No, ja ze Szkolnego, a w Barcelonie prawie 10 latTak, zgadza sie, Kraków Nowa Huta coś mi teraz chodzi po głowie że Ty też z Krakowa, ale teraz Barcelona?
reklama
Taki glupi wiek, z jednej strony chce byc dorosla, a z drugiej taki gluptas jeszcze, ze trzeba jej przypominac, zeby umyla zeby, albo zeby majtki ubralaJejj córka Ci dorasta [emoji3590]
Uwaga ja jestem obrazalska.Z tego co wiem to witaminy się nie liczą w tym programie.
Mam nadzieję że nie jesteście obrażalskie ale jeśli decydujemy się na dzidziusia to trzeba mieć jakiś zapas pieniędzy, bo przecież wiadomo że dziecko to ogromne koszta. A witaminy jednak są ważne.
N
nakuga
Gość
Ja nie jestem z krakowa ale prenatalne mam w Hi gen na wielickiej wiecie coś więcej może o tym gabinecieNo, ja ze Szkolnego, a w Barcelonie prawie 10 lat
No ja wlasnie nie jestem z Krakowem na bierzaco, ze tak powiemJa nie jestem z krakowa ale prenatalne mam w Hi gen na wielickiej wiecie coś więcej może o tym gabinecie
LadyNegra
Fanka BB :)
Niestety, nic nie wiem, to nie moje okoliceJa nie jestem z krakowa ale prenatalne mam w Hi gen na wielickiej wiecie coś więcej może o tym gabinecie
EvilDesiree
Haha ja swoim codziennie ostatnio: umyj się, ubierz się, nie siedź zawinięty w koc cały dzień [emoji16][emoji106]Taki glupi wiek, z jednej strony chce byc dorosla, a z drugiej taki gluptas jeszcze, ze trzeba jej przypominac, zeby umyla zeby, albo zeby majtki ubrala [emoji2358]
Dziewczynka to na luzie - za dwa, trzy lata będziesz prosiła, żeby się NIE malowała [emoji1787]
Kkaarroollaa
Ja za pregne plus i pregne dha placilam ostatnio łącznie 72 zlAle sliczne zdjecia dzieciaczkow zazdroszcze wam zw juz jestescie po wizytach. Ja mam dopiero wizyte 16 vzerwca prenetalne a u swojeho lekarza mam 25 czerwca wizyte.
Ale jestem w szoku ze witaminy dla kobiet w ciazy tak zdrozaly albo tylko ummoe takoe ceny , pani aptekartka polecila mi pregna plus bralam ja z corka w ciazy i dalam 37,99 szok a u was jal cenowo?
Kakussska93
Przepraszam że dopiero pisze ale miałam pilna sprawę do zamknięcia na uczelni dzisiaj do 24 Dzisiaj mam 12+0. Z usg wychodzi na 80% że chłopiec, który mierzy aż 57mm, fhr 168, NT wynosi 1.6mm, kość nosowa obecna.
Trisomia 21: podst. 1:850 skor. 1:4252
Trisomia 18: podst. 1:2008 skor. 1:6084
Trisomia 13: podst. 1:6317 skor. 1:20000
Łożysko mam nisko. A tak to wszystko ok. Ale już łobuz. Najpierw leżał plecami no przodu i przy pukaniu przekręcał się na sekundę i wracal do poprzedniej pozycji, a po słodkim wiercił się że też nie chciał się dać zbadać. Rączkami i nóżkami tak machał jak mały bokser aż sam za głowę chłopak się złapał
Trisomia 21: podst. 1:850 skor. 1:4252
Trisomia 18: podst. 1:2008 skor. 1:6084
Trisomia 13: podst. 1:6317 skor. 1:20000
Łożysko mam nisko. A tak to wszystko ok. Ale już łobuz. Najpierw leżał plecami no przodu i przy pukaniu przekręcał się na sekundę i wracal do poprzedniej pozycji, a po słodkim wiercił się że też nie chciał się dać zbadać. Rączkami i nóżkami tak machał jak mały bokser aż sam za głowę chłopak się złapał
Załączniki
Ostatnia edycja:
reklama
Akuku
Nadrobilam ! Chyba 27 stron
Eh szkoda, że I Ciebie meczy.. Ja dziś tfu tfu lepiej.
Alex 12, Victor 10,5, Emil 6,5, Alicja 5, Amelia 1,5 roku.
Dziękuję bardzo ! W uk aż tak nie odczuwam spojrzeń ludzi jak w pl (Jak jesteśmy na wakacjach) Choc I tu się zdarza.. szczególnie od Polaków.
Dziękuję, ja też mam nadzieję że bobas z brzucha bedzie łatwiejszy w obsłudze niż Amelka.. z całej piątki najbardziej dała mi w kość.. Viki też Ale on miał niezdiagnozowany reflux .. najłatwiejsza byla Ala I Alex też dopuki nie zrobił się alergikiem I astmatykiem
.
Dobrze że więcej wizyt I tych usg ja też powinnam mieć więcej usg
Ostatnio slabo ogarniam, tzn robie co musze I na ile mam sił.. dobrze że m w domu to bardzo pomaga.
Z tym urodzeniem się nie zgodzę, kobieta jest stworzona do porodu I jednak ma to dobry wpływ chociażby na kurczaka się nacięcie itd. No i cc to jednak operacja. Ja akurat mozna powiedzieć jestem stworzona do rodzenia, ale nie wiedziałam tego przed 1 porodem.. zresztą każdy się różni. Myślałam że nie będę mogła rodzic naturalnie, jestem po 7 operacjach na biodra, urodziłam się A raczej zostałam wyjęta nóżkami z dysplazja.. moja mama za wcześnie zaczęła rodzić I jak już nóżki wyszly przestała mieć skurcze. Więc po takiej historii sama bałam się porodu. Ale cieszę się, że spróbowałam- cesarke można zrobić w trakcie, oczywiście mam na myśli przy dobrej opiece.
Dzięki porodów naturalnym jestem w stanie zajmować się dzieckiem od razu.. No i o cc też się naczytalam mrazacych w żyłach historii. Nie ma lepszego rozwiązania bo nie wiemy na co masz organizm lepiej zareaguje.
Myślę że teściowa nie miała nic złego na myśli.. wiem o co jej chodzi.. taki maluszek to tylko mama, jesc, spac, kupa itd.. A z 2-3 latkiem można się pobawić, porozmawiać
Chociaż ja osobiscie uwielbiam wlasnie noworodki.. Jak jeszcze są takie zależne ode mnie i moglabym tylko ja dla dzidziusia istnieć. Jak pachnie takim bobaskiem I zasypia przy tych z mlekiem wyciekajacym z kacika ust aż się rozczulilam
Dziś jest lepiej uf I tfu tfu. Co do płci to trzeba czekac mój m też robił córkę i dopiero za 3 razem się udalo Hahah (pierwszego nie liczę bo było mi obojętne A nawet chciałam bardziej synka) fajnie rozchulal, że 3 synów i 3 cory haha.
O to to, ja nie rozumiem żartów I ciężko mi się myśli haha. Mój mózg zamienił się w papkę marchewkowa
Ja dla drugiego syna jak myslalam że był córka mialam caly karton ciuszki dziewczecych.. przygotowane I wypracowane
Haha kto się ubiera jak rano ktoś puka do drzwi ?
Bardzo mi przykro z powodu taty
Myślę , że puki co bardziej ufalabym lekarzowi.. szczególnie że piszesz że się zna na rzeczy. U mnie lekarz się nigdy nie pomylił.
Też ostatnio taki bol mialam.. okropny wręcz. Ale sprawdzałam serduszko jest ok..Więc pewnie się coś rozciąga. Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę.
Biedna jesteś, ja nie wymiotuje już wcale.. A przy samych mdlosciami nie chce się "zyc" A co dopiero Ty czujesz. Oby w końcu dopuścili. Bierzesz jakieś leki antywymiotne ? Mi pomogły jak wymiotowalam.
Dziwne mi zawsze dźwięk serduszka się nagrywał.
Haha, nożyczki to nożyczki.. mi przypomniałaś jak mialam z synkiem (wtedy ok rok czy 1.5 mial) mialam lecieć do pl.. I szukałam paszportu.. Ja, m, teściowa I teść.. Jak kamień w wodę.. m wziął wolne.. zawiózł nas na lotnisko (mnie i tesciow) syna nie wypuścili bez paszportu- tak myslalam Ale probowalam na akt urodzenia. M wrócił z synkiem do domu.. Ja odleciała do pl I co ? Paszport m znalazł na miejscu! Nie wiem jak to się stało.. dodam że wracając z pl zmienili zasady bagażu podręcznego.. I nie wypuścili mnie do samolotu wiec kolejne 3 dni bylam w pl.. do tego specjalnie leciała po blizniaczy wózek bo niebawem miał się drugi urodzić I kupilam w pl.. przy bilecie za dziecko można przewieźć wózek za Free. Ale nie ma dziecka to wózka też nie mogłam przewieźć.. Więc musialam to wysłać pączka.. A na koniec kolejnym samolotem jak wracałam samolot nie mógł wylądować że względu na pogodę.. nigdy się tak nie balam.. byłam pewna że to znaki były..
Co miesiąc to I tak dobrze, w uk są 2 usg.. W 12 I 20 tyg..
W pierwszej i 2 ciazy w uk mialam 1 lub 2 usg (chyba 1 kiedys bylo potem dodali drugie) stąd nawet się tu nie mozna bylo płci dowiedzieć. Teraz tylko że względu na ilość ciąż powinnam mieć więcej niż 2 usg Ale jeszcze mi tego nie potwierdzili.
No u mnie dziewczynkowy, ciekawe czy się potwierdzi.
Nie jestem pewna.
Jejku moja Ala (5 lat) codziennie się pyta jak się dzidziuś czuje. Czy smakują mu wody które pije I czy to jest moja slina(te wody ) czy dzidziuś nas słyszy, czy kopie.. kiedy Urodze dzidziusia.. I jak np coś mówię o ciazy to Ona mówi "bo Ty rodzisz dzidziusia" tak jakby cały okres ciazy byl dla niej rodzeniem. Razem z nią interesuje się 6.5 latek Ale ona jednak bardziej. Pyta jaki duży już no i kiedy kiedy kiedy hahaha.
Płaszcze brzuch i mowi " mamusiu nie ładnie jest jak Ci ktoś powie że masz gruby brzuch bo Ty widzisz dzidziusia" haha kochana taka.
Ooo moi synowie, muszę im mowic.. skarpety do brudow ♀
Umyles się? Ehhh uczeni od małego porządku, nawet kiedyś wierzyła że jak nauczę tak będzie.. No niestety chlopcy maja wbudowane coś co blokuje widoczność np skarpet
2 godz was nadrabialam chyba
Powinnam jednak siadać kilka razy dziennie.
To zdychamy razem
Eh szkoda, że I Ciebie meczy.. Ja dziś tfu tfu lepiej.
Ile Twoje dzieciaczki maja lat jak można spytać?
Alex 12, Victor 10,5, Emil 6,5, Alicja 5, Amelia 1,5 roku.
Cześć dziewczyny ❤ Trochę sobie narobiłam zaległości przez weekend, ale z grubsza Was przeczytałam
Kciuki za dzisiejszej wizyty, czekamy na dalszy ciąg dobrych wiadomości ❤
Ja się biorę za naukę, w najbliższy weekend zaczynają mi się egzaminy Ale przynajmniej mam zajęcie Będę musiała coś wymyśleć na czas po obronie, mam trochę książek do nadrobienia, może odwiedzę dalszą rodzinę no i skupię się na kompletowaniu wyprawki Już mam ochotę coś kupić i jak mówiłam, że po prenatalnych zacznę, tak teraz się waham i chyba poczekam do następnej wizyty Będzie to 16 tydzień, to już chyba będzie dobrze widać, czy na pewno dziewuszka
@Rumiankowa super prezent, bardzo mi się podoba Aż chciałoby się skosztować takiego swojaczka
@Akuku jaka patologia... Ja Cię po stokroć podziwiam, rzadko się spotyka tak liczną rodzinkę, jesteście wyjątkowi ❤
@Tymon'sMom odnośnie tego ojojania nad drugim chłopcem - niestety myślę, że my kobiety w ciąży, a potem po porodzie jesteśmy z góry skazane na takie nieprzemyślane i bolesne komentarze, każdy i na każdym kroku rości sobie do tego prawo, totalnie nie zważając na nasze odczucia :/ Szczególnie bolesne, jeśli pochodzą od bliskich nam osób, a my oczekiwałyśmy zupełnie innych reakcji A przecież każda matka wie, że najważniejsze jest zdrowie dzidziola ❤ Większość po prostu nie zastanawia się nad tym, co mówi, chyba musimy przywyknąć, olać i cieszyć się naszym stanem mimo wszystko, dla dobra maluszków
Dziękuję bardzo ! W uk aż tak nie odczuwam spojrzeń ludzi jak w pl (Jak jesteśmy na wakacjach) Choc I tu się zdarza.. szczególnie od Polaków.
@Akuku ja też cię podziwiam ja przy mojej 3 już dawno osiwiałam po cichu liczę że 4 będzie mniej wymagające do tego cały dom i ogród na mojej głowie bo mąż wekeendowy
Dziękuję, ja też mam nadzieję że bobas z brzucha bedzie łatwiejszy w obsłudze niż Amelka.. z całej piątki najbardziej dała mi w kość.. Viki też Ale on miał niezdiagnozowany reflux .. najłatwiejsza byla Ala I Alex też dopuki nie zrobił się alergikiem I astmatykiem
.
Dobra ja juz po konsultacjach, wiec powiedziala mi, ze bede miec wiecej wizyt w szpitalu, mniej wiecej co miesiac na usg, prawdopodobnie dadza mi aspirine tak profilaktycznie i jak mnie glowa boli to powinnam sobie mierzyc cisnienie, wiec chyba zainwestuje w cisnieniomierz.
Dobrze że więcej wizyt I tych usg ja też powinnam mieć więcej usg
Witam się kochane u nas dziś pochmurnie deszczowo :/
Trzymam mocno kciuki za wszystkie wizytujące mamusie dzisiaj ❤
Prosimy o piękne zdjęcia bąbelków
@Rumiankowa wow podziwiam ekstra sprawa !! Najbliżsi na pewno będą zachwyceni ☺
@Akuku ja tez Cię podziwiam kochana tyle dzieci ogarnąć szok !! Szacunek !!! ❤
@Tymon'sMom rozumiem Cię... nie mam co prawda w ogóle dzieci i to nasze pierwsze ale ze siostra męża ma dwie dziewczynki to teraz wszyscy parcie na chłopca :/ a ja np wole córeczkę i jak na prenatalnych wyszła dziewczynka było oooo szkoda no fuck nie dość ze się staraliśmy tyle czasu to jeszcze wymagania. Olać takie opinie ważne, ze my jesteśmy szczęśliwi i nic innego się nie liczy ❤
Ostatnio slabo ogarniam, tzn robie co musze I na ile mam sił.. dobrze że m w domu to bardzo pomaga.
Jasne, rozumiem też się nasłuchałam o historiach zwłaszcza wśród najbliższej rodziny i strasznie się boję. No, ale do grudnia jeszcze prawie pół roku, więc coś może wykombinuję. Kobieta powinna mieć prawo wyboru moim zdaniem. Mamy XXI wiek, ludzie latają w kosmos, a my rodzimy jak w średniowieczu ;p
Z tym urodzeniem się nie zgodzę, kobieta jest stworzona do porodu I jednak ma to dobry wpływ chociażby na kurczaka się nacięcie itd. No i cc to jednak operacja. Ja akurat mozna powiedzieć jestem stworzona do rodzenia, ale nie wiedziałam tego przed 1 porodem.. zresztą każdy się różni. Myślałam że nie będę mogła rodzic naturalnie, jestem po 7 operacjach na biodra, urodziłam się A raczej zostałam wyjęta nóżkami z dysplazja.. moja mama za wcześnie zaczęła rodzić I jak już nóżki wyszly przestała mieć skurcze. Więc po takiej historii sama bałam się porodu. Ale cieszę się, że spróbowałam- cesarke można zrobić w trakcie, oczywiście mam na myśli przy dobrej opiece.
Dzięki porodów naturalnym jestem w stanie zajmować się dzieckiem od razu.. No i o cc też się naczytalam mrazacych w żyłach historii. Nie ma lepszego rozwiązania bo nie wiemy na co masz organizm lepiej zareaguje.
Ja na Alie zamówiłam spodnie ciążowe A na naszą rocznicę ślubu mąż dostał koszulkę z motywem Star Wars "Lord Father"
Mi było trochę przykro jak lekarz zasugerował chłopca, bo tak czułam dziewczynkę... ale minęło kilka dni i już się z tym oswoiłam Za to ostatnio przykro mi było jak teściowa powiedziała, że się nie może doczekać aż mały będzie miał 2-3 latka bo wtedy dzieci są takie fajne. A wcześniej to co?!
Myślę że teściowa nie miała nic złego na myśli.. wiem o co jej chodzi.. taki maluszek to tylko mama, jesc, spac, kupa itd.. A z 2-3 latkiem można się pobawić, porozmawiać
Chociaż ja osobiscie uwielbiam wlasnie noworodki.. Jak jeszcze są takie zależne ode mnie i moglabym tylko ja dla dzidziusia istnieć. Jak pachnie takim bobaskiem I zasypia przy tych z mlekiem wyciekajacym z kacika ust aż się rozczulilam
Przykro, że mdłości wróciły...oby tylko na chwilę.
Co do płci to też nie mogę się doczekać kto tam u mnie siedzi [emoji16]
Niby nie obstawiam...niby nie czuję czy dziewczyna czy facet... chociaż jak myślę..to myślę o NIM... podświadomość? Albo może doświadczenie hehhe...
Moja mama mówi: moja wnuczka...jest pewna i już.
Mój mąż na początku stwierdził, że zrobił dziewczynę... Teraz już nie jest taki pewien.
Znajomi i mój szef rozpływają się nad tym jak ładnie w tej ciąży wyglądam... patrzę na nich jak na dziwaków. Ale faktycznie... przytyłam już 4 kg ale na twarzy wyraźnie schudłam (jakkolwiek dziwnie to brzmi). Mam piękną cerę... też dziwne bo niemal zawsze miałam chociaż kilka syfków na japie a teraz nic...
I tutaj zdania podzielone: mówią, ze jak ładnie to chłopak...a część mówi, że dziewczynka.
Ja się tyle nie zastanawiam nad tym co reszta świata [emoji13]
Nie wiem też jak zareaguję jak się dowiem [emoji13] mam mętlik w głowie...
Dziś jest lepiej uf I tfu tfu. Co do płci to trzeba czekac mój m też robił córkę i dopiero za 3 razem się udalo Hahah (pierwszego nie liczę bo było mi obojętne A nawet chciałam bardziej synka) fajnie rozchulal, że 3 synów i 3 cory haha.
Niestety się pogłębia u mnie... mówię strasznie niegramatycznie, listy zakupów wysyłam do ludzi z pracy, kontrahentów...i potem się tłumaczę [emoji13]
I nie rozumiem żartów czasami... Mózg chyba mi się kurczy [emoji3064]
O to to, ja nie rozumiem żartów I ciężko mi się myśli haha. Mój mózg zamienił się w papkę marchewkowa
Haha, ja też tak mówiłam z tymi ciuszkami, ale przedwczoraj zamawiałam synkowi piżamki, spodenki i kupiłam dla dzidzi body typowo dziewczęce stwierdziłam, że może jak już kupię to nie stanie się chłopcem a gdyby nie to komuś dam albo sprzedam
Ja dla drugiego syna jak myslalam że był córka mialam caly karton ciuszki dziewczecych.. przygotowane I wypracowane
Ja Wam się przyznam, że nie jestem w stanie spać w czymkolwiek...dla mnie mordęgą było spanie w koszuli na patologii ciąży czy po porodzie...no nienawidzę. Zawsze nago... odkąd pamiętam... mąż też...
I moi synowie też przejęli po nas tę tradycję hehe...
Raz tylko pożałowałam, że nie spałam w staniku - jak mój mąż mi cycka łokciem przydusił [emoji13][emoji16] myślałam, że zabiję...
Haha kto się ubiera jak rano ktoś puka do drzwi ?
Dziękuję najbardziej w tym wszystkim jest smutne to że tata osierocił mojego 13 letniego brata. Przez ten cały koronawirus niemogliśmy jechać na święta i 60 urodziny taty.W poniedziałek dzwoniłam do rodziców to też nie mogłam z tata rozmawiać bo poszedł spać.Jeszcze ładował akumulator od auta bo mieli jechac do lasu a we wtorek do sklepu.W środę mama zadzwoniła że tata o 3 rano zmarł w szpitalu nawet nie wiedziałam że w poniedziałek popołudniu karetka go zabrała ze względu na ciąże nie chciała mnie denerwować. W sobotę tata miał się ogolić bo twierdził że pod maseczką nie widać zarostu i nie zdążył w sobotę odbył się pogrzeb
Bardzo mi przykro z powodu taty
Dziewczyny, a mi na tej grupie ramzi i nub wszyscy piszą że chłopak (z ramziego też wszystkie napisały, że chłopak). Może lekarz, który robił prenatalne się nie zna albo mu się pomyliło
Myślę , że puki co bardziej ufalabym lekarzowi.. szczególnie że piszesz że się zna na rzeczy. U mnie lekarz się nigdy nie pomylił.
Dziewczyny nie wiem co to było ale byłam na. Spacerze Córeczka i poczułam taki ból w podbrzusza ze aż się skręciłam... Nie do opisania matko ja już chcę wizytę
Też ostatnio taki bol mialam.. okropny wręcz. Ale sprawdzałam serduszko jest ok..Więc pewnie się coś rozciąga. Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę.
Nie za bardzo mam siłę więcej pisać, czytam na bieżąco ale wymioty dzisiaj męczą, większość dnia śpię, teraz mam nadzieję że chrupki kukurydziane się przyjmą bo jeszcze nic się nie przyjęło. A wzięłam leki, kurde no. Mam wrażenie że piszę Wam w kółko to samo, ale tak wyglądają teraz wszystkie moje dni mąż się martwi że przez to dzidzia nie rośnie staram się jak mogę a to łyka wody a to jednak próbować coś zjeść, a to elektrolity pije, na obiad staram się zjeść chociaż garstkę tego co mąż uszykuje, a poza tym resztę dnia przesypiam. Wykańcza mnie ta ciąża i fizycznie i psychicznie najgorszemu wrogowi nie życzę takiej ciąży :/ no to się wygadałam, dzięki
Biedna jesteś, ja nie wymiotuje już wcale.. A przy samych mdlosciami nie chce się "zyc" A co dopiero Ty czujesz. Oby w końcu dopuścili. Bierzesz jakieś leki antywymiotne ? Mi pomogły jak wymiotowalam.
My właśnie obejrzeliśmy filmik z badania, jestem strasznie zawiedziona ze nie ma dźwięku.. myślałam ze narzeczony będzie mógł posłuchać pierwszy raz serduszka... U was tez tak było?
Dziwne mi zawsze dźwięk serduszka się nagrywał.
Wykończy mnie ten baby brain. Od dwóch dni wszędzie szukałam nożyczek, bo grzywkę muszę podciąć, wstyd do pracy tak chodzić oczywiście, że nigdzie ich nie było. Aż uwierzyć nie mogłam, bo zawsze odkładam w kilka miejsc i wszystkie je sprawdziłam. Więc zajechałam dziś do pepco, kupiłam cały zestaw kurde trzech par nożyczek w różnych rozmiarach, wracam do domu i przy rozpakowywaniu ich znalazłam tamte
Haha, nożyczki to nożyczki.. mi przypomniałaś jak mialam z synkiem (wtedy ok rok czy 1.5 mial) mialam lecieć do pl.. I szukałam paszportu.. Ja, m, teściowa I teść.. Jak kamień w wodę.. m wziął wolne.. zawiózł nas na lotnisko (mnie i tesciow) syna nie wypuścili bez paszportu- tak myslalam Ale probowalam na akt urodzenia. M wrócił z synkiem do domu.. Ja odleciała do pl I co ? Paszport m znalazł na miejscu! Nie wiem jak to się stało.. dodam że wracając z pl zmienili zasady bagażu podręcznego.. I nie wypuścili mnie do samolotu wiec kolejne 3 dni bylam w pl.. do tego specjalnie leciała po blizniaczy wózek bo niebawem miał się drugi urodzić I kupilam w pl.. przy bilecie za dziecko można przewieźć wózek za Free. Ale nie ma dziecka to wózka też nie mogłam przewieźć.. Więc musialam to wysłać pączka.. A na koniec kolejnym samolotem jak wracałam samolot nie mógł wylądować że względu na pogodę.. nigdy się tak nie balam.. byłam pewna że to znaki były..
Gratuluję udanych wizyt! I tych pięknych zdjęć bobasków aż troszkę zazdrosze bo ja dokładnie za tydzień do lekarza ten czas tak sie wlecze miesiąc to stanowczo za długi okres oczekiwania od wizyty do wizyty
Co miesiąc to I tak dobrze, w uk są 2 usg.. W 12 I 20 tyg..
W pierwszej i 2 ciazy w uk mialam 1 lub 2 usg (chyba 1 kiedys bylo potem dodali drugie) stąd nawet się tu nie mozna bylo płci dowiedzieć. Teraz tylko że względu na ilość ciąż powinnam mieć więcej niż 2 usg Ale jeszcze mi tego nie potwierdzili.
Hehe moj też mi się wydawał płaski do czasu jak mi 2 adminki nie napisały,że będzie blue
Ale zawsze jest szansa,że nub "oszukuje"
Nub totalnie dziewczynkowy ma @Akuku ,więc jeśli masz ochotę to porównaj sobie jej ze swoim
U Ciebie na tym zdjeciu nuba nie widac,nożka zasłania .Chyba,że masz wiecej zdjęć to bedziemy rozkminiać☺
No u mnie dziewczynkowy, ciekawe czy się potwierdzi.
Dziewczyny gratuluje udanych wizyt [emoji7][emoji7][emoji7]
Super wieści[emoji4]
Ja mam jutro wizytę na NFZ A 25 prywatnie.
A właśnie, u mnie coś widać ? Bo ja się nie znam [emoji6] może coś juto będzie widać , chociaż sprzet gorszy będzie[emoji86]Zobacz załącznik 1130584
Nie jestem pewna.
Chyba jednak sie nie spodziewala, ze to moze byc naprawde Teraz co chwile sie pyta czy dzidzia teraz spi czy co robi, czy to co jem jest dobre dla dzidzi Troche sie dzisiaj zdenerwowalam na nia, bo dalam jej telefon, zeby pogadala z kolega, a potem zobaczylam, ze wyslala mu tez zdjecia z usg, zeby sie pochwalic. Bedzie miec szlaban na telefon, bo zaczyna wysylac zdjecia z galerii bez pytania
Jejku moja Ala (5 lat) codziennie się pyta jak się dzidziuś czuje. Czy smakują mu wody które pije I czy to jest moja slina(te wody ) czy dzidziuś nas słyszy, czy kopie.. kiedy Urodze dzidziusia.. I jak np coś mówię o ciazy to Ona mówi "bo Ty rodzisz dzidziusia" tak jakby cały okres ciazy byl dla niej rodzeniem. Razem z nią interesuje się 6.5 latek Ale ona jednak bardziej. Pyta jaki duży już no i kiedy kiedy kiedy hahaha.
Płaszcze brzuch i mowi " mamusiu nie ładnie jest jak Ci ktoś powie że masz gruby brzuch bo Ty widzisz dzidziusia" haha kochana taka.
Taki glupi wiek, z jednej strony chce byc dorosla, a z drugiej taki gluptas jeszcze, ze trzeba jej przypominac, zeby umyla zeby, albo zeby majtki ubrala
Ooo moi synowie, muszę im mowic.. skarpety do brudow ♀
Umyles się? Ehhh uczeni od małego porządku, nawet kiedyś wierzyła że jak nauczę tak będzie.. No niestety chlopcy maja wbudowane coś co blokuje widoczność np skarpet
2 godz was nadrabialam chyba
Powinnam jednak siadać kilka razy dziennie.