emoji173][emoji122]
Hej dziewczyny[emoji16]
Jestem po wizycie u mojego lekarza, u malucha wszystko w porządku ładnie rośnie i zapowiada się duży [emoji3]
Ale nie chciał zaprezentować kto tam siedzi więc dalej w niepewności [emoji16]
Podczas wizyty pobrał cytologię i ostrzegł przed możliwością krwawienia, musimy 2 dni uważać.
Gratuluję udanych wizyt [emoji7]

Dziękuję najbardziej w tym wszystkim jest smutne to że tata osierocił mojego 13 letniego brata. Przez ten cały koronawirus niemogliśmy jechać na święta i 60 urodziny taty.W poniedziałek dzwoniłam do rodziców to też nie mogłam z tata rozmawiać bo poszedł spać.Jeszcze ładował akumulator od auta bo mieli jechac do lasu a we wtorek do sklepu.W środę mama zadzwoniła że tata o 3 rano zmarł w szpitalu nawet nie wiedziałam że w poniedziałek popołudniu karetka go zabrała ze względu na ciąże nie chciała mnie denerwować. W sobotę tata miał się ogolić bo twierdził że pod maseczką nie widać zarostu i nie zdążył w sobotę odbył się pogrzeb
Strasznie smutne, wspolczuje bardzo, nawet nie wiem co Ci napisac 😢 Tule mocno 😘

reklama
Do góry